جستجوی در تمامی مقاصد

    مرتب سازی:

    نتایج جستجو 1 اقامتگاه

    اقامتگاه های بوم گردی جاسک برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره جاسک - استان هرمزگان

    جاسک یکی از شهرهای استان هرمزگان است که در فاصله 338 کیلومتری بندرعباس (مرکز استان) جای دارد. این بندر قدیمی و استراتژیک ایران در کناره های دریای مکران قرار دارد و از سه طرف (به صورت یک شبه جزیره) با آب های ساحلی احاطه شده است. نام بندر جاسک در گذشته از کلمه جاشک یا جاشو که در زبان بلوچی به معنای دریانورد است گرفته شده و به نام های بنگلان و مکران نیز شهرت داشته است. جالب است بدانید که در دوران بسیار قدیم این بندر یکی از کانون های معتبر آئین میترا بوده و معبدی به نام آناهیتا در جاسک به یادگار مانده است. منطقه ویژه اقتصادی مکران که از بندر جاسک آغاز شده و به سمت مرزهای شرقی ایران تا نقطه مرزی گواتر ادامه پیدا می کند، در سال های اخیر سبب پیشرفت و آبادانی این منطقه شده است. جمعیت جاسک براساس آخرین سرشماری انجام شده 58884 نفر می باشد و باتوجه به اینکه اکثر مردم منطقه از نژاد بلوچ هستند به زبان بلوچی سخن می گویند. مردم این شهرستان بسیار مهمان نواز و خونگرم هستند و اکثر آنها از طریق ماهیگیری، لنج سازی، تجارت و کشاورزی (به صورت محدود) امرار معاش می کنند. مرکبات، توتون، تنباکو، جو، گندم، صیفی جات و هندوانه مهم ترین محصولات زراعی بندر جاسک هستند.

    آئین های سنتی اهالی جاسک در تولد نوزاد

    آداب و رسوم مردم جاسک بازمانده تاریخ کهن و برخاسته از اقلیم و محیط طبیعی آنها است. در هنگام تولد گهواره ای در کنار مادر گذاشته می شود و طبق آئین کهن پادامنی گوسفندی نیز به مبارکی ذبح می شود. چهار گوشه اتاق نوازاد به وسیله شاخه های درخت خاص کرگ تزئین می شود و حلوایی پخته شده از روغن حیوانی به نام پرتاوی برای تقویت قوای بدنی به مادر داده می شود. در روز ششم معمولا از آرد گندم حلوایی تهیه شده و در میان همسایگان توزیع می شود. در شب ششم نیز که به ششگان معروف است در مهمانی بزرگ از نزدیکان پذیرایی مفصلی به عمل می آید و معمولا در این شب نوزاد توسط بزرگان نام گذاری می شود.

    جاذبه های گردشگری و دیدنی

    غار سادرمند (سادرمن) با ستون های زیاد، تنگ خشکیزو، ساحل سنگی و زیبا گتان، قلعه پرتغالی ها، تلگرافخانه جاسک (اولین تلگرافخانه ایران)، رودخانه جگین، سنگ سیاه، برج سیاه و سفید متعلق به زمان قاجار، چشمه های ساحلی و آب معدنی با خواص درمانی، آب گرم سدیج از نوع گوگردی، جنگل حرا با پرندگان نادر پلیکان و فلامینگو، با مناظر چشم نواز، کوه بشاگرد و قلعه کوه مبارک تنها بخشی از جاذبه های تاریخی و طبیعی جاسک هستند که در ادامه به معرفی برخی از آنها می پردازیم.

    رودخانه جگین بزرگ ترین و پرآب ترین رودخانه استان هرمزگان است که از کوه های بشاگرد سرچشمه گرفته و با پیوستن به چند رودخانه دیگر در نهایت به دریای عمان سرازیر می شود. آب این رودخانه شیرین است و پس از بارندگی یا رگبارهای فصلی مقدار قابل توجهی از آب شیرین آن به دریا می ریزد.

    سوغات و صنایع دستی

    از هنر دست زنان و دختران توانمند بندر جاسک می توان به حصیربافی، بافته شده از حصیر، برگ خرما و ضایعات درخت خرما، خرسک بافی نوعی فرش با پرز بلند و بافت درشت با رنگ های محدود بافته شده با پشم، چنته بافی شبیه کیف یا خورجینی کوچک از جنس پشم و موی بز که اطراف آن با مهره های رنگی، صدف دریایی و منگوله تزئین شده اشاره کرد. به علت مجاورت با دریا قلیه ماهی، ماهی شوری و هواری ماهی (پلو ماهی) بهترین غذاهای محلی این منطقه هستند که شما می توانید طعم لذیذ غذاهای محلی را در اقامتگاه های بوم گردی ساحلی جاسک تجربه کنید.

    بهترین فصل سفر به جاسک

    جاسک آب و هوای گرم و مرطوبی دارد و تحمل گرمای آن در تابستان ممکن است برای افراد غیر بومی کمی دشوار باشد، از این رو زمستان و بهار بهترین زمان برای سفر به جاسک و لذت بردن از زیبایی های آن است. یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی، با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی جاسک و خانه های بومی و محلی این شهر، امکان رزرو آسان و مقرون به صرفه اقامتگاه بوم گردی های ساحلی در جاسک را فراهم می کند.