جستجوی در تمامی مقاصد

    • روستاهای میناب - استان هرمزگان

    اقامتگاه بوم گردی های میناب برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره میناب - استان هرمزگان

    میناب یکی از شهرهای استان هرمزگان در جنوب ایران است و نام محلی آن، مینوو می باشد. شهر میناب از سمت شمال به شهرستان کهنوج در استان کرمان، از جنوب به شهرستان جاسک و تنگه هرمز و از غرب به بندرعباس محدود می شود. بر اساس باور مردم بومی، این شهر توسط دو خواهر به نام های بی بی مینو و بی بی نازنین در زمان قدیم ساخته شده است. میناب شهری آباد بوده که با حمله مغولان ویران شده و تنها اثر به جا مانده از آن دوران، دژ میناب است. رودخانه اصلی این شهر، رود میناب است که دارای آب شیرین بوده و در انتها به شمال تنگه هرمز می ریزد. آب و هوای شهرستان میناب از نوع صحرائی است و در مناطق کوهستانی، گرم و خشک و در مناطق جلگه ای، گرم و مرطوب می باشد. یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی و رزرو آنلاین خانه بومی ها و اقامتگاه های سنتی میناب، خاطرات خوشی را در سفر برای شما به ارمغان می آورد.

    متداول ترین آداب و رسوم

    مردم میناب در مناسبت های خاص، رسوم خاص و زیبایی را به جا می آورند که در این بخش به معرفی برخی از آنها می پردازیم:

    آئین آردگیز گردانی: حوالی غروب نیمه شعبان، مردم با در دست داشتن آردگیز یا همان الک که امروزه به کیسه و پلاستیک تبدیل شده است با سر دادن طنین «حق لیلی» به در خانه ها می کوبند و صاحبخانه با شیرینی و شربت از جمعیت پذیرایی می کند. باور مردم میناب این است که به نیت سلامتی امام دوازدهم در این شب مبارک، حداقل باید در هفت خانه را بزنند.

    مغ و مشتا: مراسم آئینی مغ و مشتا در زمان برداشت خرما در این شهر برگزار می شود. مغ و مشتا از صحنه های زیبایی است که بیانگر عجین شدن فضای کار و اقتصاد مردم میناب با باورها و اعتقادات دینی آنها است. در این مراسم وقتی مغ‌بر (کسی که بالای نخل است و خوشه ها را به وسیله داس از درخت جدا می کند) آخرین خوشه را جدا می کند، فریاد لا اله الا الله سر می دهد و پامغی ها (افرادی که زیر درخت نخل مشغول جمع آوری خوشه ها هستند) در پاسخ او محمداً رسول الله و علیٌ ولی الله می گویند.

    دیدنی ترین جاذبه های گردشگری میناب

    تالاب تیاب، قلعه هزاره مینو، رودخانه میناب، رودخانه جگین، سواحل میناب، جنگل حرا تیاب، قلعه کردر و سد استقلال میناب از خاص ترین جاذبه های این شهر می باشند. در ادامه به معرفی زیباترین آنها می پردازیم:

    تالاب تیاب: تالاب بین المللی تیاب از مهم ترین اکوسیستم های جنگلی ایران است و زیستگاه پرندگان مهاجر و ماهی های بسیاری است و لاروها نیز به خوبی در آن رشد می کنند. وجود درختان حرا و مانگرو، زیبایی چشم گیری برای این منطقه به ارمغان آورده است. در روزهای خنک بهاری، تالاب تیاب، مکانی مناسب برای قایق سواری و تماشای طبیعت چشم نواز تیاب است.  

    قلعه هزاره مینو: مردم بومی میناب آن را به قلعه بی بی مینو می شناسند. اهالی میناب اعتقاد دارند شهر میناب توسط دو خواهر به نام های بی بی مینو و بی بی نازنین ساخته شده که در این قلعه زندگی می کردند. این قلعه در زمان قاجار از مراکز حکومتی بوده که امروزه به ویرانه تبدیل شده است.

    رودخانه میناب: این رودخانه از به هم پیوستن دو رود جغین و رودان تشکیل شده و از پرآب ترین رودهای آب شهرهای جنوبی ایران محسوب می شود. رودخانه میناب، قسمت عمده آب مصرفی بندرعباس و میناب را تامین می کند و از آب آن برای کشاورزی نیز استفاده می شود. این رودخانه از کنار شهر میناب می گذرد و با گذشتن از نخلستان ها، منظره ای زیبا را به وجود آورده است.

     محبوب ترین صنایع دستی و سوغات این شهر

    تلی بافی، زردوزی، صنایع صدفی، چاقوسازی، حصیربافی و سفال گری از مهم ترین و زیباترین صنایع دستی میناب می باشند که مورد توجه علاقه مندان بسیاری قرار گرفته است. خرما اصلی ترین سوغات میناب به شمار می آید که زبانزد خاص و عام است.

    بی نظیرترین غذاهای محلی میناب

    مهیاوه، هواری ماهی، برنج دیشو و ماهی برشته از لذیذترین طعم های به یاد ماندنی میناب به شمار می رود که می توان در اقامتگاه های بوم گردی طعم دلنشین آن را چشید.

    بهترین زمان سفر

    چنانچه قصد سفر به میناب را دارید به شما پیشنهاد میکنیم، به علت آب و هوای گرم میناب در فصل زمستان و اویل بهار به این شهر سفر کنید و خاطره ای متفاوت برای خود رقم بزنید.