جستجوی در تمامی مقاصد

    اقامتگاه بوم گردی های تربت جام برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره تربت جام - استان خراسان رضوی

    شهر تربت جام مرکز شهرستان تربت جام یکی از شهرهای استان خراسان رضوی است که در گذشته به نام های دیگری بوزجان، بوزیگان، زام و تربت شیخ جام شهرت داشته است. این شهرستان از شمال با شهر سرخس، از جنوب با شهرستان تایباد، از شرق با افغانستان و ترکمنستان و از غرب با شهرستان های فریمان و مشهد همجوار است. چنانچه قصد سفر به تربت  جام را دارید و به دنبال مکانی متفاوت برای اقامت خود می گردید، سایت یواسپیس با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی و خانه های بومی، بی نظیرترین بوم گردی ها را با مناسب ترین قیمت به شما معرفی کرده است تا با انتخابی درست از تجربه ای متفاوت در اقامتگاه های بوم گردی بهره مند شوید.

    فرهنگ و آداب و رسوم ارزشمند دیار تربت جام

    پوشش: پوشش زیبا و منحصر به فرد مردمان دیار تربت جام شامل مندیل، کلاه، واسکت (چل تریزه)، تنبان (شلوار گشاد)، شال کمر، پتک (روی ساق پا بسته می شود) و گالش (نوعی کفش) برای مردان و چارقد، دستمال سر (لچک)، لباس دورچین و شلوار برای زنان می باشد.

    موسیقی: موسیقی تربت جام دارای پیشینه ای طولانی است که دو تار رایج ترین ساز در میان مردم تربت جام می باشد. از شاخه های موسیقی تربت جام می توان به منظومه خوانی، شاهد خوانی، صلوات خوانی، مناجات، نعت و منقبت، موسیقی سفر و فضیلت خوانی اشاره کرد. 

    رقص محلی: در این دیار رقص محلی به سه دسته هتن یا هتم، چوب بازی و هپل بازی تقسیم می شود. به عنوان نمونه در رقص محلی هتم، دایره ای تشکیل می دهند و در حال گردش پای خود را به زمین می کوبند و با گذشت زمان به رقص خود سرعت می بخشند و در حال چرخیدن دست های خود را به هم می کوبند.    

    غذاهایی با طعم و عطری متفاوت

    در سفر به تربت جام از طعم متفاوت و منحصر به فرد غذاهای آن غافل نشوید، غذاهایی چون اشکنه قورمه، کمه جوش، رشته پلو با گوشت، بلغور پلو، آش کشک، آش خلوک، آش زیربار و آش قرقروت که در میان گردشگران طرفداران بسیاری دارد.

    زیبایی های تاریخی طبیعی دیار تربت جام

    شهر تربت جام آثار تاریخی و جاذبه های طبیعی چون آرامگاه شیخ احمد جامی، آرامگاه شاه قاسم انوار، مسجد زیر زمینی، سنگ قبر صدوقی، مدرسه امیر شاه ملک، گنبد فیروز شاهی (مدرسه امیر جلال الدین فیروز شاه)، مسجد جامع، رباط سمنگان (کاروانسرا)، رباط جام، باغ کشمیر، آبشار بردو، شورآب علیا و پلنگ آبه را در دل خود جای داده است و به همین سبب پذیرای گردشگران بسیاری می باشد. در ادامه به شرح مختصر برخی از این زیبایی ها می پردازیم:        

    رباط جام: کاروانسرایی تاریخی و متعلق به عصر تیموریان که در خیابان کوثری شهر قرار دارد. کاروانسرای جام در گذشته محل استراحت مسافران بوده است و به عنوان یکی از بناهای ارزشمند به ثبت ملی رسیده است.

    باغ کشمیر: منطقه ای در فاصله حدودا 55 کیلومتری شمال تربت جام که به علت وجود درختان پسته وحشی به منطقه حفاظت شده جنگلی تبدیل شده است.

    آبشار بردو: آبشاری به ارتفاع 30 متر که در روستای زیبا و بکر شورآباد علیا شهر تربت جام واقع شده است و در فصل بهار و تابستان پذیرای گردشگران و طبیعت دوستان بسیاری می باشد. 

    پلنگ آبه: منطقه ای کوهستانی با چشمه های آب معدنی و گیاهان دارویی فراوان که در فصل بهار زیبایی آن دو چندان می شود و گردشگران بسیاری را مجذوب خود می کند.

    هنر دست مردمان هنرمند تربت جام و سوغات منحصر به فرد این شهر

    هنرمندان تربت جام آثار منحصر به فرد و رنگارنگی چون جق دوزی، قالی بافی، قالیچه بافی، کرباس بافی (پارچه ای درشت بافت برای بوم نقاشی)، حوله بافی، بافت چادر شب و سفالگری را به زیبایی هر چه تمام تر می آفرییند که در میان گردشگران طرفدارن خاص خود را دارد. خربزه و زعفران از جمله سوغات خوشمزه و ارزشمند این دیار است که در سبد خرید گردشگران به چشم می خورد.    

    بهترین فصل سفر  

    با توجه به موقعیت جغرافیایی شهر تربت جام از تابستان هایی گرم و خشک و از زمستان هایی سرد برخوردار می باشد به همین سبب یواسپیس به شما پیشنهاد می کند چنانچه قصد سفر به این دیار را دارید، بهار  بهترین فصل سفر است تا از زیبایی های منطقه بهترین بهره را ببرید و اوقات خوشی را در کنار عزیزانتان رقم بزنید.