جستجوی در تمامی مقاصد

    مرتب سازی:

    نتایج جستجو 15 اقامتگاه

    اقامتگاه بوم گردی های نیشابور برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره نیشابور - استان خراسان رضوی

     شهر نیشابور مرکز شهرستان نیشابور و یکی از شهرهای استان خراسان رضوی است. نیشابور از بزرگ ترین شهرهای شمال شرق ایران به شمار می رود و در گذشته این شهر را به نام های دیگری چون ابر شهر و نیشاپور می خواندند. شهرستان نیشابور از شمال با شهرستان قوچان، از جنوب با تربت حیدریه و کاشمر، از شرق با چناران و مشهد و از غرب با سبزوار همجوار است. چنانچه قصد سفر به پایتخت فیروزه جهان را دارید و به دنبال مکانی متفاوت برای اقامت خود می گردید، سایت یواسپیس با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی، بی نظیرترین بوم گردی ها را با مناسب ترین قیمت به شما معرفی کرده است تا با انتخابی درست از تجربه ای متفاوت در اقامتگاه های بوم گردی بهره مند شوید.

    رسومات منحصر به فرد دیار نیشابور

    شب یلدا: در این شب کوچکترها به خانه بزرگترها می رودند و میزبان گوسفندی ذبح کرده و از میهمان پذیرایی می کند. علاوه بر این تا حد امکان هندوانه می خورند و معتقد هستند هرکس هندوانه بخورد تابستان زیاد تشنه نمی شود.

    مراسم تمنای باران و چوله قزک: با توجه به اینکه مردمان نقاط مختلف این دیار کشاورزی و دامداری می کنند، برای کمبود آب در بعضی نقاط دعا نوشته و به شاخه درختان می بندند یا زنان آش بی بی فاطمه می پزند و میان همسایه ها پخش می کنند و برخی مناطق سه روز متوالی روزه می گیرند و در آخرین روز به صحرا می روند و به صورت دسته جمعی از خدا طلب باران می کنند. مراسمی دیگر برای طلب باران چوله قزک است که کودکان روستا مترسکی می سازند و به آن پارچه های الوان و لباس های بلند می پوشانند و در کوچه ها شعر می خوانند سپس به درب خانه ها می روند و صاحب خانه به آنها مقداری شیرینی یا پول می دهد و گاهی مقداری آب روی بچه ها می پاشند.

    جشن سده: این جشن در روزهای یازدهم، دوازدهم و سیزدهم بهمن ماه برگزار می شود و مردم در غروب روز دهم بر بام خانه می روند و بوته های صحرایی را روی هم می چینند و وقتی تاریکی همه جا را فرا گرفت بزرگ خانواده بوته ها را آتش می زند و زمانی که آتش به هوا برخاست فریاد شادی اهل خانه بلند می شود و به دور آن می چرخند و شعر می خوانند و پای کوبی می کنند. 

    گشت و گذاری در دارالعلم خراسان

    این شهر همانند سایر شهرهای ایران، زیبایی ها و دیدنی های خاص خود را دارد و گردشگران زیادی را مجذوب خود کرده است نظیر مسجد جامع، بازار قدیمی نیشابور، آرامگاه بی بی شطیطه و زیارتگاه بانو پسند، آرامگاه خیام، آرامگاه عطار نیشابوری، آرامگاه کمال الملک، قدمگاه نیشابور، دهکده چوبی نیشابور، باغ و عمارت امین السلامی، باغ و عمارت تاریخی سعدی، باغ نشاط، کاروانسرای نیشابور (رباط شاه عباسی)، شادیاخ نیشابور، قلعه لک لک آشیان، غار سرنی، آبشار بار، آبشار گرینه، باغرود، درود، روستای بوژان و روستای دیزباد که در ادامه به شرح مختصر برخی می پردازیم:

    آبشار گینه: در فاصله حدودا 40 کیلومتری شمال شرقی شهر نیشابور آبشار زیبای گرینه واقع شده است که در فصول بهار و تابستان پذیرای طبیعت دوستان زیادی می باشد.    

    باغرود: منطقه ییلاقی و بکر باغرود در فاصله تقریبا 12 کیلومتر شمال نیشابور قرار دارد و وجود رودخانه در این منطقه امکان شنا و قایق رانی را برای گردشگران فراهم کرده است.   

    رباط شاه عباسی: نمونه ای ارزشمند از معماری ایرانی است و امروزه غرفه های ضلع شرقی آن به موزه تبدیل شده و شامل سه بخش مردم شناسی، باستان شناسی و ویژه می باشد.     

    شادیاخ نیشابور: شهری باستانی که به سبب زلزله نابود شده است و یکی از مراکز باستان شناسی در نیشابور می باشد و به عنوان آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

    هنر دست هنرمندان و خوشمزه های این دیار

    هنرمندان نیشابوری در زمینه سفالگری، فرش بافی، فیروزه تراشی، قلمدان، کاشی کاری، نمد مالی، فرت بافی ( شامل حوله دستی، لباس و روانداز) و پارچه بافی تبحر خاصی دارند و به زیبایی هر چه تمام تر آنها را می آفرینند. از سوغات خوشمزه نیشابور می توان شربت ریواس، آجیل و خشکبار را ذکر کرد که در سبد خرید گردشگران نیز به چشم می خورد.

    بهترین زمان سفر

    شهر نیشابور با توجه به شرایط جغرافیای که دارد از تابستان هایی گرم و خشک و از زمستان هایی سرد برخوردار می باشد. به همین سبب یواسپیس به شما پیشنهاد می کند چنانچه قصد سفر به این دیار را دارید فصول بهار و پاییز را انتخاب کنید.