جستجوی در تمامی مقاصد

    رزرو اقامتگاه بوم گردی، هتل و کلبه های سلطانیه - زنجان

    اقامتگاه بوم گردی های سلطانیه برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره سلطانیه - زنجان

    سلطانیه از شهرهای تاریخی استان زنجان می باشد که از شمال با زنجان، از شرق با ابهر، از غرب با ماه نشان و از جنوب با خدابنده همسایه است. این شهر در فاصله 43 کیلومتری زنجان (مرکز استان) قرار دارد. شهر سلطانیه در دوره ایلخانان مغول ساخته شده است، اگرچه پیش از این نام آن اریباد بود و به گواه کاوش های باستان شناسان، قدمت این شهر به 7 هزار سال پیش برمی گردد. شهر سلطانیه دارای جاذبه های تاریخی بی نظیری می باشد که مورد علاقه گردشگران بسیاری قرار گرفته است. چنانچه قصد سفر به سلطانیه را دارید، یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی و همچنین امکان رزرو آنلاین زیباترین خانه بومی ها و یا اقامتگاه های سنتی سلطانیه برای شما سفری خاطره انگیز به ارمغان می آورد.

    آداب سنتی دیرینه این دیار

    بومیان سلطانیه دارای آداب مخصوص به خود هستند که از دیرباز اجرای این رسوم رونق داشته است. دواق قاپما و ایاق آشما و برات کیسه سی از آئین معروف این شهر می باشند که در ادامه به معرفی آنها می پردازیم.

    دواق قاپما و ایاق آشما: دو روز بعد از جشن عروسی، مراسم زنانه دواق قاپما برگزار می شود که در آن زنان فامیل دور هم جمع می شوند و به جشن و پایکوبی می پردازند. مراسم ایاق آشما نیز بیست روز بعد از عروسی اجرا می شود که پدر عروس، زوج جدید را به منزل دعوت می کند و هدیه ای شامل فرش و گوسفند را به آنها می بخشد.

    برات کیسه سی: درآخر ماه مبارک رمضان دوختن کیسه برات به تعداد اعضای خانواده از آداب منحصر بفرد مردم سلطانیه محسوب می شود. مادر خانواده این کیسه را در مسجد و بین دو نماز ظهر و عصر، با پارچه ای سفید و نخ و سوزن می دوزد. برای بریدن نخ از پارچه این کیسه به جای قیچی از دندان استفاده می کنند و یک سکه پول نیز در کیسه قرار می دهند.

    جاذبه های تاریخی و اماکن گردشگری سلطانیه

    سلطانیه دارای جاذبه های طبیعی و گردشگری بسیاری می باشد. گنبد سلطانیه، آرامگاه ملاحسن کاشی، معبد داش کسن، چمن طبیعی سلطانیه، آرامگاه چلبی اوغلی، روستای تاریخی ویر، ارگ سلطنتی، حمام سالار، چشمه شاه بلاغی، تپه نور و ارگ سلطنتی کهن دژ از امکان دیدنی سلطانیه محسوب می شوند که در ادامه به معرفی مهم ترین آنها می پردازیم.

    گنبد سلطانیه که به عنوان بزرگترین گنبد خشتی جهان شناخته شده است، در حقیقت آرامگاه سلطان محمد خدابنده (اولجایتو) می باشد که پس از مرگش ساخته شد. زمانی که سلطانیه پایتخت ایلخانیان بود، اولجالیتو دستور ساخت بارویی را داد تا آرامگاه باشکوهی برایش در این بارو ساخته شود. گنبد سلطانیه از آثار مهم معماری اسلامی و ایرانی است که در فهرست آثار میراث جهانی به ثبت رسیده است. این بنا شامل هشت ایوان و هشت مناره است که از هشت درب بهشت الگو گرفته است.

    آرامگاه ملاحسن کاشی: از آثار تاریخی برجای مانده در قرن دهم هجری که هشت ضلعی می باشد و قبلاً در اطراف آن باغی وجود داشته است. این آرامگاه متعلق به مولانا حسن کاشی معروف به شیرازی، از علمای سلطانیه می باشد.

    معبد داش کسن: این معبد مستطیل شکل از با ارزش ترین نمونه های معماری صخره ای به شمار می آید که در فاصله 15 کیلومتری جنوب سلطانیه قرار دارد و یادگاری از دوره ایلخانیان می باشد. معبد داش کسن طرحی از اژدها دارد و به همین علت آن را مشابه معبد چینی ها می دانند.

    آرامگاه چلبی اوغلی: که به آن شیخ براق نیز می گویند در جنوب غربی سلطانیه واقع شده و در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

    آثار هنری چشم نواز و سوغات معروف

    جاجیم بافی، مینا کاری، ملیله کاری، چرم سازی، حکاکی روی مس و ظروف مسی از آثار زیبای هنرمندان سلطانیه می باشند که مورد توجه بسیاری از گردشگران قرار گرفته است. نان اردک، شیرینی شستی، انگشت پیچ از سوغاتی های خوشمزه این شهر به شمار می آیند که طرافداران زیادی دارند.

    طعم های بیاد ماندنی سلطانیه

    خورشت آلوچه، جغور بغور، پیازو، بوغدا آشی، آش ترش و شش انداز از غذاهای سنتی لذیذ سلطانیه می باشد که می توان طعم آنها را در اقامتگاه های بوم گردی و یا هتل های سنتی سلطانیه امتحان کرد.

    بهترین فصل سفر

    پیشنهاد می کنیم در فصل بهار که آب و هوای سلطانیه معتدل و خنک است به این شهر تاریخی سفر کنید و از طبیعت بکر و جاذبه های گردشگری آن نهایت لذت را ببرید.