جستجوی در تمامی مقاصد

    • روستاهای لامرد - استان فارس

    اقامتگاه بوم گردی های لامرد برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره لامرد - استان فارس

    لامِرد یکی از شهرهای جنوبی استان فارس است که در فاصله 374 کیلومتری از مرکز استان (شهر شیراز) قرار دارد. شهرستان لامرد از شمال و شمال شرقی با شهرستان‌های لارستان و گراش، از جنوب و جنوب شرقی با شهرستان های پارسیان و بندر لنگه، از سمت مشرق با شهرستان بستک و از طرف مغرب با شهرستان مهر همسایه است. گویش محلی مردمان شهرستان لامِرد، فارسی است که با لهجه محلی سخن می گویند. در بخش هایی از این شهر مانند بخش مرکزی و علامرودشت، لهجه های بوشهری و لری نیز مشاهده می شود. اقتصاد اصلی این شهر بر پایه صنعت و معدن است و معادن متعددی چون سنگ گچ، سیمان، شن و ماسه و مخازن گازی در آن فعال می باشد. اگر قصد سفر به این شهر زیبا را دارید و از اقامت در هتل های معمولی خسته شده اید، می توانید جهت مشاهده عکس ها، قیمت ها و رزرو آنلاین خانه بومی های این شهر، فهرست اقامتگاه های بوم گردی لامرد را در سایت یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی مشاهده کنید.

    در لامرد از کجا دیدن کنیم؟

    سنگ کله چاه: این اثر تاریخی به صورت سنگ بزرگی در ورودی روستای خالده در شهرستان لامرد قرار دارد که در گویش محلی به آن سنگ چله گاه نیز می گویند. در بالای این سنگ، حفره هایی وجود دارد که برخی معتقدند کاربرد آنها برای دیده بانی و کمینگاه بوده و برخی دیگر اعتقاد دارند که این حفره ها با استودان های زرتشتیان شباهت دارد. گفتنی است زرتشتیان مردگان خود را در غار رها می کردند تا فقط استخوان آنان باقی بماند، سپس این استخوان ها را در داخل حفره ها (استخوان دان ها) قرار می دادند.

    جاذبه نقش برجسته سراب بهرام: این اثر تاریخی در روستای سراب بهرام قرار دارد که متعلق به دوره ساسانیان می باشد. بر روی این سنگ، نقوشی منسوب به پادشاه ساسانی است که دو نفر به نشانه احترام تعظیم کرده اند و بهرام دوم، شمشیر خود را در خاک فرو کرده است.

    مسجد علي خان: این مسجد از بناهای دوره قاجاریه است که دارای گچ بری های زیبا در ایوان و شبستان ها و سقف چوبی نقاشی شده است. در كنار مسجد، حمام قدیمی علي خان قرار دارد که زیبایی این مکان را دو چندان کرده است.

    آبگرم لامرد: در 30 کیلومتری شهر لامرد و در میان انبوهی از نیزارها، آبگرم معدنی اوباد لامرد قرار دارد که دارای خواص درمانی بیشماری است. فضای بی نظیر اطراف این آبگرم و دسترسی به امام زاده بی بی بانو، بسیاری از مردم را برای گردشگری و تفریح به این مکان می کشاند. 

    اذن گیرون؛ آئین سنتی ازدواج در لامرد

    مراسم عروسی در لامرد: ازدواج، سنت نیک و پسندیده ای است که در لامرد با آداب و رسوم خاصی برگزار می شود. این مراسم شیرین شامل ری گوشون، لک برون، حنا‌بندان، سرتراشون، عروس‌کشان، سر رو بردن داماد، چوب بازي، حلواي پس پرده و واطلبان است.

    كاغذگيرون (اذن گيرون): پس از رضایت خانواده عروس، خانواده داماد با چند معتمد و روحانی به خانه دختر می روند و بعد از گرفتن بله از عروس، خانواده ها بر سر مهریه به توافق می رسند و آن را در کاغذی می نویسند که به این مراسم، کاغذگیرون می گویند. 

    آشتی کنون در عید فطر: یکی از مهم ترین آداب مردمان لامرد، آشتی کنان و برقراری صلح و دوستی میان افراد در روز عید فطر است. از دیگر آداب مردمان این دیار در عید فطر، تهیه لباس تمیز، نماز عید، پرداخت سرروزه و پذیرایی با آجیل، کرنگ (خرمای خشک)، کماچ، مجبوس، دونگو ( گندم برشته)، خِسک، کستر، فرنی و رنگینگ می باشد.

    سوغات و صنایع دستی این دیار

    مشهورترین صنایع دستی لامرد شامل حصیربافی، سیاه چادر، رخ بافی، سفره بافی، خورجین بافی، گلت بافی، طناب بافی و گلیم، قالی، سفره بافی، خورجین بافی و رخ بافی می باشد که معمولاً توسط زنان هنرمند عشایر تهیه می شود. از سوغاتی های خوراکی لذیذ این شهر نیز می توان نان تاوه اي (نان نازك)، جلاب، گريزه، رنگينك و ماجون را نام برد.

    رخ بافی: به پارچه های سفید و سرخ سوزن دوزی شده، رخ گفته می شود. از این هنر برای تزئین سر آستین، یقه و بستن نوعی کلاه محلی به نام کلخشه استفاده می شود. مواد اولیه رخ بافی، نخ ابریشم، نخ ساده و یا چشمی است. 

    بهترین فصل سفر

    لامرد اقلیمی گرم و خشک می‌باشد، لذا ما به شما پیشنهاد می کنیم با توجه به شرایط آب و هوایی این شهر، فصل بهار را برای سفر به این شهر و اقامت در بوم گردی ها و خانه های بومی آن انتخاب کنید تا ضمن لذت بردن از جاذبه های گردشگری این شهر با فرهنگ مردمان این دیار آشنا شده و سفر خاطره انگیزی را تجربه کنید.