جستجوی در تمامی مقاصد

    اقامتگاه های بوم گردی خلیل شهر برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره خلیل شهر - بهشهر

    خلیل شهر از توابع شهرستان بهشهر در استان مازندران می باشد که از شمال با دریای خزر، از شرق با استان گلستان و بندر ترکمن، از غرب با بهشهر و نکا و از جنوب با کیاسر همسایه است. این شهر در فاصله 60 کیلومتری ساری (مرکز استان)، 13 کیلومتری بهشهر و 20 کیلومتری گلوگاه واقع شده است. خلیل شهر، شهری کوچک و نوبنیادی است که در دامنه کوه جهان مورا قرار دارد. این شهر پیش از این روستایی به نام خلیل محله از توابع دهستان های گلوگاه بوده که از تجمیع تعدادی از روستاهای همجوار به خلیل شهر تبدیل شده است. دریای خزر در شمال و جنگل انبوه دامنه شمالی کوه جهان مورا منظره ای بسیار دل انگیز را برای گردشگران فراهم کرده است. چنانچه قصد سفر به خلیل شهر را دارید، یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی و همچنین امکان رزرو آنلاین باصفاترین خانه بومی ها و یا اقامتگاه های سنتی برای شما خاطرات خوشی در سفر به ارمغان می آورد.

    آئین های عاشورایی

    مردم خلیل شهر همچون سایر شهرهای ایران، دلداده حسین (ع) و اهل بیت (ع) بوده و با شروع محرم آئین خاصی برگزار می کنند. هیات کرب زنی، علم گردانی و جوشی خوانی از آداب و رسوم مذهبی بومیان این شهر است که در ادامه به معرفی آنها می پردازیم.

    هیات کرب زنی: کرب تکه چوبی می باشد به اندازه ای که کف دست در آن جا بگیرد، تراشیده شده و سطح بیرونی آن صاف است. در قسمت پشت کرب، بندی قرار دارد که به پشت دست می افتد و با ضرب های خاص نواخته می شود. همزمان با نوای حزن آور و غمگین مداحان، کرب زن با زدن دو تکه کرب، ضرب را از زمین شروع کرده و به آسمان می برد.

    علم گردانی: عزاداران حسینی با جمع شدن و اقامه نماز در جلوی منزل کسی که صاحب علم است، علم او را همراه با نوحه سرایی به سمت مسجد می برند. برخی از مردم این شهر نذر دارند، هنگامی که دسته عزاداری و علم از مقابل خانه آنها عبور کرد، گوسفندی را ذبح و نذری پخش کنند.

    جوشی خوانی: عزاداران در روز تاسوعا به دو دسته تقسیم می شوند و با اشعاری محزون در حالی که سینه می زنند، یک پای خود را جلو و پای دیگر را عقب و سپس پای راست را بلند کرده و به زمین می زنند، آنگاه به دور علمی که در محل عزاداری نصب شده می چرخند و نوحه سرایی می کنند.

    جاذبه های طبیعی دیدنی خلیل شهر

    پارک جنگلی سرخ او، پارک ملی پابند، رود اسپی، روستای یخ کش، روستای سرخ گریوه، خانه احمد علی خان هزار جریبی، گورستان اسرارآمیز سفید چاه و آتشکده کوسان از جاذبه های دیدنی خلیل شهر می باشند که در ادامه به معرفی مهم ترین آنها می پردازیم.

    پارک جنگلی سرخ او: یکی از مکان های دیدنی با امکانات رفاهی بسیار خوب در مناطق کوهستانی خلیل شهر می باشد که دارای طبیعت بی نظیر و آب و هوایی معتدل است. در پارک جنگلی سرخ او، امکانات رفاهی چون استخر شنا، قهوه خانه سنتی، سکوهای استراحت، فروشگاه و نمازخانه برای لذت بردن گردشگران فراهم شده است.

    پارک ملی پابند: این پارک بصورت جنگل های طبیعی بکری است که رویشگاه گونه های منحصر بفرد بوته ای، علفی و درختچه ای و زیستگاه گونه های جانوری چون پلنگ، شاهین، کفتار، گراز، شغال، روباه، عقاب و دارکوب می باشند که در راستای صیانت از گونه های گیاهی و جانوری به عنوان پارک ملی تعیین شده است.

    گورستان اسرار آمیز سفید چاه: این گورستان مربوط به دوره تیموریان و یکی از عجیب ترین گورستان های ایران می باشد. سفیدچاه، قبرستانی است با سنگ های عمودی خاکستری رنگ و حکاکی های عجیب که عنوان اولین قبرستان مسلمانان ایران را دارد.

    صنایع دستی، محصولات کشاورزی و سوغات پرطرفدار

    سراجی سنتی، تنور مالی، تذهیب، سفالگری، فرت بافی، گلیم بافی و معرق چوب از صنایع محلی خلیل شهر می باشند. انار، هلو، نارنگی، توت فرنگی و تمشک از محصولات کشاورزی این شهر به شمار می آیند که بسیار باکیفیت هستند و به عنوان سوغات مورد توجه گردشگران قرار گرفته اند.

    غذاهای خوش رنگ و لعاب خلیل شهر

    نازخاتون، آش کدو، انار تیم خرش، برنجک، پیس گندله و قتلمه از خوشمزه ترین طعم های خلیل شهر می باشند که می توان آنها را در هتل های سنتی و یا اقامتگاه های بوم گردی امتحان کرد.

    بهترین فصل سفر

    پیشنهاد می کنیم در فصل بهار که خلیل شهر طبیعت سرسبز و خیره کننده ای دارد به این شهر سفر کنید و به طبیعت گردی در این شهر بپردازید.