جستجوی در تمامی مقاصد

    رزرو اقامتگاه بوم گردی، هتل و کلبه های محمدآباد - جرقویه

    شهرهای جرقویه

    بوم گردی های شهرهای اطراف

    اقامتگاه های بوم گردی محمدآباد برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره محمدآباد - جرقویه

    محمدآباد یکی از شهرهای بخش مرکزی شهرستان جرقویه استان اصفهان است که در 63 کیلومتری ورزنه و 62 کیلومتری شهر اصفهان (مرکز استان) جای دارد. این شهر که در مسیر جاده شهرضا به ورزنه قرار دارد، از شمال غربی به اصفهان، از شمال شرقی به کوهپایه، از شرق به ورزنه، از جنوب به ایزدخواست در استان فارس و از غرب به شهرضا محدود می شود. جالب است بدانید که جرقویه در گذشته منطقه ای ساحلی، سرزمینی آباد و سرسبز با درختان گز، قیچ، بادام، انجیر و پسته کوهی بوده است که با خشک شدن دریای مرکزی ایران، از پوشش گیاهی تهی شده و در زمان ساسانیان به گرگویه (کوه لخت) شهرت داشته است. جمعیت محمدآباد براساس آخرین سرشماری انجام شده 5032 نفر (1482) خانوار است که اغلب از طریق کشاورزی و دامداری امرار معاش می کنند. اهالی این منطقه با گویش بومی گرگویه (جرقویه) سخن می گویند که بازمانده زبان پارسیک یا پهلوی ساسانی است.

    آئین های نوروزی محمدآباد جرقویه

    اهالی محمدآباد نیز همانند سایر مردم ایران با خانه تکانی و خرید نوروزی به استقبال نوروز می روند. پریدن از روی سه تا هفت بوته خار روشن در شب چهارشنبه سوری، پخت سبزی پلو و ماهی مخصوص شب عید، پهن کردن سفره هفت سین، پوشیدن لباس نو با رنگ های شاد، پخت شیرینی های مخصوص عید نظیر گز، پولکی، برشتوک، برنجی، بازدیدهای نوروزی و رفتن بر سر مزار مردگان در آخرین پنجشنبه سال تنها بخشی از آئین های سنتی این منطقه هستند. قاشق زنی یکی از رسوم شاد و قدیمی در محمدآباد است که امروزه کمتر دیده می شود، کودکان و نوجوانان همزمان با زدن یک قاشق به ظرف فلزی به درب خانه همسایه ها رفته و شعرهای نوروزی می خواندند. صاحب خانه نیز با قرار دادن شیرینی و شکلات در ظرف کودکان این مراسم را گرامی داشته و شادی را به آنها هدیه می دادند. در روز سیزده به در خانواده های محمدآبادی به انجام بازی های محلی می پردازند که از این بازی ها می توان به هفت سنگ و بادبادک پرانی اشاره کرد.

    جاذبه های گردشگری و دیدنی محمدآباد

    شهر محمدآباد بافت قدیمی خود را حفظ کرده و سازه های مسجد جامع و ارگ خشتی به مساحت هفت هزار متر یادگار دوران زندیه و قاجاریه، همچون نگینی در میان شهر می درخشند. قلعه قدیمی داخل شهر با قدمت 1500 ساله و خانه مجاور آن معروف به باغ میر با دو بادگیر بسیار بلند که در اصفهان بی نظیر است، دریاچه نمک کویر، منطقه حفاظت شده کلاه قاضی، حمام قدیمی، امام زاده سید منصور، موزه مردم شناسی، برج کبوتر، خانه ریاحی، کویر ورزنه، دژ قارنه، غار فریدون، چشمه و آتشگاه دستجرد جرقویه متعلق به قبل از اسلام و زمان زرتشتیان، تچه های شنی ریگان و حضور عشایر در این منطقه از دیگر جاذبه های تاریخی و طبیعی محمدآباد هستند که در ادامه به معرفی برخی از آنها می پردازیم.

    مسجد جامع در حدود 150 سال پیش توسط معماران این شهر ساخته شده و در ادامه سنگ کاری های مربوط به شبستان و حیاط توسط خود اهالی انجام شده است. ارتفاع گنبدهای مسجد به 13 متر می رسد که در زیر آن دو کتیبه سنگی به چشم می خورد. این بنا در سال 1363 مرمت و بازسازی کامل شده است و کاشی کاری های جدید، کتیبه های قرآنی و مناره روی ایوان جنوبی به آن اضافه شده است.

    تپه های شنی ریگان با ارتفاع بیش از 70 متر به عنوان بزرگ ترین تپه های شنی جهان شهرت دارند. خاصیت درمانی این تپه ها (در 80 کیلومتری محمدآباد) و مناظر بدیع باعث شده است که سالانه گردشگران ایرانی و خارجی فراوانی به این منطقه سفر کنند. گردشگران با حضور در این تپه ها و کندل چاله و خوابیدن در آن به تدریج گرمای شنهای کویر را جذب خود می کنند.

    بهترین فصل سفر به محمدآباد اصفهان

    محمدآباد در کرانه های کویر مرکزی ایران قرار دارد و دارای آب و هوای گرم و نیمه بیابانی است، از این رو بهار و پاییز بهترین زمان برای سفر به محمدآباد و بازدید از جاذبه های این شهر است. شما می توانید ضمن مشاهده فهرست اقامتگاه های بوم گردی محمدآباد و خانه های بومی و محلی این شهر در یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی، برای رزرو آسان و مقرون به صرفه اقامتگاه بوم گردی کویری مورد نظر خود در محمدآباد اصفهان اقدام کنید.