جستجوی در تمامی مقاصد

    اقامتگاه های بوم گردی خمام برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره خمام - استان گیلان

    خمام شهری در استان گیلان می باشد که از شمال با دریای خزر، از شرق با خشکبیجار، از غرب با بندر انزلی و از جنوب با رشت همسایه است. این شهر در فاصله 7 کیلومتری رشت (مرکز استان) و 15 کیلومتری بندر انزلی واقع شده است. شهرستان خمام در شمال از طریق ساحل زیبای جفرود به دریای خزر متصل است و شهری مرزی محسوب می شود. این شهر بر سر راه ارتباطی دو شهر توریستی و بزرگ گیلان، رشت و بندر انزلی قرار دارد و به عبارتی مسیر ترانزیتی و بین المللی مرکز استان (رشت) به سمت بزرگترین بندر شمال کشور (بندرانزلی) از شهر خمام می گذرد. قدمت خمام به بیش از 1000 سال قبل برمی گردد که این منطقه در قدیم به شهر خوبان معروف بوده و بعضی ها معتقدند که خمام ابتدا خو مام بوده که در زبان گیلکی به معنی سرزمین من می باشد. این شهر با طبیعت بی نظیر و سرسبز خود، بسیار مورد علاقه گردشگران و طبیعت گردان قرار گرفته است. چنانچه قصد سفر به شهر خمام را دارید، یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی خمام و امکان رزرو آنلاین، اقامتی دلنشین در زیباترین خانه بومی ها و یا اقامتگاه های سنتی این شهر برای شما به ارمغان می آورد.

    مراسم منحصر بفرد چهارشنبه سوری در خمام

    مردم خمام در شب چهارشنبه سوری آئین خاصی را برگزار می کنند. خاتون چهارشنبه سوری و لال آب از رسوم دیرینه بومیان این شهر است که در ادامه به معرفی آنها می پردازیم.

     افسانه خاتون چهارشنبه سوری: مردم خمام بر این باورند که هر ساله زنی به نام خاتون در شب چهارشنبه سوری از داخل چاهی بیرون می آید و صبح روز بعد به آنجا برمی گردد. او در شب به خانه مردم می رود و بر نظافت خانه و نوع غذای آنها نظارت می کند. خاتون در تمیزترین خانه غذا می خورد و آن خانه را پربرکت می سازد. غذای او ماست، ماهی و تره است، اگر خاتون از خانه ای راضی نباشد، سال ناخوشی برای خانواده رقم می خورد.

    لال آب: آب بعد از آتش، دومین عنصر مهمی است که در مراسم چهارشنبه سوری نقش دارد. مردم خمام در این شب، ظرف آبی را از رودخانه یا چشمه به خانه می آورند و هنگام بردن آب، کلامی حرف نمی زنند به همین علت این آب را لال آب می گویند.

    طبیعت دل انگیز خمام

    خمام دارای جاذبه های طبیعی بسیار چشم نوازی است که گردشگران را محو تماشای خود می کند. مرداب دهنه سرشیجان، جنگل فتاتو، ساحل جفرود، خمام رود، روستای چاپارخانه، روستای جیرسر باقرخاله، روستای خشکه، روستای تسیه، روستای مرزدشت، روستای فشتکه، روستای بالامحله چوکام، آلاچیق درختی، باغ تاریخی چوکام از زیباترین جاذبه های خمام می باشد که در ادامه به معرفی مهم ترین آنها می پردازیم.

    مرداب دهنه سرشیجان: این مرداب در روستای دهنه سرشیجان خمام قرار دارد که با پرندگان قو و گلهای نیلوفر زینت داده شده است و به تالاب انزلی می رسد. از تفریحات مرداب دهنه سرشیجان می توان به قایق رانی و ماهیگیری اشاره کرد که مورد علاقه گردشگران این مکان می باشد.

    جنگل فتاتو: از بکرترین جنگل های به جامانده توسکاستان های قشلاقی حاشیه دریای خزر می باشد که در روستای فتاتو واقع شده است. جنگل فتاتو 300 هکتار وسعت دارد و برای دوست دارن طبیعت مکانی بسیار دنج می باشد.

    روستای چاپارخانه: این روستا چشم اندازهای خیره کننده ای دارد و به عنوان روستای هدف گردشگران این منطقه شناخته می شود. طبیعت روستای چاپارخانه با شالیزارها و مناظر بی نظیرش، نظر هر بیننده ای را به خود جلب می کند. روستای چاپارخانه تولید کننده یکی از خوش طعم ترین برنج های ایرانی یعنی هاشمی می باشد.

    خاص ترین صنایع دستی و سوغات خوشمزه

    حصیربافی، بامبو بافی و گلیم بافی از هنرهای سنتی زیبای استادکاران خمام به شمار می آیند. زغال اخته، آلوچه، تمشک، آلبالو و نان سنتی کشتا از پرطرفدارترین سوغاتی های این شهر می باشند.

    غذاهای خوش رنگ خمام

    اناربیج، باقلا قاتوق، ترش تره و کباب ترش از غذاهای خوش عطر و بوی زنان باسلیقه خمام می باشند که می توان طعم آنها را در اقامتگاه های بوم گردی و یا خانه بومی های این شهر چشید.

    بهترین فصل سفر

    پیشنهاد می کنیم در فصل بهار و پائیز به شهر خمام سفر کنید و به طبیعت گردی در جنگل های سرسبز آن بپردازید.