جستجوی در تمامی مقاصد

    رزرو اقامتگاه بوم گردی، هتل و کلبه های مانه و سملقان - استان خراسان شمالی

    • روستاهای مانه و سملقان - استان خراسان شمالی

    اقامتگاه بوم گردی های مانه و سملقان برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره مانه و سملقان - استان خراسان شمالی

    مانه و سملقان از شهرستان های استان خراسان شمالی به مرکزیت آشخانه است و در فاصله ی 66 کیلومتری بجنورد قرار دارد. مانه به معنای خانه و سملقان برگرفته از واژه اصیل فارسی سمنگان به معنی سرزمین چمن و گل است. به علت خاک حاصلخیز و منابع آب دائمی در گذشته، اقوام کرد، ترک، ترکمن، خاوری، بلوچ و فارس به این منطقه مهاجرت کرده اند، اما بیشتر ساکنان این شهرستان را اقوام کرد تشکیل می دهند که به زبان کردی کرمانجی صحبت می کنند. مانه و سملقان از شمال و شمال شرق به شهرستان بجنورد، از جنوب به شهرستان جاجرم و از غرب به استان گلستان محدود می شود و هشت کیلومتر با کشور ترکمنستان مرز مشترک دارد.

    آداب و رسوم کهن مانه و سملقان

     خانه تکانی، سمنوپزان، چیدن سفره هفت سین، مسابقات کشتی سنتی (باچوخه) و مراسم تکه تکه (قاشق زنی) بخشی از مراسم مردم این شهرستان پیش از سال نو می باشند. مردم مانه و سملقان یک روز پیش از عید نیز با در دست داشتن سبزه و سمنو به خانه ی کسانی که به تازگی عزیزی را از دست داده اند می روند. 

    مراسم تکه تکه: فرزندان اقوام یا بچه های محل با شعار تکه تکه (بریز بریز) پیش از سال نو درب خانه های محل را می کوبند و از آنها درخواست آجیل و نقل و نبات می کنند که این حرکت، برخاسته از حس مهربانی و کمک به هم نوع است.

    سوغات و صنایع دستی

    صنایع دستی مانه و سملقان مانند انواع فرش و گلیم، شعربافی، نمد، پشم ریسی، منبت، ساخت ساز موسیقی و زیورآلات علاوه بر اینکه در میان گردشگران طرفداران زیادی دارد، بیانگر قدمت و تنوع این منطقه است. صنایع دستی مانه و سملقان در واقع هنر دست قوم کرد، ترک، ترکمن، تات و اقلیت بلوچ است و به همین علت از تنوع و ظرافت خاصی برخوردار است.

    گلیم بافی: نوعی فرش بدون پرز که تارهای آن از پنبه و پشم و پودگذاری آن با نخ ابریشم یا کرک رنگی باشد را گلیم می نامند. گلیم بافی در ایران روش های مختلفی دارد و وجه تمایز آن، طرح های مورد استفاده، رنگ آمیزی و نوع بافت است.

    جاذبه های دیدنی و گردشگری

    آب و هوای خوب و منابع طبیعی بسیار، جاذبه های گردشگری مانند روستای هدف گردشگری درکش، یامان داغی و جنگل های هاور در کنار آثار تاریخی از قبیل تپه قلعه خان، مجموعه اسپاخو، آرامگاه امامزاده قاسم در روستای بازارقارناس و آرامگاه امامزاده دلاور، این شهرستان را به یکی از مناطق بکر و جذاب برای مسافران و گردشگران تبدیل کرده است.

    تپه قلعه خان: یکی از بزرگ ترین و با ارزش ترین محل های سکونت پیش از تاریخ است که سابقه استقرار در آن به دوره نوسنگی در حدود 8000 سال قبل بر می گردد و تا دوره ساسانی، زندگی در آن ادامه داشته است. بقایای تاریخی یک قلعه بزرگ مربوط به دوره ساسانی، مقداری زیاد خمره سفالی و اشیا باستانی کشف شده از این تپه در موزه باستان شناسی بجنورد نگهداری می شود.

    مجموعه اسپاخو: این مجموعه در روستایی با همین نام و در فاصله ی 61 کیلومتری آشخانه قرار دارد، بنای اسپاخو، قلعه شهر سوخته، معدن تاریخی، قلعه ساسانی، محوطه اسپاخو، آتشکده اسپاخو، حمام، رشته قنات های قدیمی و چشمه علی اصغر در محوطه تاریخی این مجوعه تاکنون شناسایی شده اند. بنای اسپاخو شاخص ترین اثر این مجموعه است که ترکیبی از عناصر و معماری بناهای دوران تاریخی ایران و به ویژه دوران ساسانی است.

    روستای گردشگری درکش: این روستا در دهستان آلمه و در فاصله ی 30 کیلومتری آشخانه با آب و هوای معتدل، طبیعتی جنگلی و کوهستانی همراه با چشمه سارهای بسیار واقع شده است. تنها جنگل بلوط شرق کشور در اطراف این روستا قرار دارد و در دره های مجاور آن نیز انواع باغات میوه ای مانند گردو، بادام، گیلاس و گلابی مشاهده می شود.

    بهترین فصل سفر

     شهرستان مانه و سملقان در روزهای گرم و سوزان تابستان به علت کوهستانی بودن دارای آب و هوایی خنک و معتدل است، اما سفر به این منطقه در فصل بهار که دشت های اطراف این شهرستان سرسبز و پوشیده از گل های رنگارنگ است حال و هوای دیگری دارد. چنانچه قصد سفر به این منطقه را دارید، سایت یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی، با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی و خانه های بومی مانه و سملقان برای رزرو  آسان و مقرون به صرفه بوم گردی های این شهرستان همراه شماست.