جستجوی در تمامی مقاصد

    رزرو اقامتگاه بوم گردی، هتل و کلبه های مراغه - استان آذربایجان شرقی

    • روستاهای مراغه - استان آذربایجان شرقی

    اقامتگاه بوم گردی های مراغه برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره مراغه - استان آذربایجان شرقی

    مراغه دومین شهر پرجمعیت استان آذربایجان شرقی است که در شرق دریاچه ارومیه و در فاصله 143 کیلومتری از شهر تبریز (مرکز استان) قرار دارد. این شهر از شمال به شهرستان تبریز، از شرق به شهرستان هشترود، از جنوب به شهرستان میاندوآب و از غرب به شهرستان بناب محدود می شود. شهر مراغه (maragheh) به باغ شهر ایران شهرت دارد و به دلیل وجود رصدخانه مراغه  به عنوان پایتخت نجوم ایران شناخته می شود. شهرستان مراغه به عنوان یکی از مهم ترین شهرهای بوم گردی و گردشگری غرب ایران با داشتن باغ های متعدد، رودخانه های زیبا و درختان سرسبز و گویش زیبای ترکی همواره مورد توجه گردشگران قرار می گیرد. ما در این مطلب به معرفی پرطرفدارترین جاذبه های گردشگری، آداب و رسوم و خانه بومی های مراغه پرداخته ایم. چنانچه قصد سفر به این شهر را دارید، می توانید جهت مشاهده عکس ها، قیمت ها و رزرو آنلاین اقامتگاه های بوم گردی و هتل های سنتی مراغه به سایت یواسپیس، پلفترم خدمات بوم گردی مراجعه کنید.

    چهار نمونه از بهترین آثار تاریخی شهر مراغه

    گنبود کبود: برجی است که در مرکز شهر قرار دارد. تزئینات به کار رفته در این برج بسیار زیبا و چشم نواز و به شکل منشور چند وجهی است. گنبود کبود شبستانی مرتفع و زیربنای سنگی دارد و در میان آن سردابی قرارگرفته است.

    گنبد غفاریه: این گنبد در کنار رودصوفی در شمال غرب شهرمراغه و با الهام از گنبد سرخ مراغه بنا شده است. معماری این گنبد، مربعی و مصالح به کار رفته در آن آجر است.

    رصدخانه مراغه: این رصدخانه توسط خواجه نصیرالدین طوسی در دوره ایلخانی در شهر مراغه ساخته شده است. رصدخانه مراغه بر بالای تپه ای مشرف به دریاچه ارومیه و در نزدیکی دو روستا به نام های طالب خان و حاجی کرد قرار دارد.

    معبد مهر مراغه: این معبد در جنوب روستای ورجوی مراغه بنا شده است که ساخت آن به دوره اشکانی برمی گردد. در گذشته، آئین مهرپرستان در این معبد انجام می شده که به معبد مهرورجوی معروف است. برخی از بقایای این معبد هنوز ناشناخته مانده است.

    مهمترین سوغات و صنایع دستی

     شهر مراغه علاوه بر آثار تاریخی و جاذبه های گردشگری، صنایع دستی بسیار زیبایی دارد. در این بخش معروف ترین سوغات و صنایع دستی مراغه را به شما معرفی می کنیم.

    صابون مراغه: یکی از معروف ترین سوغات های مراغه، صابون این شهر است که قدمت آن به 200 سال قبل می رسد. این صابون فاقد هرگونه مواد شیمیایی می باشد و به همین دلیل، سالهاست که مورد استقبال گردشگران قرار گرفته است.

    باسلوق: شیرینی های متنوع و معروفی در شهر مراغه تهیه می شود. از شیرینی های خوشمزه مراغه می توان به باسلوق (باسلیق) و سجوق اشاره کرد. باسلوق از شکر، آب، نشاسته و گلاب تهیه می شود.

    دوشاب: دوشاب از شیره خالص انگور تهیه می شود و به علت خاک و بارندگی مناسب این دیار از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است. از این شیره برای تهیه انواع شیرینی استفاده می شود.

    حلوای مراغه، قند پنیری، عسل، صنایع چرم و فرش ابریشم از دیگر سوغاتی های معروف مراغه محسوب می شود.

    آداب و رسوم کهن شهر تاریخی مراغه

    آداب و رسوم هر منطقه بیانگر فرهنگ و اعتقادات آن منطقه است که در ادامه به برخی از آنها اشاره می کنیم.

    آیین های نوروزی: کوتاه کردن موی زنان، سنگ گذاشتن اطراف خانه، تکم گردانی، چمچه گلین، بازی محلی و سرشاخ کردن دو گاو نر تنها بخشی از آداب و رسوم نوروزی مردم این شهر کهن به شمار می رود.

    چهارشنبه سوری: چهارشنبه آخر سال مردم بر روی پشت بام آتش روشن می کنند و با خواندن اشعار قدیمی از روی آتش می پرند. غذای شب چهارشنبه اکثراً کله جوش، دلمه، کوفته و شیربرنج است.

    ماه رمضان در مراغه: برخی از آداب و رسوم در مراغه، متمایز از دیگر شهرهای ایران است که می توان به کیسه دوزی و قاباخلاما (نظافت خانه و مسجد) اشاره کرد.

    کیسه برکت سی یا کیسه برکت: در آخرین پنج شنبه ماه رمضان، زنان در هر خانه گرد هم جمع می شوند و جهت تبرک، کیسه می دوزند و در آن پول میریزند، دعا می خوانند و مبالغ جمع آوری شده را بین نیازمندان تقسیم می کنند.

    بهترین فصل سفر

    آب و هوای شهر مراغه معتدل و نسبتاً مرطوب است. هوای قسمت های کنار دریاچه گرمسیر و در قسمت های کوهستانی معتدل است. در روزهایی که مردمان جنوب ایران دمای هوای بالای 50 درجه را تجربه می کنند، هوای لذت بخش مراغه بهترین دلیل برای گردشگری به این منطقه محسوب می شود. لذا فصل بهار تا اواسط تابستان بهترین زمان برای سفر به مراغه به شمار می آید.