جستجوی در تمامی مقاصد

    • روستاهای جم - استان بوشهر

    اقامتگاه بوم گردی های جم برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره جم - استان بوشهر

    جم یکی از شهرستان های استان بوشهر است. این شهرستان در فاصله 265 کیلومتری بندر بوشهر و 60 کیلومتری عسلویه واقع شده و تنها 25 کیلومتر با خلیج فارس فاصله دارد. شهرستان جم بین سه مرکز استان بندر عباس، بوشهر و فارس قرار گرفته است و یک مسیر مهم برای کسانی است که قصد سفر به خلیج فارس را دارند.از شرق و شمال شرقی با استان فارس، جنوب با عسلویه، جنوب غربی با کنگان و شمال با شهرستان دشتی، همسایه است. محرک اولیه رشد اقتصادی شهرستان جم، شرکت پالایش گاز فجر جم (بزرگ ترین پالایشگاه گاز خاورمیانه) بوده و سبب شده این شهر بسیار مهاجرپذیر باشد. از دیرباز چهار طایفه ی لر تبار مدگماری، کائو، خواجه و شیخ در این منطقه زندگی می کرده اند. اکثر مردم به گویش جمی که در ادامه زبان پهلوی رایج در مناطق جنوبی ایران، اچمی است سخن می­ گویند.

    رسوم کهن و فرهنگی جم

    شهرستان جم تلفیقی از فرهنگ اقوام ایرانی ترک، لر، بلوچ، ترکمن و عرب است و آداب و رسوم بخشی از فرهنگ این خطه به حساب می آید. عروسی های شهر جم که هنوز طبق آداب و رسوم قدیم برگزار می شوند نیز نمونه ای از این دست هستند. در عروسی ها رقص محلی و سازهای موسیقی سنتی هم به شکل پررنگی حضور دارند. از مراسم محلی این منطقه، آئین طلب باران است. این مراسم معمولاً در مناطق خشک و کم آب برگزار می ­شود.

    سوغات و صنایع دستی

    شهر جم به علت دمای مناسب جهت پرورش گیاهان و درختان گرمسیری مانند نخل و مرکبات بسیار مناسب است. غذاهای سنتی استان بوشهر بسیار خوشمزه و خوش عطر هستند و ماهی نقش پررنگی در غذاها دارد. از معروف ترین غذاهای این منطقه انواع قلیه است. قلیه نوعی از خوراک است که با گوشت تهیه می شود. غذاهایی از قبیل قلیه ماهی، دمپخت ماهی، قلیه میگو و کبه میان مردم جم بسیار رایج است. تی روغن، خرما خوشکو، گلشنک و موری هم غذاهایی هستند که میان افراد قدیمی و مسن شهر بسیار طرفدار دارد. گبه بافی، عبا بافی، گلیم بافی، حصیر بافی و استفاده از صدف در طراحی صنایع دستی بین مردم شهر رایج است که مورد استقبال گردشگران نیز قرار می گیرد و در نمایشگاه های مختلف در سراسر کشور به نمایش در می آید. در جم خرماهای با کیفیت و میوه های سالم و ارگانیک به همراه صیفی جات به فروش می ­رسد. زنان بومی منطقه از لباس های محلی استفاده می ­کنند که میان زنان غیر بومی هم بسیار طرفدار پیدا کرده است و قیمتی بین یک تا دوازده میلیون تومان دارد، چرا که در روسری یا شال این لباس ها از طلا و نقره استفاده می شود.

    برترین جاذبه های دیدنی جم

    جاذبه های طبیعی جم شامل کوه پردیس، باغ های لیمو و زیتون، روستای بکر گردشگری کوهچر، باغ پدری، غار تل (متعلق به دوره پارینه سنگی)، اسکله صیادی، دهکده بزرگ گردشگری شیرینو و مناظر زیبای گود لح (چشم اندازهای حیرت انگیز در پشت کوه های علی آباد و بهرباغ) است. حمام قدیمی مربوط به دوره قاجار، مسجد امام، حسینیه شاه نشین و آرامگاه شاعر مرحوم فاضل جمی از آثار تاریخی جم به حساب می آیند.

    جنگل گلوبرکان، نگینی در شهرستان جم: این جنگل زیبا در مجاورت روستای پشتو و در دو کیلومتری شهر ریز قرار دارد. اهمیت این جنگل ها به علت ذخیرگاه درخت زیبای انار شیطان است که ارتفاع این درخت ها گاهی به 15متر و قطر آن به 70 سانتی متر می رسد. این جنگل ها که در بعضی مناطق تا حاشیه ی اراضی و باغات منطقه پیشروی دارند، شرایط خاصی را برای طبیعت گردان فراهم کرده اند.

    کوه پردیس (پدری): مسافرانی که از مسیر سیراف به سمت جم در حرکت هستند، محو زیبایی این کوه می شوند. فسیل های بسیار قدیمی و نشانه هایی از غارنشینی، نشان از قدمت کوه پردیس دارند. با توجه به سرسبزی دامنه های کوه پدری از گذشته زنبورداری و پرورش عسل در آن رایج بوده است.

    بهترین فصل سفر

    رطوبت ملایم و هوایی به دور از آلاینده های محیطی، این منطقه را بسیار مورد توجه گردشگران قرار داده است، به طوری که از نیمه دوم اسفند تا اواخر فروردین ماه، مردم جم میزبان تعداد زیادی از طبیعت گردان و مسافران عزیز هستند.اقامتگاه های بوم گردی و خانه های بومی یکی از بهترین مکان ها برای اقامت در شهر جم هست. سایت یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی سراسر کشور همراه شماست تا انتخابی بهتر برای اقامت در جم داشته باشید.