جستجوی در تمامی مقاصد

    • روستاهای بوشکان - دشتستان

    اقامتگاه های بوم گردی بوشکان برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره بوشکان - دشتستان

    بوشکان یکی از شهرهای تابعه شهرستان دشتستان در استان بوشهر است که در فاصله 100 کیلومتری برازجان و 110 کیلومتری بندر بوشهر (مرکز استان) جای دارد. این شهر از شمال به شهر ارم در دشتستان، از شرق به استان فارس، از غرب به تنگستان و از جنوب به شهرستان دشتی محدود می شود. اکثر اهالی بوشکان از طریق کشاورزی و دامپروری امرار معاش می کنند و گندم، جو، ذرت، هندوانه، خربزه (در زبان محلی شمام)، گوجه، خرما و کنجد مهم ترین محصولات زراعی این منطقه هستند. ساکنان این شهر به زبان لری سخن می گویند که ترکیبی از لهجه های مختلف استان فارس، خوزستان و کهگیلویه و بویر احمد است.

    هفت میم به جای هفت سین! 

    نوروز در بوشکان: مردم بوشکان با هدف دور کردن قضا و بلا در روزهای آخر سال به ویژه عصر چهارشنبه سوری کوزه نو یا کهنه ای را به خانه یا زمین میزنند تا شکسته شود. زنان و دختران این شهر در روزهای عید روح پلید را با خانه تکانی از خانه بیرون می کنند چراکه اعتقاد دارند ارواح پلید از تمیزی و بوی خوش گریزان بوده و از این رو همیشه عود روشن می کنند. با توجه به وجود درختان نخل بسیار در اطراف بوشکان، هنوز هم خیلی از اهالی روستاهای اطراف خانه های ساخته شده از خشت و گل خود را در استقبال از بهار با برگ سبز خرما تزئین می کنند. براساس رسمی قدیمی زنان سنگ سرمه را با دست روی سنگ می سایند و در ظرفی به نام سرمه دان نگهداری کرده و در زمان تحویل سال به عنوان عیدی نوروزی به دختران هدیه می کنند.

    سنت نوروزی هفت میم: در بیشتر نقاط ایران چیدن سفره هفت سین متداول است، اما در این شهر مردم یکی از متفاوت ترین و جالب ترین سفره های نوروزی به نام هفت میم را پهن می کنند. ماهی، میگو، میوه، مرغ، مربا، ماست و مسقطی در این سفره چیده می شوند و قراپیچ و بی بی گل از شیرینی های خاص این منطقه هستند که حتماً در سفره عید دیده می شوند.

    جاذبه های گردشگری و دیدنی

    این منطقه از قدیمی ترین نواحی ایران محسوب می شود و به علت کشف های باستانی بسیار در میان باستان شناسان بسیار معروف و محبوب است. بازارچه هفتگی بوشکان در روز یکشنبه، نخلستان های بسیار زیبای روستای تنگ زرد، آبشار زیرراه، کاخ بردک سیاه، شهر تاریخی توز یا توج، آتشکده چم نرگسی متعلق به دوره ساسانیان، کاروانسرای مشیر الممالک، گور دختر (قبری از خاندان کوروش)، منطقه حفاظت شده تالاب حله و کاروانسرای دالکی یادگاری از دوران قاجار مشهورترین و زیباترین جاذبه های دیدنی بوشکان هستند که در ادامه به معرفی برخی از آن ها می پردازیم.

    کاخ بردک سیاه (کاخ داریوش اول): یکی از کاخ های زمان حکومت هخامنشیان و ساخته شده توسط داریوش اول است که قدمت آن به 2500 سال پیش باز می گردد، این کاخ در محل تلاقی دو رود شاپور و دالکی و همچنین در میان نخلستانی بزرگ و زیبا قرار دارد. این بنا که شباهت زیادی به کاخ آپادانا دارد در زمان هخامنشیان به عنوان کاخ زمستانی و یک پایگاه نظامی برای تسلط بیشتر به خلیج فارس مورد استفاده قرار می گرفته است.

    گور دختر: این آرامگاه که در 80 کیلومتری بوشکان و در شهر تنگ ارم قرار دارد، از نظر معماری به آرامگاه کوروش بزرگ در پاسارگاد شباهت دارد و به نظر می رسد آرامگاه ماندانا مادر کوروش یا آتوسا دختر کوروش باشد. این بنای سنگی با سنگ های کرم رنگ توسط بست های فلزی در میان سنگ ها و بدون هیچ گونه مصالحی ساخته شده است.

    بهترین فصل سفر به بوشکان

    این منطقه در برخی از فصول سال دارای آب و هوای گرم و شرجی است، اما اوایل اسفند تا اوایل اردیبهشت و اوایل مهر تا اوایل آذر بهترین زمان برای سفر به بوشکان و لذت بردن از زیبایی های آن است. شما می توانید با اقامت در بوم گردی ها، خانه های بومی و محلی بوشکان ضمن تجربه ی زندگی روستایی و آشنایی با فرهنگ و آداب و رسوم غنی اهالی جنوب کشور لذت سفر خود را دو چندان کنید. یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی، با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی بوشکان برای رزرو آسان و مقرون به صرفه این اقامتگاه بوم گردی ها در کنار شما خواهد بود.