جستجوی در تمامی مقاصد

    اقامتگاه بوم گردی های گلمکان برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره گلمکان - استان خراسان رضوی

    گلمکان، شهری ییلاقی در استان خراسان رضوی است که تا مرکز استان (شهر مشهد)، حدود ۷۰ کیلومتر فاصله دارد و در گذشته به نام گورمکن شهرت داشته است. شهرستان گلمان از جنوب به شهرستان نیشابور، از شمال به دشت مشهد، از غرب به کوه تخته رستم و از شرق به مناطق زشک و شاندیز محدود می شود. گُلمَکان (golmakan) به واسطه آب و هوای سردسیر، باغات و رودخانه های دائمی از مناطق بی نظیر ییلاقی اطراف مشهد محسوب می شود. اگر قصد سفر به گلمکان و اقامت در این شهر را دارید، می توانید جهت مشاهده عکس ها، قیمت ها و رزرو آنلاین اماکن اقامتی و خانه بومی ها، فهرست اقامتگاه های بوم گردی گلمکان را در سایت یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی مشاهده کنید.

    دیدنی ترین جاذبه های گردشگری گلمکان

    از ویژگی های منحصربفرد گلمکان می توان به قدمت چندهزار ساله آن، آب و هوای کوهستانی با دشت های سرسبز، چشمه های خروشان و بافت قدیمی برخی خانه ها اشاره کرد. جاذبه‌های گردشگری گلمکان شامل دریاچه چشمه سبز، آرامگاه گهواره گر، خانه غار پرده رستم، خواجه داد، حسینیه اسمی خان و چشمه سو است که در ادامه به معرفی برخی از آنها می پردازیم.

    دریاچه چشمه سبز: در دامنه شمالی رشته کوه بینالود، حدود ۲۰ کیلومتری روستای بزرگ گلمکان، دریاچه چشمه سبز قرار دارد. در اطراف این چشمه، چشمه های معروف دیگری همچون چشمه اشتها وجود دارد که از آب این دریاچه برای مصارف کشاورزی استفاده می شود. فضای اطراف این چشمه به دلیل وجود کوه ها و دشت های سرسبز، مکان گردشگری بی نظیری ایجاد کرده است.

    آرامگاه گهواره گر: در روستای نوزاد، بخش گلمکان بر روی تپه ای مرتفع، آرامگاه عبدالرحمن گهواره گر قرار دارد. قدمت این بنا به دوره تیموریان می رسد و مصالح به کار رفته در آن از جنس آجراست. از مشخصه های معماری این بنا می توان به گنبدی بزرگ، رواق ها و ایوان های تودرتو اشاره کرد. متاسفانه سقف برخی از ایوان ها تخریب شده و نگاه مسئولانه تری را می طلبد.

    غار پرده رستم: این غار در روستای جمعاب و نزدیکی شهر گلمکان واقع شده است. در بخش جنوبی روستا رشته کوه آهکی است که در قسمت جنوبی آن دیواره ای معروف به پرده رستم وجود دارد که دارای دهانه های متعددی می باشد. غار پرده رستم در وسط دهانه این رشته کوه قرار دارد. گفتنی است دسترسی به این غار دشوار و نیازمند امکانات کوهنوردی است.

    آداب و رسوم محلی این دیار

    مراسم باران خواهی: این مراسم یکی از آیین های بسیار کهن در خراسان است. همه ساله در فصل گرما مردم به بیابان می روند و با توسل و دعا طلب باران می کنند.

    مراسم چراغ برات: سه شب قبل از نیمه شعبان را برات می نامند. در این شب ها مردم با روشن کردن شمع بر مزار مردگانشان دعا می خوانند و طلب آمرزش می کنند. به دلیل چراغانی قبرستان، نام این مراسم به چراغ برات معروف شده است.

    جشن باستانی نوروز: اقلیت ها و اقوام گوناگونی در ایران وجود دارد که هر کدام به روش سنتی خود به استقبال بهار می روند. در گلمکان این آئین با خانه تکانی، روز عرفه مردگان، تدارک سفره هفت سین و دید و بازدید اقوام همراه است. مردمان این دیار بر این اعتقادند که روز اول سال را باید آب جوجه خروس بخورند و یا سر آن را در جیب بگذارند و دل و جگر و گوشتش را برای مرد خانه ببرند تا ثروتمند شود.

    معروف ترین سوغات و صنایع دستی گلمکان

    ارغوان بافی: از درختی خودرو با نام محلی ارغوان، سبدهایی تهیه می شود که به آن ارغوان بافی می گویند. شاخه های این درختچه را در فاصله بهار تا پاییز می چینند و با بافت شاخه ها به دور هم وسایلی همچون سبد تهیه می کنند.

    از دیگر صنایع دستی معروف شهر گلمکان می توان به پوستین دوزی، سنگ تراشی، گلیم بافی، نمدبافی، ارغوان بافی اشاره کرد. اگر سری به بازارچه های این شهر بزنید شاهد آثار بی نظیر زنان هنرمند این خطه خواهید بود.

     از سوغاتی های مشهور این شهر می توان به ادویه هفت قلم، نقل، نبات و سوهان، جیلی بیلی و انواع خشکبار شامل لواشک، برگه هلو، آلو بخارا، آلوچه، توت خشک، انجیر خشک، نخود و کشمش اشاره کرد.

    بهترین فصل سفر

    گلمکان اقلیمی کوهستانی و سردسیر است و زمستان های آن، پوشیده از برف و تابستان های معتدلی دارد. ما به شما پیشنهاد می کنیم با توجه به شرایط آب و هوایی شهر گل و صخره، فصل بهار و تابستان را برای سفر انتخاب کنید.