جستجوی در تمامی مقاصد

    مرتب سازی:

    نتایج جستجو 1 اقامتگاه

    اقامتگاه های بوم گردی جزیره لارک برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره جزیره لارک - استان هرمزگان

    لارک یکی از جزایر مسکونی خلیج فارس واقع در استان هرمزگان است که با 77 کیلومتر مربع مساحت در کنار جزایر قشم، کیش و در تنگه هرمز قرار دارد. جزیره لارک در 16 کیلومتری قشم، 22 کیلومتری جزیره هرمز، 51 کیلومتری جزیره هنگام و 31 کیلومتری بندر عباس (مرکز استان) جای دارد. جالب است بدانید جزیره لارک جنوبی ترین خاک ایران است و در صورت مساعد بودن هوا، جزایر قشم، هرمز، بندر عباس و کشور عمان از سواحل آن به راحتی قابل رویت هستند. بخش مسکونی لارک محدود به روستایی با 300 خانوار می شود که اهالی آن با گویش بومی جزیره به نام کمزاری یا لارکی (برگرفته از زبان لری و تحت تاثیر فارسی) سخن می گویند. صیادی و غواصی شغل اصلی مردم در جزیره لارک است و انواع ماهی های صید شده مانند هامور، سرخو، سنگسیر و میش ماهی در شهرهای کشور عمان فروخته می شوند.

    آداب و رسوم کهن و ماندگار

    اهالی جزیره لارک هنوز در برگزاری تمامی آئین و سنت های قدیمی مانند مراسم مولودی خوانی چهار بار در سال همزمان با روز تولد پیامبر (ص)، شب معراج در 27 رجب، عید فطر و عید قربان، مراسم قبله دعا برای طلب باران در نزدیکی درختی به نام کُنار دعا، جشن نوروز صیاد، جشن میگو در پایان فصل صید برای شکرگزاری از این نعمت خدادادی، جشن نخل و خرما و مراسم زار شرکت می کنند.

    جشن نوروز صیاد: اول مرداد ماه هر سال برپا می شود و به معنی چرخیدن یک سال صیادی بوده و یادآور می شود که فصل صید ماهی حور و کوسه به اتمام رسیده است. در این روز هیچ کدام از صیادان به دریا نمی روند و ماهی یا هر نوع آبزی دریایی خورده نمی شود چراکه اهالی اعتقاد دارند ماهی ها در این روز در دریا آزاد هستند و باید نسل خود را حفظ کنند. در این روز زنان و مردان لباس های رنگی و نو می پوشند، درختان و احشام با خاک سرخ جزیره رنگ آمیزی می شوند و مردم به دریا می زنند تا از آب های معدنی کمال استفاده را ببرند.

    جزیره لارک، فیروزه ای درخشان در سواحل خلیج فارس

    جزیره لارک از نظر زمین شناسی، گنبدی نمکی است که در اواخر دوران سوم زمین شناسی بر رسوب ماسه های ساحلی و تحت تاثیر بادهای شمالی به وجود آمده است. از جذابیت های خاص این جزیره وجود کوه های آتشفشانی مخروطی شکل است که بلندترین نقطه آن 138 متر از سطح دریا ارتفاع دارد و بزرگ ترین قطر آن به شش کیلومتر می رسد. قلعه پرتغالی ها، قبرستان تاریخی لارک، سواحل زیبا، فانوس دریایی در چهار کیلومتری بخش شهری جزیره، کشتی سوخته و تلگراف خانه قدیمی کمپانی هند شرقی، مهم ترین و زیباترین جاذبه های گردشگری لارک هستند که در ادامه به معرفی برخی از آنها می پردازیم.

    قلعه پرتغالی ها: این بنا در زمان صفویه و همزمان با کنترل پرتغالی ها بر خلیج فارس با مصالحی از قبیل ساروج، سنگ های مرجانی و دریایی ساخته شده است و از نظر تاریخی با قلعه پرتقالی ها در هرمز و قشم هم دوره است.

    قبرستان تاریخی: در این مکان تمام سنگ قبرها از مرجان های دریایی تهیه شده اند و آتشدان هایی سفالی بر روی قبر تازه درگذشتگان و جوان مردگان قرار دارد که آتش به همراه زغال، کندر و اسپند در داخل آن می ریزند، از این رو قبرستان این شهر معمولا بوی خوشی دارد.

    سواحل جزیره لارک: از عمق 2 تا 33 متری با شیب ملایم همراه با انواع موجودات دریایی مانند مرجان ها، ماهی های آکواریومی و شقایق دریایی در کنار پلانکتون های موجود در آب جزیره که شب هنگام ساحل فیروزه ای رنگ را پدید می آورند، زیبایی های خاص خود را به رخ گردشگران و بازدید کنندگان می کشند.

    بهترین فصل سفر به لارک

    به منظور بازدید از جاذبه های دیدنی و منحصر به فرد جزیره لارک بهتر است از اوایل پاییز تا اردیبهشت ماه در ابتدا به قشم سفر کرده و در یکی از روزهای سفر خود سری هم به جزیره لارک بزنید. شما می توانید ضمن مشاهده فهرست اقامتگاه های بوم گردی و ساحلی لارک و همچنین آشنایی با خانه های بومی و محلی قشم از طریق یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی، برای رزرو آسان و مقرون به صرفه این اقامتگاه بوم گردی ها اقدام کنید.