جستجوی در تمامی مقاصد

    رزرو اقامتگاه بوم گردی، هتل و کلبه های دزپارت - استان خوزستان

    • روستاهای دزپارت - استان خوزستان

    اقامتگاه های بوم گردی دزپارت برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره دزپارت - استان خوزستان

    دزپارت یکی از شهرستان های استان خوزستان است که در فاصله 239 کیلومتری اهواز (مرکز استان) جای دارد. این شهرستان از شمال و شمال شرقی به اردل، از شمال غربی به ایذه، از غرب به باغ ملک و از جنوب به لردگان محدود می شود. جالب است بدانید که بیش از 90 درصد وسعت دزپارت را منابع طبیعی تشکیل داده و دارای 100 هزار هکتار جنگل بلوط است. امروزه دزپارت در میان راه اصلی کوچ ایل بختیاری قرار دارد که از حوالی شهرکرد آغاز و در نزدیکی ایذه به طول 250 کیلومتر منتهی می شود. در واقع این راه با قرارگیری در مسیر کوه های زاگرس، نقاط عشایری شهرستان های اردل، بروجن، شهرکرد و فارسان در استان چهارمحال و بختیاری را به شهرستان های ایذه، رامهرمز، قسمتی از مسجد سلیمان و اهواز متصل می کند. جمعیت این شهرستان براساس آخرین سرشماری انجام شده 19321 نفر می باشد.

    آداب و رسوم محلی ازدواج در دزپارت

    در بین اهالی این شهرستان زن از ارزش والایی برخوردار است، خانواده پسر چندین بار با هدایای ارزشمند به منزل والدین دختر می روند تا رضایت آنها را جلب کنند. در گذشته های دور پدر داماد به همراه عده ای از بزرگان و ریش سفیدان محل با لباس های محلی سوار بر اسب، در روز خواستگاری هدایایی نظیر کله قند، چای، توتون و گوسفند را به خانه عروس می بردند. خانواده عروس با طی مسافتی به استقبال آنها می رفتند و با غذا از مهمانان پذیرایی می کردند. در صورت موافقت خانواده عروس در پایان مجلس، قرار کاغذگیرانی (نامزدی) تعیین شده و مهریه، شیر بها و جهیزیه تعیین و ثبت می شود. بزرگان فامیل کاغذ نامزدی را امضا کرده و کف می زنند که به مراسم کف مارکی (کف مبارکی) شهرت دارد و از آن به بعد دختر را نامزد پسر می خوانند. مراسم عروسی در اولین فرصت باتوجه به مناسب بودن فصل و آمادگی طرفین برگزار می شود. سفید کردن برنج، آرد کردن گندم، تهیه نان، هیزم، وسایل پخت و پز، خرید قند، چای، توتون، تنباکو، تهیه ترکه برای بازی مردان  و دعوت نوازنده تنها بخشی از کارهای مربوط به مقدمات عروسی است. بردن جهیزیه عروس را پشا می نامند که شامل قالی، گلیم، جاجیم، خورجین و بالش است. خداحافظی عروس از خانه پدری و آوردن وی به خانه داماد نیز مراسم خاص خود را دارد.

    جاده ابریشم کوچک ایران در دزپارت

    جاذبه های دیدنی روستا کهرلا یکی از قدیمی ترین روستاهای خوزستان در مجاورت سد کارون سه (یکی از بزرگ ترین سدهای ایران)، چشم اندازهای بسیار زیبا از جمله کوهستان، رودخانه و باغ های سرسبز و جاده باستانی و تاریخی دزپارت یا دژپارت، تنها بخشی از جاذبه های تاریخی و طبیعی شهرستان دزپارت هستند.

    جاده پلکانی (پلکان باستانی) دزپارت در دوره های مختلف تاریخی کاربردهای گوناگونی از جمله اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و نظامی داشته است. این جاده کوهستانی به صورت سنگ فرش با دیواره های صخره ای ملقب به پنهان ترین جاده کوه های ایران که قدمت آن به دوره هخامنشیان باز می گردد، اولین معماری جاده سازی در سخت ترین تنگه ها و دره های فلات مرکزی ایران را نشان می دهد و در امتداد آن تعدادی پل، کاروانسرا و کتیبه هفشجان مربوط به شش هزار سال پیش (قدیمی ترین کتیبه استان) قرار دارد. جاده ابریشم کوچک در واقع میانبری برای اتصال فلات مرکزی ایران (اصفهان) و خوزستان به پایتخت باستانی ایران یعنی پارس بوده است. شاهان هخامنشی به کمک این راه از شوش پایتخت زمستانی خود به پارسه (تخت جمشید) محل برگزاری جشن های نوروزی سفر می کرده اند. بلندترین نقطه این جاده در ارتفاعات زردکوه بختیاری و پست ترین نقطه آن در پایانه گرده رخ قرار دارد.

    بهترین فصل سفر

    آب و هوای خوزستان و شهرهای آن به طور کلی بسیار گرم و خشک است، اما دزپارت به دلیل قرارگیری در مجاورت رشته کوه های زاگرس دارای آب و هوای سرد و کوهستانی است. بهار و اوایل تابستان بهترین زمان برای سفر به دزپارت و لذت بردن از زیبایی های آن است. شما می توانید ضمن مشاهده فهرست اقامتگاه های بوم گردی دزپارت و خانه های بومی و محلی این شهر در یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی، برای رزرو آسان و مقرون به صرفه اقامتگاه بوم گردی مورد نظر خود اقدام کنید.