جستجوی در تمامی مقاصد

    رزرو اقامتگاه بوم گردی، هتل و کلبه های جونقان - استان چهارمحال و بختیاری

    • روستاهای جونقان - استان چهارمحال و بختیاری

    اقامتگاه های بوم گردی جونقان برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره جونقان - استان چهارمحال و بختیاری

    جونقان از شهرهای استان چهارمحال و بختیاری است که از شمال با شهرکرد، از شرق با شلمزار، از غرب با کوهرنگ و از جنوب با اردل و کیار همسایه است. شهر جونقان در شهرستان فارسان و 42 کیلومتری شهرکرد (مرکز استان) واقع شده است. این  شهر در قلب رشته کوه های زاگرس واقع شده که از شمال به کوه جهانبین و کوه شیخ، از جنوب به کوه سالدران و از جنوب شرق نیز به کوه آلماقاجی متصل است. نام این شهر در گذشته گینه کان یا گونه کان بوده که از زبان لری و واژه گون به معنی ناحیه برجسته گرفته شده است. جونقان به واسطه داشتن منابع آب فراوان، زمین های حاصلخیز کشاورزی، مراتع و چراگاه های غنی مورد توجه کشاورزان و دامداران بوده که ساکنان آن از دو گروه بزرگ ترک های قشقایی و لرهای بختیاری تشکیل شده است. در گذشته این شهر با قرارگیری در مسیر عبور کاروان ها از اهمیت بالایی برخوردار بوده است. چنانچه قصد سفر به جونقان را دارید، یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی جونقان و همچنین امکان رزرو آنلاین زیباترین خانه بومی ها و یا اقامتگاه های سنتی، لحظاتی خوش در سفر برای شما رقم می زند.

    رسوم اصیل مردم جونقان

    مردم جونقان دارای آداب و مراسم خاص خود هستند، ناف بران و نمک تازه کردن از سنت های کهن مردم این شهر محسوب می شوند که در ادامه به توضیح آنها می پردازیم.

    ناف بران: از رسوم قدیمی این شهر، ناف بران است که از زمان کودکی دختر و پسر را به نام هم می کنند و زمانی که به سن ازدواج می رسند، مراسم نامزدی و عقد برگزار می شود. در مراسم خواستگاری، مادر داماد روسری زیبایی روی سر عروس می گذارد که نشان از نامزدی آنها دارد و خانواده عروس هم نبات و شیرینی را به معنی قبول پیشنهاد به اقوام داماد می دهند. دختران نامزد شده شروع به بافتن قالیچه می کنند تا هنگام عروسی همراه خود به خانه داماد ببرند. نوع قالیچه، کیفیت و زیبایی آن حکایت از هنرمندی عروس خانم دارد.

    نمک تازه کردن: در ایام نوروز، زمانی که اقوام به دید و بازدید هم می روند، بعد از صرف چایی و شیرینی صاحبخانه از مهمان می خواهد تا با صرف غذا بر سر سفره کنار هم، نان و نمکی تازه کنند و دوستی ها را محکم کنند.

    جاذبه های دیدنی جونقان

    قلعه جونقان، پل جونقان، کاروانسرای خان اوی از جاذبه های معروف این شهر به شمار می آیند که در ادامه به معرفی آنها می پردازیم.

    قلعه جونقان: این قلعه در مرکز شهر جونقان قرار دارد و سکونتگاه تابستانی حاج علی قلی خان بختیاری سردار اسعد دوم بوده است. این بنا با الهام از معماری اروپایی در دو طبقه احداث شده و هنرهای چوب بری، گچ بری، آینه کاری، حجاری و نقاشی در آن بکار رفته که زیبایی قلعه را دو چندان کرده است. بنای اصلی شامل سردر ورودی، حوض و باغی بسیار دل انگیز می باشد که توجه گردشگران را به خود جلب می کند.

    پل جونقان: قدمت این پل به دوره قاجاریه بر می گردد که در فاصله 2 کیلومتری جونقان واقع شده است و جزو آثار ملی به ثبت رسیده ایران نیز می باشد.

    کاروانسرای خان اوی: طاق های سنگی خان اوی در فاصله 8 کیلومتری شهر جونقان با شیوه ای خارق العاده احداث شده است که در برابر وقوع زلزله بسیار مقاوم می باشند.

    صنایع دستی، سوغات و محصولات کشاورزی مشهور

    قالی بافی، جاجیم بافی، چوقا بافی، خرسک و تولید لباس های محلی از صنایع دستی جونقان به شمار می آیند. کشک، کره، پنیر، قره قروت و عسل از سوغات معروف این شهر می باشند. گندم و انگور از محصولات عمده کشاورزی جونقان محسوب می شوند که زبانزد خاص و عام می باشند.

    غذاهای خوشمزه زنان جونقان

    خلیه، گمنه، گور، کلک، شلوا، آب ترشی، تلیک، کلمه و آش کاردیم از غذاهای اصیل جونقان به شمار می آیند که می توان طعم فراموش نشدنی آنها را در هتل های سنتی و یا اقامتگاه های بوم گردی امتحان کرد.

    بهترین فصل سفر

    آب و هوای جونقان در فصل های بهار و پاییز بسیار خوب می باشد، از این رو پیشنهاد می کنیم در فصل بهار به این شهر زیبا سفر کنید و از دیدن چشمه سارها و طبیعت با طراوت آن لذت ببرید.