جستجوی در تمامی مقاصد

    اقامتگاه های بوم گردی سورمق برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره سورمق - آباده

    سورمق از شهرهای گردشگری بخش مرکزی شهرستان آباده در استان فارس است که در فاصله 30 کیلومتری آباده، 249 کیلومتری شیراز (مرکز استان) و 94 کیلومتری ایزدخواست واقع شده است. شهر سورمق به ترتیب با اقلید از جنوب، ابرکوه از شمال، آباده از غرب و صفاشهر از شرق همجوار می باشد. از آنجایی که این شهر چهار استان یزد، فارس، کهگیلویه و بویراحمد و اصفهان را به هم متصل می کند به عنوان چهار راه مرکزی ایران شناخته می شود. فیض آباد یکی از روستاهای اطراف شهر سورمَق بوده که در حال حاضر یکی از محله های آن به حساب آمده و نامش به خیابان امام حسین تغییر یافته است. این شهر در بین محلی ها به سورمه مشهور می باشد. سورمق بخش هایی دارد که در آن خانه ها توانسته اند شکل قدیمی و روستایی خود را حفظ کنند، خانه محمد خان یکی از این بناهای قدیمی به شمار می آید که شهرت فراوانی در بین اهالی این منطقه دارد. وجه تسمیه سورمق از دو کلمه سور به معنای مهمانی و مق به معنای کنار آتش می باشد و دلیل آن را می توان جشن های متعددی دانست که اهالی این منطقه در کنار آتش برگزار می کنند. مردم این منطقه هنوز هم به شغل های سنتی خود مانند کشاورزی و دامداری پایبند هستند. عبور جاده اصلی شیراز به اصفهان از این منطقه به کسب و کار مغازه دارها رونق داده که همین امر باعث شده خیلی ها به این شغل علاقه مند شوند.

    تاریخچه

    در کتاب فرهنگ جغرافیایی ایران آمده که سورمق از دهستان های بخش مرکزی شهرستان آباده بوده که آب آن از قنات موجود در این ناحیه تامین می شده است. پنبه، انگور و بادام چند نمونه از محصولات کشاورزی شهر سورمق در گذشته بوده که هنوز هم در این شهر کشت می شوند. گفتنی است که قصر تاریخی بهرام در سورمق می باشد که در حال حاضر به دلیل باران های سیل آسایی که در این منطقه رخ داده تنها بخش ناچیزی از آن باقی مانده است. ابنیه تاریخی و خانه های بومی و قدیمی موجود در این شهر قدمتی 200 ساله دارند و بعضی از آنها به جای مانده از دوران قاجار هستند. یکی از مکان هایی که برای اهالی بومی اهمیت زیادی دارد قدمگاه علی است که به گفته محلی ها، جای قدم های امام رضا علیه السلام در این محل واقع شده است.

    از عمارت زیبای کلاه فرنگی سورمق تا قصر بهرام گور

    استان فارس از قدیم همواره مورد توجه پادشاهان بسیاری بوده و توانسته ادیبان و شاعران بزرگی را پرورش دهد. به همین خاطر آثار و بناهای تاریخی زیادی دارد و در جذب گردشگر بسیار موفق بوده است. شهر سورمق نیز توانسته چند نمونه از این مکان های باستانی را در خود جای دهد که در ادامه به شرح مختصری از آنها خواهیم پرداخت.

    کلاه فرنگی سورمق: این مکان زیبا که مربوط به دوران قاجار می باشد، در یکی از میدان های شهر سورمق واقع شده است. نقشه کلی این مکان تاریخی به صورت دایره ای بوده و از چهار درب ورودی به همراه پنجره هایی بلند تشکیل شده است. درون محوطه این مکان زیبا چایخانه و آلاچیق هایی جهت رفاه حال بازدید کنندگان تعبیه شده است. این بنا در ارتفاع 80 سانتی متری و در یک طبقه ساخته شده است.

    قصر بهرام گور: این قصر که در نزدیکی سورمق واقع شده به صورت تل عظیمی از خاک به ارتفاع 9 متر بوده و بر طبق منابع تاریخی به دست آمده متعلق به بهرام گور از پادشاهان ساسانی می باشد.

    بهترین فصل سفر به شهر سورمق

    همانطور که گفته شد اکثر بارندگی ها در شهر سورمق به صورت تند و سیل آسا می باشد. اگر چنانچه قصد سفر و اقامت در اقامتگاه، خانه های بومی و محلی این شهر را دارید حتما به این نکته توجه داشته باشید. آب و هوای این شهر بسیار مطلوب بوده بنابراین شما می توانید در اکثر ماه های سال به این منطقه سفر نمایید، اما در کل فصل بهار یکی از بهترین فصل های سفر به سورمق می باشد. برای مشاهده فهرست اقامتگاه های بوم گردی شهر سورمق، شهرستان آباده می توانید به سایت یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی، مراجعه کرده و بهترین اقامتگاه بوم گردی و خانه بومی را با قیمتی مقرون به صرفه به آسانی رزرو نمایید.