جستجوی در تمامی مقاصد

    • روستاهای ریوش - کوهسرخ

    اقامتگاه بوم گردی های ریوش برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره ریوش - کوهسرخ

    ریوش از توابع شهرستان کوهسرخ در استان خراسان رضوی می باشد که از شمال با نیشابور، از شمال غربی با سبزوار، از شرق با تربت حیدریه، از غرب با بردسکن، از جنوب با کاشمر و از جنوب غربی با خلیل آباد همسایه است. این شهر در فاصله 228 کیلومتر مشهد (مرکز استان) و 30 کیلومتری کاشمر قرار دارد. ریوش به معنای رویش رود می باشد که بخش اول آن ری به لحاظ تشابه آب و هوایی از شهر ری در جنوب تهران گرفته شده و بخش دوم وش به معنی بسان و شبیه می باشد. ریوش به علت قرار گرفتن در ارتفاعات جنوبی بینالود و دامنه های کوه آریا از آب و هوای معتدل و آب فراوان برخوردار است. از ویژگی های منحصر بفرد ریوش، رودخانه ها و باغات وسیع سرسبز است که به همراه درختان سر به فلک کشیده، مناظر طبیعی دیدنی را به وجود آورده و مورد توجه گردشگران این شهر قرار گرفته است. یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی و همچنین امکان رزرو آنلاین باصفاترین خانه بومی ها و یا اقامتگاه های سنتی اوقات خوشی را در سفر به ریوش برای شما فراهم می آورد.

    سنت های دیرینه مردم ریوش

    مردم ریوش همچون سایر شهرها دارای آداب و رسوم منحصر بفرد خود می باشند. مراسم چول قزک و جشن خرمن از مراسم قدیمی این شهر می باشند که در ادامه به معرفی آنها می پردازیم.

    مراسم چول قزک: در هنگام خشکسالی، مردم این منطقه عروسکی به نام چوله قزک می ساختند. تعدادی از نوجوانان در کوچه ها جمع می شدند و عروسک را حمل می کردند. آنها در خانه های مختلف را می زدند و سنگ هایی را که در دست داشتند را به هم می کوبیدند و اشعاری را می خواندند. صاحبخانه از خانه بیرون آمده و به آنها شکلات و آجیل هدیه می دهد و در پایان مراسم، گروه دور هم جمع می شوند و هدایا را میان اعضا تقسیم می کنند.

    جشن خرمن: هر ساله در روستاهای اطراف شهر، زمانی که خرمن ها جمع شدند، جشن برگزار می شود. در این مراسم، ابتدا دهل و سرنا نواخته می شود و جوانان دورهم جمع می شوند و دایره ای را تشکیل می دهند. آنها با حرکات دست و پا، بیل زدن، بذر پاشیدن، چهار شاخ زدن و در کیسه کردن گندم را به نمایش می گذارند.

    مناطق گردشگری و تاریخی ریوش

    پارک جنگلی ریوش، تپه پشت پنچه، قلعه دختر، قلعه نامق، قلعه گبر حصار، قلعه خضرآباد، بافت قدیمی خانه های پلکانی ریوش و درخت سرو کهن از جاذبه های دیدنی این شهر می باشند که در ادامه به معرفی آنها می پردازیم.

    تپه پشت پنچه: این تپه مربوط به هزاره اول پیش از میلاد می باشد که در روستای خضربیگ قرار دارد. تپه پشت پنچه به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده و مورد توجه باستان شناسان واقع شده است. 

    قلعه گبر حصار: این قلعه مربوط به سده دوم تا پنجم هجری در روستای خضربیگ می باشد که در فاصله 27 کیلومتری شمال غرب ریوش قرار دارد. قلعه گبر حصار در گذشته محل زندگی مردم این منطقه بوده و اکنون خالی از سکنه است.

    قلعه خضرآباد: قلعه ای تاریخی در روستای خضرآباد که در فاصله 30 کیلومتری شمال غربی شهر ریوش واقع شده است. امروزه قلعه خضرآباد تخریب شده است و تنها بقایای چند برج به چشم می خورد.

    هنر استادکاران ماهر، محصولات کشارزی و سوغات معروف

    فرت بافی، جاجیم بافی، حوله بافی، ساخت پاپوش های سنتی، رودوزی های سنتی و معرق کاری از آثار هنرمندان ریوش به شمار می آیند که مورد علاقه گردشگران این شهر می باشند. مهم ترین محصول تولیدی ریوش بادام است که به عنوان بزرگترین تولید کننده بادام کشور شناخته می شود. انواع خشکبار به ویژه برگه زردآلو، بادام و گردو از مشهورترین سوغات این شهر محسوب می شود.

    غذاهای خوش رنگ و لعاب ریوش

    سید، چلو گوشت، توگی، آش کمای، لیچار و گرماست از طعم های محلی ریوش می باشند که می توان آنها را در هتل های سنتی و یا اقامتگاه های بوم گردی این شهر چشید.

    بهترین فصل سفر

    آب و هوای ریوش معتدل می باشد و با توجه به طبیعت سرسبز و رودخانه دل انگیز این شهر، پیشنهاد می شود در فصل بهار به ریوش سفر کنید و از دیدن مناظر زیبای آن لذت ببرید.