جستجوی در تمامی مقاصد

    رزرو اقامتگاه بوم گردی، هتل و کلبه های اردکان - استان یزد

    مرتب سازی:

    نتایج جستجو 12 اقامتگاه

    اقامتگاه ‌های بوم گردی اردکان - استان یزد برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره اردکان - استان یزد

    شهرستان اردکان در قلب کویر مرکزی ایران قرار گرفته و از جنوب با یزد و میبد، از غرب و شمال با استان اصفهان، از شمال شرق با استان خراسان جنوبی و از جنوب شرق با بافق همجوار است. نام این شهرستان از دو کلمه ارد و کان تشکیل شده که به معنی سرزمین مقدس می باشد. این شهر کویری، دومین شهرستان پر جمعیت یزد بوده و با جاذبه های بسیارش، گردشگران زیادی را به خود جذب کرده است. بوم گردی های این شهر نیز در تمامی ایام سال پذیرای گردشگران و مهمانان عزیز می باشند. ما در این مطلب به معرفی پرطرفدار ترین جاذبه های گردشگری، مناطق توریستی، خانه های بومی و .. پرداخته ایم. اگر قصد سفر به این شهرستان را دارید، می توانید جهت مشاهده عکس ها، قیمت ها و رزرو، به فهرست اقامتگاه های بوم گردی اردکان در سایت یواسپیس مراجعه کنید.

    جاذبه های گردشگری و تاریخی

    پیرسبز چک چک: آتشکده چک چک یکی از معروف ترین جاذبه های اردکان است که امروزه نیز بسیاری از آیین های زرتشتی از قبیل سدره پوشی، نیایش، مراسم نامزدی و ... در آن برگزار می شود. دلیل نام گذاری این عبادتگاه چکیدن آب از سقف آتشکده در تمامی ایام سال است.

    مسجد جامع اردکان: بنای این مسجد متعلق به دوره صفوی بوده و در فهرست آثار ملی نیز به ثبت رسیده است. بنای تاریخی و معماری زیبای این مسجد، قرآن های قدیمی و درب های چوبی، این بنا را به یکی از جاذبه های توریستی اردکان تبدیل کرده است.

    خانه تقدیری: این خانه، عمارتی ست دو طبقه، دارای اتاق های سه دری و پنج دری، حیاط مرکزی و بادگیر که متعلق به دوره قاجار و محل سکونت یکی از تجار بوده است.

    غار اشکفت یزدان: این غار از مکانهای مقدس زرتشتی بوده و در روستای هفتهر واقع در 70 کیلومتری اردکان می باشد. دسترسی به این غار بسیار سخت است بطوری که برای رسیدن به آن می بایست مسیری صخره ای را به مدت 3 ساعت پیاده روی کنید.

    با اقامت در بوم گردی های این شهرستان، می توانید از سایر جاذبه های شهرستان تاریخی اردکان نظیر موزه مردم شناسی اردکان، کوچه ضیایی، خانه های انصاری، سروری و سنائی، کاروانسرا و برج ارجنان، مسجد حاج محمد سعیدا، پارک ملی سیاهکوه، مسجد زیرده و قنات های قدیمی نیز دیدن کنید.

    ویژگی های معماری

    معماری خانه های هر شهر متناسب با شرایط اقلیمی و آب و هوایی آن شهر می باشد. بناهای ساخته شده در اردکان نیز بر اساس شاخصه های مناطق کویری و بیابانی ساخته شده و معمولا دارای حیاطی چهارگوش می باشد. این خانه ها دارای حیاط مرکزی، با حوض آب، درخت و فضای سبز است و درب اتاق ها نیز رو به حیاط باز می شوند. اتاق هایی که درب آنها رو به شمال و یا جنوب باز می شود، در فصل های مختلف سال مورد استفاده قرار می گیرد. خانه تقدیری اردکان نمونه یک خانه بومی با معماری سنتی ست که دارای یک پایاب نیز می باشد. یکی دیگر از ویژگی خانه های استان یزد، وجود بادگیر در یکی از اتاق ها ست که در فصول گرم سال فضای خنک و مطبوعی را برای افراد خانه به ارمغان می آورد. امروزه تعدادی از این خانه ها بعنوان اقامتگاه بوم گردی، پذیرای مهمانان این شهرستان می باشد.

    آیین ها و لباس های محلی

    آداب ماه مبارک رمضان: یکی از مراسمی که در این شهر برگزار می شود، پخش نقل آلوچه ای، شکر پنیر و خرما بین نمازگزاران می باشد. توزیع نان افطاری بین نیازمندان و فقرا نیز در ایام ماه رمضان مخصوصا شب های جمعه از دیگر مراسم این مردم است.

    مراسم کلوخ اندازون: این مراسم در آخرین روز ماه شعبان و قبل از ماه رمضان برگزار می شود و در آن مردم به جشن و شادی پرداخته و به خوردن انواع خوراکی و نوشیدنی می پردازند تا در ماه رمضان هوس خوردن را از سرشان بیرون کنند. در ادامه مراسم، مردم به اطراف شهر رفته و برای آزمودن قدرتشان به پرتاب کلوخ می پردازند.

    مراسم ماه محرم: شده گردانی و شده بندی از جمله مراسم این ماه است که برای برآوردن حاجات برگزار می شود. مشعل گردانی، تعزیه خوانی و پرسه زنی نیز سایر آیین های مردم اردکان در این ماه می باشد.

    لباس محلی اردکان: در گذشته لباس محلی تمامی شهرهای استان یزد به یک صورت بوده و مردان از تنبون، شال، کمربند، عرق چین، قبا، ردا، لباده و شال کمر استفاده می کردند. لباس زنان این استان نیز از شلیته (دامن پر از چین)، چارقد، چاقچور، چادر، ارسی، گیوه، روبند و پیچه تشکیل می شد.

    معروف ترین سوغات اردکان

    از جمله سوغات و خوراکی های خوشمزه اردکان می توان به نقل آلوچه ای، انواع شیرینی های سنتی و از مهمترین آنها به روغن کنجد، ارده، حلوا ارده اشاره کرد که مورد توجه تمامی مسافران و گردشگران قرار گرفته و به تمامی استان های کشور نیز صادر می شود. از صنایع دستی این شهرستان نیز می توان به چادرشب، شمد، حصیر بافی، خورجین بافی و ... اشاره کرد.

    بهترین فصل سفر

    از آنجایی که این شهرستان در منطقه ای کویری واقع شده، از لحاظ آب و هوایی دارای زمستان های سرد  و طولانی و تابستان های گرم و خشک می باشد. با شروع پاییز، کم کم هوای منطقه رو به خنکی می رود و دیگر از گرمای طاقت فرسای تابستان و سرمای سوزان زمستان خبری نیست. این فصل بدلیل بازگشایی مدارس، بسیار خلوت و برای سفر به یزد و شهرستان های اطراف آن مناسب است.