جستجوی در تمامی مقاصد

    اقامتگاه بوم گردی های قمصر برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره قمصر - استان اصفهان

    قمصر در 27 کیلومتری جنوب شهرستان کاشان، 40 کیلومتری شمال غرب نطنز و 180 کیلومتری اصفهان قرار دارد و به علت کیفیت بالای گل محمدی قمصر، گلاب آن دارای شهرت جهانی است و هر ساله خانه کعبه با آن شست و شو داده می شود. منطقه کاشان و به خصوص قمصر، ناحیه ای ییلاقی و بسیار سرسبز است که از دیرباز مورد توجه گردشگران بوده است. یکی از بهترین انتخاب ها برای اقامت در این شهر، اقامتگاه ها، بوم گردی ها و خانه های محلی در دل طبیعت هستند. سایت یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی، با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی و خانه های بومی قمصر، برای رزرو این اقامتگاه ها در کنار شماست.

    رسوم کهن و فرهنگی قمصر

    در قمصر برای حفظ آداب و رسوم و فرهنگ این منطقه تلاش های زیادی انجام گرفته است، بطور مثال پیش از ماه مبارک رمضان، تمامی مساجد این شهرستان با گلاب بسیار مرغوب غبارروبی و عطرافشانی می شوند. مردم این شهرستان مراسم عزاداری ماه محرم را نیز با شکوه هرچه بیشتر برگزار می کنند.

    جشنواره گلاب گیری: بهترین زمان سفر به قمصر برای شرکت در این جشنواره 15 الی 25 اردیبهشت است. در واقع شرکت در جشنواره گلاب گیری، مهم ترین هدف گردشگران از سفر به قمصر است. معمولاً در کنار هر باغ و گلستانی یک کارگاه گلاب گیری نیز وجود دارد و می توان فرآیند گلاب گیری را از نزدیک مشاهده کرد. مردم مهمان نواز قمصر، با کمال میل همه چیز را برای شما توضیح خواهند داد و به شما اجازه ورود به تمام گلستان ها و کارگاه ها را می دهند.

    پخت نان عباس علی: یکی از رسوم مردم قمصر در ماه محرم، پختن نانی با این نام است. مردم با نیت کردن و پخت نان عباس علی به ویژه در روز تاسوعا (به علت نام گذاری روز تاسوعا به نام حضرت ابوالفضل)، از خداوند طلب برآوردن حاجات خود می کنند.

    سوغات و صنایع دستی

    علاوه بر گلاب و عرقیات گیاهی که از مشهورترین سوغات و صنایع دستی قمصر هستند، محصولات دیگری از جمله عصاره یا عطر گل محمدی، آلوچه یا گوجه سبز خشک شده، جوزقند (نوعی هل پوست کنده خشک شده و پر شده با پودر بادام، هل، شکر و آرد نخودچی)، صابون محلی و قالی دست باف، در سبد سوغات گردشگران جای دارند. از نظر محصولات کشاورزی، انواع گوناگون محصولات سردسیری از قبیل بادام، گردو، فندق، خرمالو، الگ (گونه ای از هلو)، ترشه (گونه ای از گلابی) و انواع آلوچه های برغانی در قمصر وجود دارند.

    برترین جاذبه های دیدنی قمصر

    مناطق دیدنی قمصر علاوه بر مناظر طبیعی و باغ های گل محمدی، شامل موارد زیر می باشند:

    سد قمصر: در پنج کیلومتری شمال قمصر و 300 کیلومتری جنوب کاشان، سد قدیمی قمصر قرار دارد که قدمت آن به دوره سلجوقیان باز می گردد. دیوار سد 40 متر طول دارد و از سنگ و ملات ساروج ساخته شده است.

    سرای خاتون قمصر: این بنا با ترکیبی از معماری مدرن و اسلامی و زیبایی های بکار رفته در گچبری آن از دیدنی های شهرستان قمصر است. سرای خاتون با الگوبرداری از خانه پیرنیا ساخته شده است و آیینه کاری هایی مشابه عالی قاپوی اصفهان نیز در آن دیده می شود.

    موزه گلاب قمصر: این موزه با هدف معرفی پیشینه گلاب گیری و فرهنگ مربوط به آن در شهرستان قمصر ایجاد شده است. موزه گلاب قمصر در خانه تاریخی ذاکری ها قرار دارد که از بناهای بجا مانده از دوره قاجار است. در این موزه، ابزار و ادوات گلاب گیری با پیشینه هزار سال به نمایش گذاشته شده است و شیوه های صحیح فرآوری گل با ابزارهای دقیق، خلاقانه و دست ساز در معرض بازدید گردشگران قرار گرفته است.  

    باغ پرندگان: این مجموعه، باغی به وسعت 10 هزار هکتار است که انواع مختلف پرندگان از 17 کشور مختلف دنیا را گردآوری کرده است. انواع مختلف طوطی، مرغابی، شاهین، فلامینگو، پلیکان، دم جنبانک، مرغ حبشی، توکا، طاووس،عقاب، لاشخور و مرغ شاخدار، از پرندگان این باغ هستند. انواع بز، آهو، گوزن، کانگرو، خرگوش، شتر و اسب های مینیاتوری نادر نیز در این باغ نگهداری می شوند.

    کاروانسرای شاه عباسی: این کاروانسرا در زمان شاه عباس صفوی در مسیر جاده ابریشم و برای رفاه بیشتر تجار، توسط شاه عباس ساخته شده است و در فهرست آثار ملی ایران نیز ثبت شده است.

    بهترین فصل سفر

    آب و هوای قمصر به علت ارتفاع نسبتاَ بالا از سطح دریا، محصور بودن در بین چند کوه و وجود باغ ها و درختان، معتدل است. تابستان های این شهرستان مطبوع و زمستان هایش از سرمای ملایمی برخوردار است و بهترین فصل سفر به قمصر در بهار است. گردشگران معمولاً 15 الی 25 اردیبهشت را برای سفر به قمصر انتخاب می کنند و با حضور در جشنواره گلاب گیری قمصر با کوله باری از حس خوب و گلاب های مرغوب و عرقیات گیاهی معطر به شهر و دیار خود باز می گردند.