جستجوی در تمامی مقاصد

    مرتب سازی:

    نتایج جستجو 8 اقامتگاه

    اقامتگاه بوم گردی های صومعه سرا برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره صومعه سرا - استان گیلان

    صومعه سرا شهری زیبا و سرسبز در استان گیلان می باشد که از شمال به شهرستان انزلی، از شرق به رشت و شفت، از غرب به ماسال و رضوانشهر و از جنوب به فومن متصل است. صومعه سرا در فاصله 25 کیلومتری رشت (مرکز استان) واقع شده است. این شهر به دلیل قرارگیری بر روی شاهراه ارتباطی و جاده بین الملل به عنوان قطب حمل و نقل گیلان محسوب می شود. صومعه سرا همچنین شهر ابریشم ایران شناخته شده است. چنانچه قصد سفر به صومعه سرا را دارید، یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی و همچنین امکان رزرو آنلاین زیباترین خانه بومی ها و یا اقامتگاه های سنتی برای شما خاطراتی دلنشین رقم می زند.

    رایج ترین آداب و رسوم این شهر

    لافند بازی، گشه بوری و کشتی گیله مردی از مراسم سنتی صومعه سرا می باشد که در ادامه به معرفی آنها می پردازیم:

    لافند بافی: یکی از نمایش ها و بازی های جذاب مرسوم در صومعه سرا لافندبافی است که میان مردم محبوبیت ویژه ای دارد. این بازی که با نام های طناب بازی و ریسمان بازی نیز شناخته می شود، بیشتر در جشن های عروسی، عید نوروز و یا در بازارهای هفتگی صومعه سرا اجرا می شود و مردم به تماشای آن می پردازند.

    گشه بوری: یکی از جشن های سنتی در صومعه سرا، گشه بوری به معنای عروس بران می باشد که امروزه نیز همچون گذشته با هیجان و زیبایی خاصی برگزار می شود. مراسم گشه بوری معمولاً با ترانه خوانی و نواختن ساز و نقاره و بدرقه کردن عروس و داماد همراه است. 

    کشتی گیله مردی: این مراسم دارای آداب خاصی می باشد که روح پهلوانی در آن حکم فرماست. در ابتدای این آیین سنتی، کشتی گیران به تماشاگران و رقبایشان سلام می کنند و سپس کشتی را آغاز می کنند و در انتهای کشتی نیز، برنده، بازنده را در آغوش می گیرد و به مرکز زمین می رود.

    معروف ترین جاذبه های گردشگری صومعه سرا

    صومعه سرا دارای جاذبه های گردشگری ناب و بکر می باشد که در هر فصل زیبایی های خاص خود را دارد. روستای تنیان، هفت دغنان، پل گازروبار، مناره آجری کسگر، پل خشتی گوراب تولم، حمام و پل کسماء، روستای نوخاله، تالاب سیاه درویشان، تالاب سیاه کشیم، تالاب نرگستان، تالاب هندخاله، پناهگاه حیات وحش سلکه و سرخانکل از جاذبه های گردشگری صومعه سرا به شمار می آید. در ادامه به معرفی زیباترین آنها می پردازیم:

    روستای تنیان: منطقه ییلاقی تنیان، جلگه ای سرسبز در میان سه کوه است و به علت وجود چشمه ها و غارهای طبیعی در اطراف آن و آب و هوای دل انگیز آن، یک مکان عالی برای طبیعت گردی محسوب می گردد. یکی از زیبایی های خاص روستای تنیان، تالاب بسیار بکر آن می باشد که اطراف آن شالیزارهای برنج و درختان میوه های جنگلی وجود دارد.

    هفت دغنان: جنگل بسیار زیبا و بکر در صومعه سرا وجود دارد که در دل آن، منطقه ای با نام هفت دغنان واقع شده است. قدمت این شهر تاریخی به 1200 سال قبل و حکومت گسکرات برمی گردد. در هفت دغنان، کلبه ای متروکه وجود دارد که کلبه وحشت نام گرفته است و افسانه های ترسناک زیادی درباره آن گفته می شود.

    پل گازروبار: این پل در جاده رشت به صومعه سرا بر روی رودخانه گاز رودبار قرار دارد و دارای یک چشمه اصلی و چهار چشمه فرعی در دو طرف می باشد که روگذر پل از هر دو سمت دارای شیب ملایمی به سمت مرکز آن است. قدمت پل گازروبار که در فهرست آثار ملی ایران نیز ثبت شده است به دوره صفوی برمی گردد و در دوره قاجاریه نیز بازسازی شده است. 

    مشهورترین صنایع دستی، محصولات کشاورزی و سوغات

    سرامیک سازی، مروارید بافی، قلاب دوزی، معرق و مینیاتور، نازک کاری چوب، چموش دوزی و بامبو بافی از معروف ترین صنایع دستی صومعه سرا می باشند. برنج، چای، توتون، بادمجان، هندوانه و زعفران از محصولات کشاورزی این شهر به شمار می آید که گردشگران، برنج و چای ایرانی را که طعم و بوی بی نظیری دارند، به عنوان سوغات به شهر و دیار خود می برند.

    لذیذترین غذاهای محلی صومعه سرا

    اناربیج، سیرقلیه، سیرابیج، آلومسما، باقالاقاتق، ترش تره، کولی قرابیج و شیش انداز از طعم های به یاد ماندنی صومعه سرا محسوب می شوند که می توان طعم خوش آنها را در اقامتگاه های بوم گردی و یا خانه بومی ها چشید.

    بهترین فصل سفر

    آب و هوای صومعه سرا همواره مرطوب است، لذا به شما پیشنهاد میکنیم در فصل بهار و تابستان به این شهر سفر کنید و از دیدن مناظر دلنشین آن نهایت لذت را ببرید.