جستجوی در تمامی مقاصد

    • روستاهای فیروزه - استان خراسان رضوی

    اقامتگاه های بوم گردی فیروزه برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره فیروزه - استان خراسان رضوی

    فیروزه یکی از شهرهای استان خراسان رضوی است که در فاصله 140 کیلومتری مشهد (مرکز استان)، 24 کیلومتری نیشابور و 107 کیلومتری سبزوار واقع شده است. شهر فیروزه از اطراف به ترتیب با نیشابور از شمال، خوشاب از غرب و بخش میان جلگه نیشابور از جنوب همجوار می باشد. این شهر در قدیم به تحت جلگه شهرت داشته که به مرور زمان به فیروزه تغییر نام داده است. شهر فیروزه که تا قبل سال 1386 از بخش های شهرستان نیشابور به شمار می رفت، کم کم به یک شهرستان مستقل با مرکزیت فیروزه درآمده که دارای دو بخش به نام های بخش مرکزی و طاغنکوه، چهار دهستان و سه شهر می باشد. کالشور نیشابور مرز بین شهر فیروزه و بخش جلگه ای نیشابور را تشکیل می دهد که معمولا آب روان های بعد از بارندگی به این منطقه سرازیر شده و در آن جمع می شوند. این مکان در کویر مرکزی ایران واقع شده است. سنگ فیروزه شهر تحت جلگه در دنیا بسیار معروف بوده و از مرغوب ترین و بزرگترین سنگ ها در دنیا به حساب می آید به طوری که معیار سنجش کیفیت سایر فیروزه ها می باشد. زبان محلی اکثر اهالی این شهر فارسی با لهجه نیشابوری است. ترکی با لهجه نیشابوری و فارسی با لهجه بلوچی از دیگر گویش های این منطقه به شمار می آیند که در بخش های مختلف این شهرستان رواج دارند.

    بهترین زمان سفر به شهر فیروزه خراسان رضوی

    از آنجایی که این شهرستان به دو ناحیه کوهستانی و دشت تقسیم می شود، دارای دو نوع آب و هوا می باشد که آب و هوای معتدل در بخش کوهستانی و هوایی گرم و بیابانی در ناحیه کویری و دشت آن حکم فرماست. بنابراین اگر می خواهید به شهر فیروزه سفر کنید این نکته را در نظر داشته باشید. در کل بهار و پاییز می توانند فصل های مناسبی برای سفر به این شهر باشند. برای رزرو بهترین اقامتگاه بوم گردی و خانه بومی با قیمتی مقرون به صرفه می توانید به سایت یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی، مراجعه کرده و فهرست اقامتگاه های بوم گردی شهر فیروزه در استان خراسان رضوی را مشاهده نمایید.

    مروری بر تاریخ

    همانطور که نیشابور و فیروزه را با ادیبان و دانشمندان مشهور دوران کهنش می شناسند، سنگ فیروزه این منطقه نیز از گذشته های دور شهرت جهانی داشته است به طوری که یکی از قدیمی ترین تراش هایی که بر روی این سنگ قیمتی انجام شده مربوط به هفت هزار سال پیش می باشد و به شکل یک گوساله بوده که اکنون در موزه ایران باستان از آن نگهداری می کنند. استخراج سنگ فیروزه را به دوران پادشاهی صفویان در این منطقه نسبت می دهند. در این دوران بُزغان مرکز شهرستان فیروزه بوده که بعدها به دلیل استخراج سنگ فیروزه به شهر فیروزه تغییر نام داده است.

    سوغات و صنایع دستی شهرستان فیروزه

    همانطور که از اسم این شهرستان معلوم است سنگ فیروزه و جواهراتی که توسط هنرمندان این شهر ساخته می شود از مهمترین سوغاتی های شهر فیروزه به شمار می آید که می توانید با خود به همراه ببرید. گفتنی است که سنگ فیروزه به صورت رگه هایی باریک در لا به لای سنگ های آذرین به نام چخماق شکل می گیرد و دارای طیف های رنگی بسیاری همچون آبی کمرنگ، آبی پررنگ، سبز روشن و سبز تیره می باشد که بهترین آن به رنگ آبی سیر بوده و به فیروزه عجمی شهرت دارد. شجری، عجمی نیم رنگ و عربی چند نمونه از انواع فیروزه های موجود در این شهرستان می باشند که می توانید با توجه به سلیقه خود یکی از آنها را انتخاب نمایید.

    جاذبه های گردشگری

    برای دیدن تمام زیبایی های شهر فیروزه نیاز است که چند شبی را در اقامتگاه ها، خانه های بومی و محلی این شهر ساکن شوید تا با خیال راحت از لحظه لحظه خود لذت برده و هیچ چیز را از قلم نیندازید. مکان هایی همچون کاروانسرای شوریاب، عمارت و باغ نشاط و چشمه آب معدنی چند نمونه از جاذبه های گردشگری این شهر می باشند که می توانید از آنها دیدن نمایید.

    یخدان بحرود: این یخدان که در دهستان تحت جلگه، شهرستان فیروزه واقع شده است مربوط به دوران قاجار می باشد که در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

    عمارت و باغ نشاط: این باغ یکی از بزرگترین باغ های تاریخی شهرستان فیروزه است که در نزدیکی روستای تقی آباد واقع شده و قدمت آن به اوایل دوره پهلوی و اواخر دوره قاجار بازمی گردد.