جستجوی در تمامی مقاصد

    رزرو اقامتگاه بوم گردی، هتل و کلبه های لالجین - بهار

    • روستاهای لالجین - بهار

    اقامتگاه های بوم گردی لالجین برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره لالجین - بهار

    لالجین از شهرهای تابعه شهرستان بهار در استان همدان است که از شمال به کبودرآهنگ، از جنوب به شهرستان همدان (مرکز استان) و از غرب به بهار محدود می شود. این شهر با قرار گیری در فاصله ی 9 کیلومتری بهار و ۱۷ کیلومتری همدان، یکی از قطب های گردشگری استان همدان است که به عنوان بزرگ ترین مرکز سفال و سرامیک در خاورمیانه شناخته می شود. در مورد وجه تسمیه این شهر که توسط خود مردم لَلین یا لالون تلفظ می شود، افسانه های متعددی وجود دارد. به روایتی لالچین نام پرنده ای شکاری و نام قبیله ای آذری بوده است که به مرور زمان به لالجین تغییر پیدا کرده است و همچنین براساس نظر برخی محققان جین پسوند مکان برای لاله می باشد و لالجین را آبادی لاله ها نیز می دانند. قدمت این شهر براساس آثار کشف شده همانند تنور، چاه، خشت، سفال و سنگ قبرهای قدیمی از سده پنجم گزارش شده است. اهالی لالجین همگی در کارگاه های سفالگری سنتی، مدرن، خانوادگی و یا کارخانه های کاشی و سرامیک سازی مشغول هستند و به زبان های ترکی و فارسی سخن می گویند.

    آداب و رسوم اهالی لالجین در ماه مبارک رمضان

    مردم این شهر در آئین پیشباز با روزه گرفتن در روزهای اول، پانزدهم و آخر ماه شعبان خود را برای روزه داری آماده می کنند، تطهیر و پاکسازی مساجد، پخت انواع شرینی، نان و غذاهای محلی از دیگر مراسمی هستند که معمولا توسط زنان و دختران برگزار می شوند. کلوخ اندازان یکی دیگر از مراسم کهن اهالی لالجین است که در آخرین روز ماه شعبان برگزار می شود، در این روز مردم لالجین وسایل مورد نیاز و خوراک خود را آماده کرده و به اطراف شهر به ویژه کشتزارها و باغ ها می روند. در زمان غروب آفتاب افراد ضمن برداشتن کلوخ از روی زمین نیت می کنند که تا پایان ماه گناه نکنند و سپس آن را محکم بر زمین می کوبند، در واقع شکستن کلوخ نمادی از زیر پاگذاشتن امیال نفسانی در میان پیشینیان بوده است. شلیک تیر با تفنگ، کوبیدن دیوار همسایه، جار زدن، مناجات خوانی، سحر خوانی و چاوش خوانی برخی از سنت های گذشتگان در وقت سحر برای بیدار کردن اهالی بوده است.

    جاذبه های گردشگری شهر جهانی سفال

    با قدم گذاشتن در لالجین علاوه بر دیدن کارگاه های سفالگری و تجربه ی جدید از مشاهده مراحل تولید ظروف سفالی، قطعا از بوی خوش خاک رُس و گِل سفال لذت خواهید برد. در حقیقت عمده جاذبه ی این شهر خیابان طویلی است که دور تا دور آن مغازه های سفال فروشی است و به علت تنوع بالای اجناس حتی اگر قصد خرید نداشته باشید، یک شی سفالی کوچک و زیبا با رنگ و لعاب لاجوردی را برای خود و دوستانتان سوغات خواهید برد تا برای همیشه خاطرات زیبا و اوقات خوش سفر به لالجین را زنده نگه دارید. در سال های اخیر این امکان برای مسافران فراهم شده است تا پای چرخ سفالگری نشسته و سفال خود را بسازند تا با هنر سفال گری از نزدیک آشنا شوند. در سفر به لالجین می توانید از جاذبه های گردشگری شهر بهار مانند کاروانسرای تاج آباد متعلق به دوران قاجار، پل خانم کرپی (مهاجران)، مسجد جامع مهاجران، آرامگاه حکیم عارف شیخ محمد بهاری و امام زاده عسکر از نوادگان امام حسن مجتبی (ع) دیدن کنید.

    پل خانم کراپی: یکی از زیبا ترین و قدیمی ترین پل های استان همدان است که قدمت آن به اواخر دوران صفویان و اوایل قاجار باز می گردد. پل خانم کراپی در بخش لالجین و ورودی روستای مهاجران بر روی رودخانه فصلی قره چای با طول ۵۰ متر بنا شده است، هفت دهانه ی آب رو و پایه های عظیم ساخته شده با سنگ های رودخانه ای و قلوه سنگ جلوه ی خاصی به این پل تاریخی داده است.

    بهترین فصل سفر به لالجین (لاله جین)

    شهر لالجین نیمی از روزهای سال که از آذرماه آغاز شده و تا فروردین ادامه می یابد با دمای یخبندان رو به رو می شود، به همین دلیل بهترین زمان سفر به لاجین اواسط خرداد ماه تا روزهای ابتدایی مهر است. شما می توانید در یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی، ضمن مشاهده فهرست کامل اقامتگاه های بوم گردی، خانه های بومی و محلی لالجین برای رزرو آسان و مقرون به صرفه ای اقدام کنید.