جستجوی در تمامی مقاصد

    رزرو اقامتگاه بوم گردی، هتل و کلبه های تفرش - استان مرکزی

    • روستاهای تفرش - استان مرکزی

    اقامتگاه بوم گردی های تفرش برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره تفرش - استان مرکزی

    تفرش یکی از شهرهای استان مرکزی می باشد که از شمال با ساوه، از شرق با استان قم، از غرب با کمیجان و استان همدان و از جنوب با اراک همسایه است. این شهر با اراک (مرکز استان) 85 کیلومتر فاصله دارد. قدمت شهر تفرش به دوره پیش از اسلام برمی گردد که با نام گبر (زرتشت) شناخته می شد و بعد از ورود اسلام، آن را طبرس نامیدند. تفرش از دیرباز زادگاه اشخاص بزرگی همچون نظامی گنجوی شاعر و نویسنده قرن ششم خورشیدی، سید محمود حسابی پدر علم فیزیک ایران و شیخ طبرسی از روحانیون سرشناس بوده است. چنانچه قصد سفر به تفرش را دارید، یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی و همچنین امکان رزرو آنلاین جذاب ترین خانه بومی ها و اقامتگاه های سنتی، سفری لذت بخش در ذهن شما به یادگار می گذارد.

    متداول ترین آداب و رسوم این شهر

    مراسم کوسه ناقالی و جشن بیل گردانی از آئین های سنتی تفرش محسوب می شوند که در ادامه به معرفی آنها می پردازیم.

    مراسم کوسه ناقالی: در روز دهم بهمن که پایان چله بزرگ زمستان است به یمن فرارسیدن فصل بهار و شکرگزاری از خدا، جشن کوسه ناقالی را برگزار می کنند. گروه کوسه از سه نفر تشکیل می شود که نقش کوسه، عروس کوسه و تکه (بز نر) را اجرا می کنند. کوسه جبه بلندی را می پوشید و زنگوله به آن آویزان می کند، عروس کوسه پیراهنی گلدار برتن می کند و چادر به سر می کند و تکه با جارو دو شاخ بر سر می گذارد و سطلی برای جمع آوری هدایا در دست دارند. دسته کوسه با گروهی از نوازندگان که ساز و دهل می زنند و در کوچه ها راه می روند و نوید بهار را می دهند.

    جشن بیل گردانی: در آغار فصل بهار، مردم جشن محلی بیل گردانی را که یادگار سنت های پهلوانی است برگزار می کنند و در آن، گروهی از کشاورزان به آبیاری مزارع این منطقه حاصلخیز می پردازند.

    ناب ترین جاذبه های گردشگری تفرش

    چشمه آب معدنی گراو، غار امجک، آبشار قطره باران، آب انبار بلور، مسجد جامع شش ناو، خانه تاریخی خاندان میرفخرایی، چهار طاقی بهاران، بام تفرش، آرامگاه دکتر حسابی، بقعه آقا مومن تفرشی، کاروانسرای خانک، قلعه توس و امامزاده ابوالعلی مهدی از جاذبه های زیبای تفرش است که در ادامه به معرفی خاص ترین آنها می پردازیم.

    چشمه آب معدنی گراو: این چشمه در فاصله پنج کیلومتری تفرش و حد فاصل دو روستای طراران و کبوران قرار گرفته است. در این چشمه، آبی جوشان به همراه مقدار زیادی گاز کربنیک از دل زمین خارج می شود. مردم منطقه بر این باورند که آب چشمه گراو دارای فواید درمانی بسیاری از جمله کاهش فشار خون، افزایش جریان خون، باز و بسته شدن عروق و تسکین دهنده درد می باشد.

    آبشار قطره باران: از دیدنی ترین جاذبه های طبیعی تفرش می باشد که در فاصله 30 کیلومتری آن واقع شده است. این آبشار در دره ای عریض واقع شده که دور تا دور دیواره های آن با گیاه زیبای پر سیاوشان پوشیده شده است. چشم انداز زیبای ریزش قطرات آبشار در کنار یک قنات، این منطقه را به مقصدی جذاب برای بوم گردان و طبیعت گردان تبدیل کرده است.

    آب انبار بلور: قدمت این آب انبار به دوره قاجار برمی گردد و با مصالحی چون سنگ و آجر بنا شده است. آب انبار بلور دارای بخش های ورودی، راه پله، مخزن و دو بادگیر است که در بخش ورودی آب انبار که محل برداشتن آب است می توان طاق نمایی مزین به آجرهای آبی و قرمز لعابدار را مشاهده کرد که چشم هر بیننده ای را به خود جلب می کند.

    معروف ترین صنایع دستی و سوغات

    تفرشی دوزی، مسگری، منبت کاری، معرق روی چوب، گیوه دوزی، حکاکی، آهنگری، قلمزنی، قالی بافی و گلیم بافی از مشهورترین صنایع دستی تفرش به شمار می آیند. ظروف سنگی و مسی، سبدهای حصیری، گیوه، رب انار، بادام، گردو، عرقیات گیاهی، ترشی و کشمش از سوغاتی های پرطرفدار تفرش محسوب می شوند.

    خوش طعم ترین غذاهای محلی تفرش

    ترخینه شیر، ترخیه دوغ، پتله، ماست گرمه، بز باش، کوفته بلغوری، شتیل و دمپو از غذاهای خوش رنگ و لعاب تفرش به شمار می آیند که می توان طعم بی نظیر آن را می توان در خانه بومی ها و یا اقامتگاه های بوم گردی امتحان کرد.

    بهترین فصل سفر

    ما به شما پیشنهاد می کنیم که به دلیل آب و هوای معتدل تفرش، در فصل بهار به این شهر چشم نواز سفر کنید و از طبیعت گردی در آن لذت ببرید.