جستجوی در تمامی مقاصد

    رزرو اقامتگاه بوم گردی، هتل و کلبه های مروست - استان یزد

    اقامتگاه بوم گردی های مروست برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره مروست - استان یزد

    مروست یکی از شهرهای توابع شهرستان خاتم در استان یزد است که در فاصله ی 196 کیلومتری مرکز استان (شهر یزد) قرار دارد.این شهر از غرب به شهرستان سرچهان و بوانات استان فارس، از شرق به روستای خبر در استان کرمان و ازجنوب به بخش هرات در استان یزد محدود می شود. در متون تاریخی از مَروست به علت قلعه های فراوان و آثار تاریخی بسیار زیاد که نشان از وسعت و آبادانی آن در گذشته دارد، با نام دارالکلات یاد شده است.

    آداب و رسوم

    فرهنگ مردم مرودست تا حد زیادی تحت تاثیر فرهنگ های کرمان، فارس و یزد است، تا جاییکه گویش مردم نیز ترکیبی از این سه منطقه می باشد. مراسم خرمن کوبی، نان نذری چهارده معصوم، جشن انگور و دوست دوستو از مراسم قدیمی هستند که در حفظ و نگهداری آن ها تلاش های زیادی انجام شده است.

    مراسم جشن انگور: یکی از آئین های سنتی و کهن مردم این شهر رقص دستمال در جشن برداشت انگور است. این رقص نوعی پایکوبی پس از برداشت محصول است و کشاورزان با دستمالی ابریشمی هماهنگ با رهبر گروه که جلوتر از بقیه حرکت می کند، بشا ریتم ساز و نقاره  به دور محصولات خود به اجرای حرکات موزون می پردازند که در واقع نوعی شادی و سپاسگزاری از خداوند بابت محصول خوب و فراوان است.

    مرودست یکی از مناطق اصلی تولید انگور ایران

    محصولات کشاورزی این شهرستان بیشتر شامل گندم، جو، ذرت، انگور و پسته می شود و مرودست به عنوان مهم ترین قطب کشاورزی استان یزد مزارع انگور فراوانی دارد که به سرتاسر ایران صادر می شود. بافتن دارایی (استفاده از نخ های ابریشمی رنگ شده با روش های خاص)، زری، زیلو و قالی از جمله هنرهای دستی زنان توانمند این شهرستان هستند.

    مکان های تاریخی و جاذبه های طبیعی مروست

    مروست از شمال به شیرکوه (بزرگ ترین کوه مرکز ایران)، از جنوب به جنگل های باغ شادی، از شرق به کویر و تپه های ماسه ای و از غرب به دشت ریواس می رسد و از نظر چهار اقلیم متفاوت در اطراف شهر کم نظیر است. روستاهای هدف گردشگری کرخنگان (برگرفته از نام دو مزرعه بزرگ کر و خنگان در این منطقه) و چنارناز (دارای درخت چناری 700 ساله با قطر 685 سانتی متر که به عنوان اثر طبیعی ملی ثبت شده است) که در فاصله ی 60 کیلومتری مروست قرار دارند و روستای مبارکه به همراه دریاچه زیبا و سفیدپوش نمک نیز از جاذبه های طبیعی هستند که بسیار مورد توجه گردشگران و طبیعت دوستان قرار دارند. مسجد شاه حسین (متعلق به دوران قاجار و ثبت شده در فهرست آثار ملی)، مسجد حاجی قاسم، قلعه تاریخی، مسجد جامع، بقعه شیخ عبدالله و کاروانسرای شعبه از بناهای تاریخی این شهر به شمار می آیند. اقامتگاه های بوم گردی، خانه های بومی و محلی این منطقه تجربه ای کوتاه و لذت بخش از زندگی روستایی را برای شما به همراه خواهد داشت.

    قلعه مرودست: قلعه ای ساخته شده از مصالح خشت و گل با بکار بردن آجر در سردر آن و قدمتی که به پیش از اسلام باز می گردد. سه برج مدور در سه گوشه قلعه قرار دارد و در قسمت جنوب غربی به جای برج، سردری دو طبقه بنا شده است. شما با قرار گرفتن بر بلندای این قلعه قادر خواهید بود که تمام شهر و جاذبه های آن را از دوردست مشاهده کنید.

    بقعه شیخ عبدالله: این بنا گنبدی از آثار فاخر دوره صفویه است که به عنوان خانقاه مورد استفاده قرار می گرفته است و در محراب آن نقشی بسیار زیبا از مجلس جنگ و شکار شیر با امضای شخصی به نام العبد الفقیر قنبر علی، قرار دارد.

    بهترین فصل سفر

    مروست دارای آب و هوای گرم، خشک و بیابانی است که تابستان هایی طاقت فرسا و زمستان هایی خشک و سوزناک دارد. از اوایل اسفند تا اوایل اردیبهشت و همچنین اوایل پاییز بهترین زمان ها برای سفر به این شهر هستند. توصیه ما به شما این است که پیش از رفتن به مروست از طریق سایت یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی، برای رزرو آنلاین بوم گردی ها، خانه های بومی و هتل های سنتی این شهر اقدام کنید. یواسپیس با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی مروست در کنار شماست تا با رزرو آسان و مقرون به صرفه سفری خاطره انگیز برای خود و خانواده تان رقم بزنید.