جستجوی در تمامی مقاصد

    رزرو اقامتگاه بوم گردی، هتل و کلبه های قروه - استان کردستان

    • روستاهای قروه - استان کردستان

    اقامتگاه بوم گردی های قروه برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره قروه - استان کردستان

    قروه شهری بی نظیر و تاریخی در غرب ایران و یکی از شهرهای بزرگ استان کردستان است که در فاصله 96 کیلومتری از شهر سنندج (مرکز استان) قرار دارد. شهرستان قروه در غرب شهر سنندج قرار دارد و از شمال غرب به استان همدان، از شمال به شهرستان بیجار و از جنوب به استان کرمانشاه محدود شده است. قُروه (qorveh) به معنای دشت و صحرایی هموار است که از این جهت به دشت خدا شهرت دارد. زبان بومی این منطقه، کردی و ترکی آذربایجان است. وجود آب و هوایی خنک، دشت های سرسبز، طبیعت کوهستانی و کوه های صخره ای، آثار باستانی، آبشارها و درختان سر به آسمان کشیده، قروه را به مکانی بکر برای بوم گردی تبدیل کرده است. سایت یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی و خانه بومی ها و امکان رزرو آنلاین بوم گردی ها و هتل های سنتی به شما کمک می کند تا با آگاهی از اقامتگاه ها و مکان های دیدنی قروه به این شهر زیبا سفر کنید.

    سه نمونه از معروف ترین آثار تاریخی شهر قروه

    پل فرهادآباد: در گذشته، پل ها در مسیر کاروان ها و راه ها ایجاد می شدند. این پل در روستای فرهادآباد و در مسیر جاده بیجار بر روی رودخانه ای به نام بایتمر احداث شده است. پل فرهادآباد از نوع جناقی است و هشت دهانه دارد و به دلیل نوع معماری و طبیعت بی نظیر محیط اطراف آن، قابلیت بسیاری در جذب بوم گرد دارد.

    صخره های تاریخی فرهادتراش (وینسار): این صخره در 35 کیلومتری شهر قروه برفراز کوهی مرتفع قرار دارد. بنای صخره فرهادتراش مربوط به دوره ساسانی است. باور مردم بر این است که این سنگ ها مربوط به داستان شیرین و فرهاد است. اگر بقایای تاریخی از جمله مواردی است که شما را به وجد می آورد، دیدن فسیل های دریایی در اطراف منطقه فرهاد تراش، انتخاب مناسبی برای شما است.

    حمام قصلان: حمام قصلان در فاصله شش کیلومتری شمال شرق شهرستان قروه قرار دارد. این حمام از جمله بناهای دوره زندیه است که جزئی از مجموعه ارگ و بازار و مسجد است. علاوه بر قدمت تاریخی این حمام، قرار گرفتن بر سر راه چشمه و آب معدنی باباگرگر موجب اهمیت این حمام شده است.

    آیین ها و آداب و رسوم

    قروه همانند دیگر مناطق کشور آداب و رسوم بومی مخصوص به خود را دارد که در ادامه به معرفی برخی از مهم ترین آنها می پردازیم: 

    آیین نوروز: پخت سمنو که با هلهله و رقص زنان همراه بود، اکنون به مراسم دعا تغییر کرده است. در مراسم خواچه اقلامی همچون سیب سرخ، چارجه، صابون و تخم مرغ رنگ شده برای تازه عروس تدارک دیده می شد.

    ماه رمضان: در قروه با مراسماتی همچون خانه تکانی و تهیه مایحتاجی همچون گوشت قورمه و تهیه رشته آش و نشاسته برنج همراه بوده است. اگر چه اکنون به واسطه آپارتمان نشینی برخی از مراسمات انجام نمی شود، اما در گذشته، بیدار کردن همسایه ها از جمله مراسمات متداول بود.

    بهترین سوغات و صنایع دستی قروه

    این شهر به سبب داشتن سوغات و خوراکی های خوشمزه، محبوب است. از جمله صنایع دستی این منطقه می توان به موارد زیر اشاره کرد:

     قالی دستباف و گلیم (گلیم سنه): گلیم و قالی های پر نقش و نگار شهر قروه بسیار مشهور است. این گلیم ها با روش بافت چاک دار به صورت دو رو بافته می شود و هر دو طرف آن دارای نقوشی واضح و رسا است.

    گیوه: گیوه از جمله سوغات کردستان است که قدمتی هزار ساله دارد. پاپوش اصلی مردم این دیار، گیوه است که به آن کلاش هم گفته می شود. رویه این کفش از نخ پنبه ای و کف آن، پارچه فشرده است.

    نازک کاری و مصنوعات چوبی: به قرار دادن ظریف چوب در کنار یکدیگر، نازک کاری گفته می شود. هنر نازک کاری در قروه رواج فراوانی دارد و علاوه بر آن، محصولات چوبی دیگری مانند شطرنج چوبی، جعبه، قلمدان و تخته نرد نیز در این شهر ساخته می شود.

    شیرینی قروه: هر شهری شیرینی های مخصوص به خود را دارد. شیرینی معروف قروه شامل شیرینی کنجدی، نان برنجی، بادام سوخته و باسلوق است که علاوه بر خوشمزه بودن، بسیار مقوی است.

    سقز: آدامس طبیعی یا سقز، صمغی است که از تنه درخت بنه گرفته می شود که در ابتدا سبز رنگ و بسیار چسبنده است. این صمغ به وفور در پاییز یافت می شود.

    بهترین زمان سفر

    قروه منطقه ای کوهستانی است که زمستان هایی سرد و تابستان هایی خنک دارد. لذا فصل تابستان پیشنهاد مناسبی برای بوم گردی در این منطقه محسوب می شود.