جستجوی در تمامی مقاصد

    رزرو اقامتگاه بوم گردی، هتل و کلبه های قرچک - استان تهران

    • روستاهای قرچک - استان تهران

    اقامتگاه بوم گردی های قرچک برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره قرچک - استان تهران

    قرچک یکی از شهرهای استان تهران می باشد که در فاصله 41 کیلومتری از مرکز استان (شهر تهران) قرار دارد. این شهر از سمت شمال شرق به شهرستان پاکدشت، از شرق، جنوب شرق و جنوب به شهرستان ورامین، از جنوب غربی، غرب و شمال غربی نیز به شهرستان ری محدود می شود. در گذشته نام شهر قَرچَک (qarchak)، قریه چک بوده و بعدها به قَرچَک تغییر یافت. شهرستان قرچک به دلیل خاک مرغوب، کوره پزخانه های متعدد و نزدیکی به تهران، منبع اصلی تولید آجر محسوب می شد. تولید آجر و مصالح، نیازمند نیروی کارگر بود که از شهرهای دیگر وارد قرچک می شدند که هر کدام ضمن حفظ لهجه و آداب و رسوم محلی در این شهر زندگی می کنند. از این رو به قرچک، لقب ایران کوچک نیز داده شده است. 

    ما در این مطلب به معرفی پرطرفدارترین جاذبه های گردشگری، مناطق توریستی و خانه بومی های قرچک پرداخته ایم. اگر قصد سفر به این شهر را دارید، می توانید جهت مشاهده عکس ها، قیمت ها و رزرو، به فهرست اقامتگاه های بوم گردی قرچک در سایت یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی مراجعه کنید.

    دیدنی ترین جاذبه های گردشگری قرچک

    در ادامه به معرفی برخی از این آثار باستانی و جاذبه های گردشگری این شهر می پردازیم.

    تپه میل پوئینک: در روستای پوئینک قرچک، تپه باستانی میل پونینک قرار دارد که قدمت آن به دوران سلجوقیان باز می‌گردد. گورستان های کنار تپه، آهن آلات کشف شده و چرخ سفالگری با شاخ حیوانات در کنار کوره های تولید سفال بر شگفتی این تپه افزوده و گردشگران زیادی را برای دیدن این دوره تاریخی گم شده راهی قرچک می کند.

    پل باقرآباد: تصور نکنید که سفر شما به قرچک به دیدن سفال ها و کوره پزخانه های این شهر محدود می شود. پل تاریخی باقرآباد یکی دیگر از آثار باستانی این شهر است که بر روی رودخانه جاجرود قرار دارد. این بنا بطول 50 متر با مصالح آجر و به شکل قوسی در دوره قاجار ساخته شده و به مدت صد سال، مسیر رفت و آمد مردم از ورامین به تهران بوده است.

    تپه فردیس: در نزدیکی روستای پردیس شهرستان قرچک، تپه ی هفت هزار ساله فردیس به چشم می خورد. این تپه دارای دو بخش تپه مرکزی و گورستان عصر آهن می باشد. آثار باستانی بدست آمده از تپه‌های باستانی فردیس و کوره پزخانه‌ ی موجود، بیانگر قدمت شش هزار ساله این شهر است. گفتنی است قدمت این اثر تاریخی با تپه سیلک کاشان برابری می کند.

     آداب و رسوم سنتی قرچک

    نوروز در قرچک: سمنوپزان، شال اندازان، قاشق زنی، حاجت خواهی، غذای شب چهارشنبه سوری، جمعه آخر سال از جمله آداب و رسوم مردمان این دیار در جشن باستانی نوروز است.

    آتش بازی‌: در چهارشنبه آخر سال، مردم با جمع آوری علف و هیزم آن را به صورت تلی در می آوردند و در بین آن کاسه ای آب می گذاشتند. سپس با روشن کردن آتش دو بار در جهت قبله و یک بار در خلاف جهت قبله از روی آتش می پریدند و اشعاری مانند زردی من از تو، سرخی تو از من، سردی من از ‌تو، گرمی تو از من می خواندند.

    شال اندازان: در گذشته که سقف خانه ها سوراخ داشت از سقف خانه، شالی به داخل آویزان می شد تا صاحب خانه در آن چیزی بگذارد و چیزی که در آن شال قرار داده می شد را به جهت تبرک و رفع مریضی به خانه می بردند. گاهاً بعد از انداختن شال فرار می کردند تا صاحب خانه آنها را نشناسد. 

    سوغات و صنایع دستی این دیار

    از هنرهای دستی شاخص در این شهر می توان به میناکاری، نقاشی روی سفال، چرم، شیشه‌گری، معرق، منبت، مجسمه‌های چوبی و گلیم اشاره کرد. نان پنجره ای و نان کسمه نیز از خوراکی های محبوب دیار قرچک می باشد.

    نان کسمه: این نان از شیرینی های بسیار محبوب و خاطره انگیز مردمان این شهر است که در گذشته در تنور پخت می شد که طعم بسیار دلچسبی دارد. برای تهیه این نان از آرد، شیره، زعفران، تخم‌مرغ و زردچوبه استفاده می شود. پخت این نان در شهرهای قم و ورامین نیز مرسوم است.

    بهترین فصل سفر

    قرچک اقلیمی خشک و نیمه بیابانی است و تابستان های این شهر، گرم و زمستان های آن نسبتاً سرد است. از شاخصه های آب و هوایی این منطقه، گرمای زیاد و بارندگی کم می باشد. ما به شما پیشنهاد می کنیم فصول انتهایی پاییز و زمستان را برای سفر به این شهر زیبا انتخاب کنید تا ضمن لذت از جاذبه های گردشگری با اقامت در بوم گردی ها و خانه های بومی این شهر، یکی از خاطره انگیزترین سفرهای زندگی خود را تجربه کنید.