جستجوی در تمامی مقاصد

    رزرو اقامتگاه بوم گردی، هتل و کلبه های چرام - استان کهگیلویه و بویراحمد

    شهرهای استان کهگیلویه و بویراحمد

    بوم گردی های شهرهای اطراف

    اقامتگاه بوم گردی های چرام برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره چرام - استان کهگیلویه و بویراحمد

    چرام یکی از شهرهای زیبای شمال غربی ایران است که در مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد و با شهر یاسوج (مرکز استان) 165 کیلومتر فاصله دارد. شهر چِرام (choram) از شمال به استان کهگیلویه و بویراحمد، از شرق به دنا، از جنوب به شهرستان باشت و از غرب به شهرستان گچساران می رسد. گویش محلی این منطقه لری است. به دلیل وجود دشت ها و چراگاه ها به نام چرام شناخته می شود که به معنای چراگاه است. چنانچه تمایل دارید به این منطقه عشایرخیز سفر کنید، یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی به شما کمک می کند تا فهرست اقامتگاه های بوم گردی و هتل های سنتی چرام را مشاهده کنید و پس از بررسی قیمت ها و مرور عکس های بوم گردی ها و خانه بومی های چرام، اقامتگاه سنتی مورد نظر خود را رزرو کنید و با خیال آسوده به این شهر زیبا سفر کنید.

    معروف ترین جاذبه های گردشگری چرام

    باغ چشمه بالقیس: این باغ در مسیر جاده چرام به گچساران قرار گرفته است. چشمه های فراوان که به استخر وسط باغ سرازیر می شود، به زیبایی این باغ افزوده است. در اساطیر ایرانی، بالقیس نماد زیبایی می باشد و نام این باغ نیز به همین موضوع اشاره دارد.

    تنگ پیرزال: در ابتدای دره بزرگ سرفاریاب، در شمال شرق شهر دهدشت تنگه پیرزال قرار دارد. این تنگه در ابتدای فصل بهار به واسطه علفزارهای رنگارنگ، رودخانه های خروشان، سرسبزی درختان، مکان بی نظیری برای بوم گردان فراهم کرده است.

    آبشار تسوج: در دامنه کوه ساورز و در سردسیرترین منطقه چرام، آبشار تسوج قرار دارد. قلعه تاریخی، عمارت هشت و کتیبه سنگی در ورودی روستای تسوج بیانگر قدمت این روستا می باشد. چشمه های خروشان و درختان سربه فلک کشیده ی سرو این روستا نیز قدمتی طولانی دارند.

    قلعه چرام: قلعه تاریخی چرام مربوط به دوره قبل از اسلام است. این قلعه در جنوب غربی چرام بر بلندای تپه ای به نام تلگرد قرار دارد. قلعه چرام دارای سه بخش مهمانخانه، سکو و اسطبل می باشد و قسمت بیرونی آن شامل دروازه، برج دیده بانی، حیاط و چاه است.

    آداب و رسوم و پوشش محلی

    ایران با وجود پیشینه تاریخی، فرهنگ غنی و موقعیت جغرافیایی منحصر بفرد از آداب و رسوم متنوعی برخوردار است. آشنایی با این آداب و رسوم به گردشگران کمک می کند تا سفر بهتری داشته باشند. از معروف ترین آداب و رسوم چرام می توان به موارد زیر اشاره کرد.

    آداب و رسوم نوروز: نوروز در چرام با مراسم چهارشنبه سوری، خانه تکانی، تهیه آجیل شب عید، تهیه سبزه، همدلی با صاحبان عزا، برقراری صلح، توزیع حلوای محلی (شب عیدی مردگان) و دید و بازدید از اقوام همراه است.

    مراسم ماه رمضان: آداب و رسوم مردم چرام در ماه رمضان با خانه تکانی، افطاری، آشتی کنان، بیدار کردن همسایه ها و زیارت اهل قبور همراه است.

    لباس محلی: پوشش زنان کمتر از مردان دستخوش تغییر بوده و شکل سنتی لباس در طول سالیان حفظ شده است. دستمال لاکی، چارقد لاکی و لچک از پوشش های زنان چرام محسوب می شود.

    محبوب ترین غذاهای محلی چرام

    غذاهای محلی هر منطقه از اهمیت بالایی برخوردار است. آش ماش یا همان شله ماشکی از غذاهای محلی منطقه چرام است که طبق سنت دیرینه با اولین بارش باران طبخ می شود. از دیگر غذاهای محبوب می توان به شله شیری، شله (برنج) بادامی، کله جوشک یا کلک سوز، نان شیرین، آش کارده، گونه، رووا، کلگ و کنگو اشاره کرد.

    معروف ترین صنایع دستی

    اگر چارم را برای بوم گردی انتخاب کنید، دست خالی از سوغات و صنایع دستی این منطقه برنخواهید گشت. صنایع دستی چرام شامل سله بافی، پرورش ماهی، دست بافته های عشایر (قالی، گلیم، جاجیم، سفره، جوال و تبره)، گچمه بافی، برداشت گندم، لباس محلی و نوروزنامه است. با توجه به سابقه کوچ نشینی مردم چرام، صنایع دستی در این شهر معمولاً به صورت خانگی تولید می شوند.  

    موسیقی های فاخر بومی

    موسیقی محلی، بیانگر فرهنگ بومی یک منطقه است که شاخصه اصلی این نوع موسیقی، سادگی سبک آن می باشد. آهنگ هایی مانند بی قرار، عطراوریشم، الله الله بارونی، کوگ دری، ای یار، گلمی، اور بهار از جمله موسیقی های معروف و فاخر این منطقه محسوب می شوند.

    مناسب ترین زمان سفر به چرام

    آب و هوای چرام در تابستان گرم و خشک و در زمستان سرد و خشک می‌باشد. با توجه به شرایط آب و هوای منطقه، فصل بهار بهترین زمان برای بوم گردی و بازدید از جاذبه های گردشگری این منطقه محسوب می شود.