جستجوی در تمامی مقاصد

    مرتب سازی:

    نتایج جستجو 11 اقامتگاه

    • روستاهای نائین - استان اصفهان

    اقامتگاه بوم گردی های نائین برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره نائین - استان اصفهان

    شهر تاریخی و کویری نائین در شرق مرکز استان (اصفهان) واقع شده است و از شمال با استان سمنان، از غرب با شهرستان اصفهان، از شرق با استان خراسان جنوبی و از جنوب با استان یزد همسایه می باشد.

    معماری قدیمی و بافت بومی شهر

    نائین با قدمت حدود سه هزار سال با بافتی کاملا سنتی، کوچه های باریک با سنگ فرش قدیمی و دیوارهای کاهگلی خانه ها معماری اصیل و بومی خود را حفظ کرده است و همچون نگینی در شرق اصفهان می درخشد. اغلب اقامتگاه های بوم گردی این شهر خانه هایی بومی با معماری تاثیر گرفته از اقلیم کویری دارای حیاطی نسبتا بزرگ با چیدمان صندلی و تخت های چوبی، اتاق های دلباز با پنجره هایی رو به حیاط و طاقچه هایی تزئین شده با وسایل قدیمی و ارزشمند می باشد.

    رسوم و فرهنگ بومی نائینی ها

    مردم مذهبی نائین در ماه های محرم و صفر مراسم عزاداری خاصی دارند، چق چقی زنی، رسم جوش، شب بنی اسد، پخت آش در روز 28 ام صفر و شبیه خوانی از معروف ترین رسوم عزاداری این منطقه است که با شکوه و جلال خاصی برگزار می شود. رسم چق چقی زنی از محبوب ترین رسوم است و به این صورت اجرا می شود که در هیئت ها دو نفر نوحه خوان 2 تکه چوب به نام چق چقی را بهم می زند و با نوایی دلنشین مداحی می کنند. در شب پنجم محرم هم 2 علم را با پارچه های رنگی تزئین می کنند و در وسط مسجد قرار می دهند و عزاداران با سینه زنی و نوحه خوانی به دور علم می گردند و به مراسم جوش معروف است.

    بهترین سوغات و زیباترین هنرهای دستی نائین

    تهیه سوغات جزو هیجان انگیرترین قسمت سفر است که احتمالا ریشه در آداب و فرهنگ ما ایرانیان دارد، علاوه بر خرید سوغات خوراکی، خرید صنایع دستی که خالقان خوش ذوقش با زحمت فراوان آن را ساخته اند ارزش سوغات را دو چندان می کند. عبا یکی از معروف ترین سوغات نائین است که نوعی پوشش زمستانی با ساده ترین بافت محسوب می شود. کاشی سازی، کوزه گری، قالی بافی، سفالگری و شال بافی از دیگر صنایع دستی این خطه است. از جمله غذاهای لذیذ محلی و خوراکی های خوشمزه هم می توان غذاهای آش جو، اشکنه و کالجوش، شیرینی برنجک، گندمک، پسته و کپچو (نوعی شیرینی محلی) را نام برد.

    آثار باستانی و بناهای قدیمی نائین

    شهر نائین پر از آثار تاریخی و طبیعی است که شکوه و عظمت نوع معماری آن چشم هر بیننده ای را مجذوب خود می کند. مسجد جامع نائین با الگو برداری از نوع معماری مسجد پیامبر در مدینه را شاید بتوان مهم ترین و ارزشمندترین بنای شهر دانست که قدمت آن به دوره آل بویه باز میگردد. نارین (نارنج) قلعه، کاروانسرای تاریخی بلاباد و نوگنبد، چاپارخانه قدیمی، یخچال ها و قنات ها و حمام های تاریخی شهر، بازار سنتی، موزه مردم شناسی و خانه های قدیمی و تاریخی شهر از دیدترین آثار باستانی نائین هستند. غار اژدها، منطقه شکار ممنوع عباس آباد و روستاهای دیدنی مشکنان و بادافشان از جمله جاذبه های طبیعی شهر به شمار می آیند.

    بنای چند ضلعی نارین قلعه یا قلعه نارنج با داشتن چندین برج در هر ضلع از قدیمی ترین آثار در بافت تاریخی شهر است که از دوران پیش از اسلام به یادگار مانده و در فهرست آثار ملی ایران نیز به ثبت رسیده است.

    محله محمدیه نائین جزو تاریخی ترین قسمت های شهر است که آثار باستانی فراوانی در خود دارد، به عنوان نمونه آسیاب آبی ریگاره با بافتی منحصر به فرد از مشهورترین معماری های تاریخی شهر است و همچنین آشورگاه یا قلعه محمدیه در همین محله و بر فراز کوهی قرار دارد که در گذشته به عنوان دژ دفاعی استفاده می شده است.

    بهترین فصل سفر

    نائین به دلیل جغرافیای کویری از آب و هوای گرم و خشکی برخوردار است و همانطور که می دانید کویر تابستان هایی گرم و سوزان و زمستان هایی بسیار سرد دارد، بنابراین بهترین زمان سفر از نظر آب و هوایی ماه های فروردین، مهر، آبان، بهمن و اسفند می باشد.

    اگر اهل سفر و کویرنوردی هستید و می خواهید علاوه بر اقامت در مکانی جذاب با آداب و رسوم و فرهنگ بومی منطقه، غذاهای محلی و سوغات هر شهر آشنا شوید، سامانه یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی با معرفی فهرست اقامتگاه های بوم گردی بهترین و پرطرفدارترین اقامتگاه ها و خانه های بومی را به شما معرفی می کند تا پیش از سفر با تضمین بهترین قیمت و بیشترین تخفیف اقامتگاه خود را به صورت آنلاین رزرو نمایید.