جستجوی در تمامی مقاصد

    رزرو اقامتگاه بوم گردی، هتل و کلبه های زابل - استان سیستان و بلوچستان

    • روستاهای زابل - استان سیستان و بلوچستان

    اقامتگاه بوم گردی های زابل برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره زابل - استان سیستان و بلوچستان

    زابل یکی از شهرستان های استان سیستان و بلوچستان در جنوب شرقی ایران است. این شهر از شمال با استان خراسان جنوبی و شهر نیمروز، از جنوب با شهر زاهدان و زهک، از شرق با شهر هیرمند و کشور افغانستان و از غرب با شهر هامون و کویر لوت همجوار شده و فاصله شهر زابل تا زاهدان (مرکز استان)، 207 کیلومتر است. دریاچه هامون بزرگ ترین دریاچه آب شیرین کشور در شهر زابل واقع شده است. زابل همچنین زادگاه بزرگ مردانی همچون سورنا سردار سپاه ایران در عهد اشکانی و یعقوب لیث صفاری می باشد. یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی و همپنین رزرو آنلاین اقامتگاه های سنتی بومی و یا خانه بومی های زیبا در سفر به این شهر، شما را همراهی می کند تا لحظاتی خاطره انگیز را تجربه کنید. 

    آئین و مراسم سنتی شهر زابل

    مراسم جشن گندم، مراسم حشر، رقص شمشیر، رمضان خوانی و سحرخوانی تنها برخی از آئین بومی این شهر به حساب می آید که در ادامه به برخی از این رسوم می پردازیم:

    مراسم جشن گندم: این جشن و پایکوبی به مناسبت برداشت گندم و شکرگزاری از درگاه ایزدمنان است که با رقص و پایکوبی خاص منطقه برای هر تازه واردی بسیار جذاب می باشد.

    مراسم حشر: این آئین کهن، لایه روبی رودخانه هیرمند است و نشانگر همبستگی و اتحاد مردم در حل معضلات است که هنوز هم در منطقه انجام می گردد.

    رقص شمشیر: از نمونه های شاخص موسیقی سازی و آوازی در منطقه است که ضمن داشتن شهرت جهانی با شور و اشتیاق خاصی در جشن ها و مراسم آئینی این دیار برگزار می گردد.

    جاذبه های دیدنی و گردشگری زابل

    شهر زابل دارای پیشینه ای اسطوره ای و تاریخی در روایات تاریخی و ملی ایران است. زابل، دیدنی های زیادی دارد که هر کدام گواهی بر تاریخ غنی این منطقه است. شهر سوخته، قلعه رستم زابل، آسبادهای حوض دار زابل، کوه خواجه و آرامگاه خواجه غلطان، گمرک بلژیکی ها، آرامگاه سید غلام رسول، ارگ خان ملک کیانی، شهر باستانی دهانه غلامان، موزه مردم شناسی زابل و بانک ایران و انگلیس تنها برخی از این جاذبه های دیدنی به شمار می آید که در ادامه به برخی از این جاذبه ها می پردازیم:

    شهر سوخته: در فاصله 56 کیلومتری شهر زابل، در حاشیه جاده زابل به زاهدان، یکی از ارزشمندترین میراث ایران کهن با قدمتی نزدیک به 3200 سال پیش از میلاد مسیح (ع) قرار دارد که به «شهر سوخته» شهرت یافته است. این منطقه تاریخی در هزاره دوم و سوم پیش از میلاد احداث شده است. علت نام گذاری این شهر به «شهر سوخته» به دلیل آتش سوزی است که در دو دوره زمانی مختلف، اتفاق افتاده است.

    قلعه رستم زابل: در 70 کیلومتری شهر زابل، یکی دیگر از آثار ارزشمند و میراثی باقی مانده از دوران اسلامی و به عنوان بزرگ ترین قلعه این دوران قرار گرفته که به «قلعه رستم» شهرت دارد. رستم پهلوان نامدار شاهنامه، شخصی است که این قلعه را به وی نسبت می دهند.

    آسبادهای حوض دار زابل: آسبادها در منطقه تاریخی و گردشگری «حوض دار» در 55 کیلومتری جاده زابل به زاهدان و در نزدیکی شهر سوخته قرار گرفته، به طوری که گردشگر با یک ساعت کویر نوردی می تواند تلفیقی از باستان شناسی و معماری را در دوره های مختلف مشاهده کند.

    معروف ترین صنایع دستی و سوغات زابل

    پشتی و گلیم بافی، قالی بافی، سوزن دوزی و تولید ابزار آلات موسیقی از صنایع دستی جذاب این شهر محسوب می شوند که هر کدام هنر زیبای مردمان زابل را نمایش می دهند.

    کلوچه و نان محلی، کلمبه و بورک از جمله سوغاتی های محلی و خوش مزه شهر زابل است که می توان به دوستان و آشنایان هدیه داد.

    غذاهای خوش رنگ و لعاب زابل

    از خوش طعم ترین غذاهای بومی شهر زابل می توان به چنگالی، غلور، پوری، شورو، لتی، گندم بریو، خرما بریون، ماهی شیرپز، رخمی، قتلمه دیگی، اوجیزک، اشکنه انارترش، کورگی اشاره کرد که می توان در اقامتگاه های سنتی بومی و یا خانه بومی ها طعم دل چسب آن را چشید.

    بهترین فصل سفر

    زابل آب و هوایی گرم و خشک دارد، به همین سبب به شما پیشنهاد می کنیم، چنانچه قصد سفر به شهر تاریخی زابل را دارید در اوایل بهار که دارای آب و هوایی معتدل تر است به این شهر سفر کنید و با رزرو اقامتگاه های بوم گردی، تجربه متفاوتی از سفر برای خود رقم بزنید.