جستجوی در تمامی مقاصد

    اقامتگاه های بوم گردی شهر کیان برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره شهر کیان - شهرکرد

    شهر کیان از توابع بخش مرکزی شهرستان شهرکرد است که در فاصله 5 کیلومتری شهرکرد و در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. شهر کیان از شمال غرب با شهرکرد از جنوب با طاقانک و از شمال شرق با فرخشهر همجوار می باشد. شهر کیان قدمتی ده هزار ساله دارد و در زمان افشاریان مرکز چهار محال بوده و قدیمی ترین سکونت گاه انسان در استان به شمار می رود. این شهر تاریخی در گذشته با نام های «شه رز» و «سرخ لار» شناخته می شده و در چند سال اخیر هم «شهرک» نامیده می شده است و بعد از اینکه از روستا به شهر تبدیل شد نام آن به شهرکیان تغییر یافته است. اهالی شهر کیان که اغلب جزو ترکان قشقایی ماجرت کرده به این منطقه هستند به زبان ترکی قشقایی صحبت می کنند و شغل عمده مردم، دامداری و کشاورزی می باشد.

    آداب و رسوم شهر کیان

    آیین چراغ بران: در این مراسم هر ساله قبل از شروع سال نو سادات در بقاع متبرکه حاضر می شوند و شمع یا چراغی را روشن کرده و اهالی آن را به منازل خود ببرند. این مراسم باور دیرینه مردم شهرستان شهرکرد است و بر این باورند که با این کار نور، روشنایی و گرمای عشق به اهل بیت را به منازل خود می برند.

    شب عرفا (علفا): در شب عرفا که به شب قبل از سال نو گفته می شود بزرگترهای فامیل، غذای گوشتی (کوفته تبریزی) تهیه می کنند و برای جوانتر ها می فرستند.

    جاذبه های گردشگری شهر کیان

    شهرکیان یک شهر تاریخی و باستانی است که از طبیعت بکر و زیبایی نیز برخوردار می باشد. مکان های تاریخی و گردشگری فروانی در این منطقه وجود دارد که به اختصار به معرفی چند مورد از آنها می پردازیم.

    پارک قزل حصار در زمینی به مساحت ۲۳ هکتار در جنوب شرقی شهر کیان واقع شده است و فضای سبز آن بیش از ۳ هکتار می باشد. جاده زیبای نشاط به طول تقریبی ۲ کیلومتر برای دوچرخه سواری و پیاده روی در این پارک احداث شده است.

    پارک بوستان کتاب که به خاطر همجواری با امامزاده عزیز الله و همچنین مجهز بودن به وسایل ورزشی و تفریحی برای بزرگسالان و کودکان مورد توجه گردشگران قرار می گیرد.

    گورگای تپه یک تپه تاریخی در شمال شهرکیان است که متاسفانه امروزه بقایای اندکی از آن باقی مانده است. سفال های کاوش شده در این تپه و همچنین دیواره های تخریب شده آن نشان از قدمت ۷۰۰۰ ساله این تپه می دهد.

    مسجد جامع محب علی بیگ که مربوط به قبل از دوره تیموری بوده و در دوران افشاریه بازسازی شده است از آثار تاریخی معروف شهر کیان است. این مسجد که شامل دو شبستان بهاره و زمستانه است به خاطر کاربندی های سقف، آجر کاری های منحصر به فرد و شبستان های ستون دار سنگی از معماری ویژه ای برخوردار است و در سال ۷۶ به ثبت ملی رسیده است

    تپه سراب یا گنبدک قدمتی ده هزار ساله دارد و مربوط به دوران قبل از تاریخ باستان ایران می باشد. تپه سراب قدیمی ترین سکونت گاه انسان و مهمترین سایت نوسنگی در مناطق جنوبی زاگرس و استان چهار محال و بختیاری می باشد.

    سنگ عصار خانه قدیمی که تنها باقی مانده از عصار خانه شهر کیان است. این سنگ امروزه در موزه مردم شناسی شهرکیان نگه داری می شود. عصار خانه به کارگاه هایی گفته می شود که در گذشته در آنجا از دانه های گیاهان روغنی، روغن تهیه می کرده اند.

    محصولات کشاورزی و دامی

    شهر کیان حدود ۲۷۰۰ هکتار زمین کشاورزی داشته و تولید اصلی آن گندم می باشد. همچنین وجود دامداری های بزرگ در این منطقه شهر کیان را به قطب تولید لبنیات در استان تبدیل کرده است. از طرفی دیگر وجود گلخانه های بزرگ در این منطقه نیاز استان به صیفی جات را نیز بر طرف کرده است.

    بهترین زمان سفر به شهر کیان

    شهرکیان دارای طبیعتی بکر و مثال زدنی می باشد که هر ساله گردشگران زیادی را به این منطقه می شکاند. از آنجایی که شهر کیان در منطقه ای سرد سیر واقع شده است بهترین زمان سفر به این شهر باستانی فصل تابستان است که می توانید از هوای دلپذیر این منطقه لذت ببرید. سایت یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی، خانه های بومی و محلی شهر کیان امکان رزرو آسان و مقرون به صرفه ای را برای شما فراهم می کند.