جستجوی در تمامی مقاصد

    رزرو اقامتگاه بوم گردی، هتل و کلبه های ندوشن - میبد

    مرتب سازی:

    نتایج جستجو 1 اقامتگاه

    اقامتگاه های بوم گردی ندوشن برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره ندوشن - میبد

    ندوشن از توابع شهرستان میبد استان یزد می باشد که از شمال با عقدا و نائین، از شرق با میبد و اردکان، از غرب با شهرضا در استان اصفهان و از جنوب با ابرکوه همسایه است. این شهر در فاصله 91 کیلومتری یزد (مرکز استان) و 57 کیلومتری میبد واقع شده است. شهر ندوشن در کنار جاده باستانی یزد به اصفهان (جاده گاوخونی) قرار دارد و فاصله آن تا شهرستان ورزنه استان اصفهان نیز 95 کیلومتر است. واژه ندوشن به معنای جایگاه فزونی، شکوفایی و سودمندی آب است و همچنین به محلی که آب آن سودمند و اقتصاد آن شکوفاست، گفته می شود. ندوشن در دامنه شیرکوه قرار دارد و جزو مناطق کوهستانی به شمار می رود، به همین علت، نسبت به سایر نقاط استان یزد از آب و هوای بهتری برخوردار است. شهر ندوشن در زمان گذشته، داخل قلعه ای با 12 ورودی قرار داشته که شب ها، نگهبانان با بستن تمام دروازه ها، امنیت منطقه را حفظ می کردند. یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی و همچنین امکان رزرو آنلاین زیباترین خانه بومی ها و یا اقامتگاه های سنتی ندوشن، اقامتی دلنشین در این شهر برای شما فراهم می کند.

    آداب خاص بومیان

    کلوخ اندازان و همیاری از رسوم سنتی آنها به شمار می آیند که در ادامه به معرفی آنها می پردازیم.

    کلوخ اندازان: این مراسم در سحرهای ماه مبارک رمضان با خواندن اشعاری برگزار می شود، به این نحو که همسایه ها با یکدیگر هماهنگ می کردند تا هر کدام زودتر برای سحری بیدار شد، دیگران را از خواب بیدار کند. در فصل زمستان که خانواده ها در اتاق می خوابیدند و ممکن بود از صدای کوبیدن در بیدار نشوند، کلوخی را به روی پشت بام می انداختند و همین باعث نام گذاری این رسم به کلوخ اندازان شده است.

    همیاری: در مساجد شهر ندوشن، زمانی که روحانی به منبر می رفت، کسانی که محتاج و تنگ دست بودند، از جای خود برمی خواستند و کنار منبر می ایستادند و از مردم تقاضای کمک می کردند. برخی از آنها حتی میزان کمک را هم تعیین می کردند و مردم نیز سعی داشتند تا مبلغ موردنظر را به او هدیه بدهند یا مواد خوراکی مورد نیازش را تأمین کنند.

    جاذبه های طبیعی و تاریخی ندوشن

    شهر ندوشن علاوه بر بافت تاریخی دارای جاذبه های طبیعی بی نظیری است که هر ساله گردشگران و طبیعت گردان را به خود جلب می کند. سنگاب اشنیز، غار نباتی ندوشن، آبشار سفیده، مسجد جامع ندوشن، منارجنبان ندوشن، سنگ نگاره های کوه سرخ، خانه محمد حسنی، آب انبار مریضان، امامزاده مامانیک، قلعه سپیده، برج چهاردر و قنات ندوشن از جاذبه های این شهر به شمار می آیند که در ادامه به معرفی معروف ترین آنها می پردازیم.

    سنگاب اشنیز: از شگفت انگیزترین جاذبه های طبیعی است که به عنوان پدیده زمین شناسی ایران و جهان شناخته می شود. سنگاب اشنیز به دلیل داشتن املاح گوگردی، نمکی و آهنی فراوان، در طی میلیون ها سال، به صورت رسوبات سفید رنگ آهکی به شکل چشمه های پلکانی درآمده اند که دارای خواص درمانی به ویژه برای پوست می باشند.

    غار نباتی: این غار به علت وجود قندیل های سفید و نباتی شکل زیبایش به عروس غارهای یزد مشهور است. غار نباتی دارای دو دهانه ورودی طبیعی و مصنوعی می باشد. بعد از ورود به غار، یک سه راهی وجود دارد که مسیر سمت چپ به یک چشمه آب قابل شرب در عمق 19 متری غار می رسد و مسیر سمت راست نیز به یک تالار منتهی می شود و مسیر روبرو، مسیر اصلی غار می باشد.

    آبشار سفیده: از زیباترین آبشارهای ایران می باشد که دارای آبی شور و نمکی است، همین امر باعث شکل گیری قندیل های نمکی در اطراف این آبشار شده که بر جذابیت آن افزوده است. آبشار سفیده در کوه کم ارتفاع سفیده ندوشن قرار گرفته و املاح آهکی فراوانی در آب وجود دارد.

    صنایع هنری زیبا و سوغات خوش طعم

    قندچین سازی، دارایی بافی، زیلو بافی، کار بافی و سفالگری از هنرهای زیبای استادکاران ندوشن می باشد. لوز، حلوارده، نان برنجی، نان پنجره ای، پشمک و قطاب از سوغاتی های خوشمزه این شهر محسوب می شوند که بسیار مورد علاقه گردشگران می باشند.

    غذاهای خوش رنگ ندوشن

    آش شولی، آش آلو، آش کدو، آش آبغوره، قیمه نخود، قلیه کدو و کوفته لپه از لذیذترین غذاهای محلی ندوشن می باشند که می توان طعم آن را در اقامتگاه های بوم گردی و یا خانه بومی های این شهر چشید.

    بهترین فصل سفر

    پیشنهاد می کنیم در فصل بهار که آب و هوای این شهر معتدل است، به ندوشن سفر کنید و از دیدن مناظر دلنشین و طبیعت بکر آن بهره ببرید.