جستجوی در تمامی مقاصد

    رزرو اقامتگاه بوم گردی، هتل و کلبه های گرمسار-استان سمنان

    اقامتگاه بوم گردی های گرمسار برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره گرمسار-استان سمنان

    گرمسار یکی از شهرهای استان سمنان است که در گذشته به آن خوار هم می گفتند. این شهر مساحتی حدود 5182 کیلومتر مربع دارد و از شمال با دماوند، از جنوب با کویر مرکزی، از شرق با  آرادان و از غرب با ایوانکی همجوار است.

    چنانچه اهل کویرنوردی هستید و قصد سفر به این منطقه را دارید و به دنبال اقامتگاه بوم گردی یا خانه بومی می گردید تا اقامتی متفاوت را تجربه کنید شما می توانید با مراجعه به سایت یواسپیس، فهرست اقامتگاه های بوم گردی که ارائه شده است را بررسی کرده و بهترین و مناسب ترین مکان اقامتی و بوم گردی را انتخاب و رزرو نمایید.

    آداب و رسوم اصیل گرمسار

    عزاداری ماه محرم: در روز تاسوعا مردمان مذهبی و مهمان نواز روستای فروان پذیرای عزاداران روستای کهن آباد هستند. از اوایل صبح مردم با صدای سنج و طبل و ذکر یاحسین رو بروی حسینه روستا جمع می شوند و با تشکیل دسته های سینه زنی و زنجیر زنی به سمت میدان امام حسین حرکت می کنند. در پیشاپیش هیئت های عزاداری علم هایی به نشانه علم حضرت عباس (ع) حرکت داده می شود و دسته های عزاداری پشت علم حرکت می کنند. مردمان روستای کهن آباد با تشکیل دسته ی عزاداری در میدان امام حسین به دسته عزاداری روستای فروان می پیوندند. هنگامی که دو هیئت به هم می رسند یکی از بزرگ ترین علم ها را به علم هیئت مهمان نزدیک می کنند و یکی از مداحان روستای فروان با خواندن اشعار مذهبی به آن ها سلام می دهد و سپس یکی از مداحان روستای کهن آباد با همان اشعار پاسخ سلام را می دهد و بعد از مراسم سلام درباره زندگی امام حسین (ع) سخنرانی می کنند. در روز عاشورا دسته های عزاداران روستای فروان به سمت روستای کهن آباد حرکت می کند و با شکوه خاصی در مسجد روستا کنار هم عزاداری می کنند.

    آستانه سال نو و ایام نوروز:  شهر گرمسار مانند دیگر شهرهای ایران رسوم و سننی در آستانه سال نو دارد که یادگاران گذشته است. مردمان این دیار جشن چهارشنبه سوری (آخرین سه شنبه سال را جشن می گیرند)، خانه تکانی، پخت سمنو (در روزهای آخر سال  مراسم سمنو پزان را دارند که معمولا با روضه حضرت زهرا (س) و ذکر و دعا همراه است) و در آستانه سال نو به پهن کردن سفره هفت سین، دید و بازدید و سیزده بدر که از جمله رسوم گرمساری ها در ایام نوروز است می پردازند.

    جذاب ترین جاذبه ها

    منطقه کویری گرمسار جاذبه های تاریخی و طبیعی بسیاری دارد به همین سبب پذیرای کویر نوردان  و تاریخ دوستان بسیاری است. مجموعه سیاهکوه، جاده سنگفرش، کارخانه پنبه، معادن نمک، بنه کوه، قلعه استاناوند، خانه باقری ها، امامزاده شمس الدین و اسماعیل (ع)، امامزاده شاه نظر، امامزاده علی اکبر، آب انبارهای قدیمی، آب انبار بزرگ، آب انبار ناسار، روستای قالی باف، روستای رامه، دشت گرمسار، کوه زیبای اژدها، کویر ریگ جن، تنگه ظلمات، قله کلرز، آبشار نمکی، منطقه بهورد و پارک جنگلی پروفسور کردوانی از جمله جاذبه های گرمسار است که در ادامه به شرح مختصر برخی می پردازیم:       

    کویر ریگ جن: کویر زیبای و بی نظیر ریگ جن با وسعت 3800 کیلومتر مربع در غرب دشت کویر واقع شده است. منطقه ای با تپه های ماسه ای بسیار که با وزش بادهای شدید جا به جا می شوند که از جمله زیبایی های این کویر است. وجود باتلاق های نمکی و نبود چشمه یا چاه آب باعث ترسناک بودن این منطقه شده است.

    خانه تاریخی باقری ها: این خانه تاریخی متعلق به فردی به نام میرزا علی باقری یکی از خان های گرمسار بوده است که در دو طبقه ساخته شده و حیاط آن شامل آب انبار، خزینه و حمام می باشد.امروزه این خانه به عنوان موزه اقوام فعالیت دارد. در طبقه اول اشیایی مرتبط با زندگی روزانه و در طبقه دوم آن لباس و فرهنگ منطقه به نمایش گذاشته شده است. 

    سوغات و معجزه دستان هنرمند مردان و زنان گرمساری

    صنایع دستی این مرز و بوم شاهکار دستان مردمان و زنان خوش ذوق گرمساریست، آثاری رنگارنگ چون جاجیم بافی، گلیم بافی، قالی بافی، پارچه بافی، خرجین بافی، منبت کاری، سفال گری و معرق کاری که چشم ها را مجذوب خود می کند. سوغات های خوشمزه گرمسار خربزه های شیرین، انار و رب انار است که بسیار مورد توجه قرار گرفته است.

    بهترین فصل سفر

    گرمسار بخشی از فلات مرکزی ایران است و به دلیل وجود کوه های بلندی که آن را احاطه کرده اند از ورود رطوبت دریا به این منطقه جلوگیری می شود به همین سبب از تابستان هایی گرم و خشک و زمستان هایی سرد و خشک برخوردار می باشد. اگر قصد سفر به این دیار را دارید یواسپیس به شما فصل پاییز و بهار را پیشنهاد می کند.