جستجوی در تمامی مقاصد

    • روستاهای گلزار - بردسیر

    اقامتگاه بوم گردی های گلزار برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره گلزار - بردسیر

    گلزار در شهرستان بردسیر استان کرمان قرار دارد که از شمال با شهر کرمان، از شرق با راین، از غرب با بردسیر و سیرجان و از جنوب با بافت و رابر همسایه است. این شهر در فاصله ۶۰ کیلومتری کرمان (مرکز استان) و ۵۷ کیلومتری بردسیر واقع شده است. نام قدیمی این شهر، قریه العرب (ده تا زیان) بوده است که دارای پیشینه ای طولانی می باشد. بافت معماری محلات قدیمی، نشان از هویت خاص فرهنگی شهر گلزار دارد. گلزار، بهشت گمشده کویر است که طبیعت سرسبز این شهر، تابلویی چشم نواز از زیبایی های آن را به نمایش می گذارد. چنانچه قصد سفر به گلزار را دارید، یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی گلزار و همچنین امکان رزرو آنلاین زیباترین خانه بومی ها و یا اقامتگاه های سنتی اقامتی دلنشین را برای شما فراهم می کند.

    رسوم کهن این دیار

    بومیان گلزار آئین سده سوزی و الله رمضونی را با فرهنگ خاص خود به صورت منحصر بفردی به اجرا درمی آورند که در ادامه به معرفی آنها می پردازیم.

    سده سوزی: این مراسم در دهم بهمن ماه که صد روز از فصل سرما گذشته است، برگزار می شود. جشن سده به این دلیل اجرا می شود که فصل کشت و کار به زودی فرا می رسد و زمین باید با آتش سده گرم شود. مردم گلزار بر این باورند که در داستان ضحاک مار بر دوش، فریدون بر ضحاک پیروز شده و این جشن از یادگاری های آن دوران است.

    مراسم الله رمضونی: برای اجرای رسم الله رمضونی، جوانان هر محله با تشکیل گروه های پنج یا ده نفره از شب اول ماه مبارک رمضان، بعد از افطار، به در خانه ها می روند و اشعار الله رمضانی را می خوانند. هر گروه، از میان اعضا یک استاد و یک انباردار انتخاب می کند که وظیفه استاد، رهبری گروه و وظیفه انباردار، جمع هدایاست. هدایا، پول یا خوراکی هایی مانند کشمش، گردو، خرما و بادام می باشند.در پایان نیز گروه دور هم جمع می شوند و آنچه را به دست آورده اند را بین خود تقسیم می کنند و به خانه هایشان بازمی گردند.

    جاذبه های طبیعی و تاریخی گلزار

    آبشار اوردیکان، آسیاب آبی، مسجد جامع، مناره سلجوقی، باغ چهل کره، دارقاضی، مسجد حسینخانی، گذرگاه امیرالمومنین (ع) و بقعه شیخ هارون از جاذبه های گردشگری بی نظیر گلزار می باشند که در ادامه به معرفی معروف ترین آنها می پردازیم.

    آبشار اوردیکان: این آبشار در فاصله دو کیلومتری روستای اوردیکان و در دامنه های جنوب غربی کوه هزار قرار دارد. روستای اوردیکان، بلندترین منطقه مسکونی ایران به شمار می رود. آب آبشار اوردیکان از برف ها و یخ های ارتفاعات بالادست و کوه هزار سرچشمه می گیرد. ارتفاع این آبشار حدود 12 متر می باشد که آب آن با شیب تند جریان دارد و فضای دل انگیزی را برای گردشگران و دوست داران طبیعت به وجود آورده است.

    آسیاب آبی گلزار: این آسیاب مربوط به دوران قاجار می باشد که نام آن در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. آسیاب آبی گلزار از مجموعه آثار تاریخی گلزار می باشد که بسیار مورد توجه علاقمندان قرار گرفته است.

    مسجد جامع گلزار: این مسجد مربوط به دوران سلجوقی می باشد که هم اکنون در مرکز شهر گلزار قرار دارد و از دیدنی های این شهر به حساب می آید.

    هنرهای دستی زیبا و سوغات مشهور

    پته دوزی، شال بافی، قالی بافی، خورجین بافی، گلیم بافی، آجیده دوزی و گبر دوزی از هنرهای سنتی بسیار زیبا و چشم نواز شهر گلزار به شمار می آیند که برای گردشگران این منطقه بسیار جذاب می باشند. نان پر، خرما، گردو، پسته و فالوده از لذیذترین سوغاتی های این شهر می باشند که می توان به عنوان هدیه برای دوستان و آشنایان به شهر و دیار خود برد.

    خوش رنگ و لعاب ترین غذاهای گلزار

    آبگوشت منتجنه، آبگوشت بزقورمه، آبگوشت زیره، آش گندم شیر، اوماج آش، خورشت به آلو و خورشت آلوچه از خوش طعم و رنگ ترین غذاهای سنتی گلزار می باشند که می توان آنها را در اقامتگاه های بوم گردی و یا خانه بومی های این شهر امتحان کرد.

    بهترین فصل سفر

    پیشنهاد می شود در فصل بهار و تابستان که آب و هوای گلزار معتدل و خنک است به این شهر سفر کنید و از دیدن طبیعت و مناظر بکر آن نهایت استفاده را ببرید.