جستجوی در تمامی مقاصد

    اقامتگاه های بوم گردی ایواوغلی برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره ایواوغلی - خوی

    ایواوغلی یکی از شهرهای تابعه شهرستان خوی در استان آذربایجان غربی است که در فاصله 35 کیلومتری خوی و 166 کیلومتری ارومیه (مرکز استان) جای دارد. این شهر دارای دو دهستان به نام های ایواوغلی و ولدیان است و از شمال به ماکو، از شرق به استان آذربایجان شرقی، از غرب به خوی و از جنوب به سلماس محدود می شود. ایواوغلی در نزدیکی سه راهی خوی، ماکو و مرند قرار دارد و روزانه هزاران مسافر داخلی و خارجی از این مسیر به ترکیه، اروپا و سایر نقاط کشور تردد می کنند. اهالی این شهر به زبان ترکی آذربایجانی سخن می گویند و اکثر مردم از طریق کشاورزی امرار معاش می کنند. در کنار تخم آفتابگردان و عسل که بهترین و با ارزش ترین سوغات ایواوغلی هستند، صنایع دستی از قبیل تابلو فرش، فرش دستباف، پارچه بافی، نمد بافی و جاجیم بافی نیز توانسته اند جای خود را در سبد گردشگران پیدا کنند. در سفر به این منطقه شما می توانید با گذراندن شبی در اقامتگاه بوم گردی ها و خانه های بومی ایواوغلی طعم لذیذ غذاهای محلی مانند برگ مو، گوزلمه (ترکیبی از سیر له شده، تخم مرغ، ماست و کره) و یا سوپ بلغور (پخته شده با لوبیا قرمز، گوجه فرنگیف نخود پخته شده، بلغور گندم و سیب زمینی) را تجربه کنید.

    آداب و رسوم اهالی ایواوغلی در شب یلدا

    مردم این شهر در شب یلدا یا شب چیله گنجی سی به عنوان طولانی ترین شب سال، دور هم جمع می شوند و این شب را تا صبح بیدار می مانند. خانواده داماد برای دخترانی که به تازگی ازدواج کرده اند در این شب هدایایی را در سینی مسی به نام خونچا قرار داده و با گذاشتن پارچه ای گلدوزی شده بر روی آن، به نو عروس هدیه می دهند. شهریار خوانی، کوراغلوخوانی و نشستن دور کرسی از دیگر آئین های اهالی ایواوغلی در شب یلدا است.

    جاذبه های گردشگری و دیدنی

    تاکستان های فراوان، مزارع زیبا و چشم نواز گل آفتابگردان، بزرگ ترین و زیباترین مسجد بین راهی کشور، کلیسای مهلزان در 17 کیلومتری ایواوغلی، چشمه های آب معدنی و روستای گردشگری پیر کندی در 10 کیلومتری ایواوغلی با آثاری به جا مانده از دوره ایلخانی، مهم ترین جاذبه های گردشگری و تاریخی این شهر هستند. منطقه حفاظت شده مراکان یکی از قدیمی ترین مراکز حفاظت شده ایران است که از سال 1346 در ردیف مناطق حفاظت شده و شکار ممنوع قرار دارد. جاده ترانزیتی و مهم تبریز به سوی مرز بازرگان در محدوده ایواوغلی تا قره ضیاء الدین یکی از راه های دسترسی به این منطقه است که طبیعت دوستان زیادی را به سمت خود جذب می کند. در سفر به ایواوغلی نباید از دیدن جاذبه های گردشگری شهر خوی (تنها راه مرزی نزدیک به کشور ترکیه) مانند کلیسای سورپ سرکیس بر جای مانده از قرن چهارم میلادی، دروازه سنگی، مساجد مطلب خان و ملا حسن متعلق به دوران قاجار، بازار قدیمی و موزه خوی، آبشار بدلان، پل خاتون، خانه کبیری ها، امامزاده سید بهلول و مزار شمس تبریزی غافل شوید.

    کلیسای مهلزان: با توجه به فرم ساختمان و مصالح بکار رفته در این بنا مانند سنگ و آجر، باستان شناسان قدمت آن را تا قبل از زمان مغول ها تخمین می زنند. نمای بیرونی این کلیسا ساده است اما در نمای داخلی آن گچبری هایی منقوش به داستان های مذهبی به چشم می خورد، لازم به ذکر است این اثر به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.  

    چشمه های آب معدنی ایواوغلی: در شمال شرقی خوی و در قسمت جنوبی این شهر قرار داشته و از دو محل نزدیک به هم از زمین خارج می شوند. درجه حرارت این چشمه های آب معدنی تا 22 درجه نیز می رسد و آب آنها از نوع معدنی گازدار سرد می باشد.

    بهترین فصل سفر به ایواوغلی

    ایواوغلی دارای زمستان هایی سرد و تابستان هایی خنک و دلچسب است، به طوری که اگر در نیمه دوم سال به این شهر سفر کنید همه جا پوشیده از برف خواهد بود. شما می توانید در بهار و تابستان که بهترین زمان سفر به ایواوغلی است ضمن مشاهده فهرست اقامتگاه های بوم ایواوغلی گردی و آشنایی با خانه های بومی و محلی این شهر در یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی، برای رزرو آسان و مقرون به صرفه این اقامتگاه ها اقدام کنید.