جستجوی در تمامی مقاصد

    • روستاهای خرم بید - استان فارس

    اقامتگاه بوم گردی های خرم بید برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره خرم بید - استان فارس

    خرم بید از شهرستان های استان فارس می باشد که از شمال به استان یزد و آباده، از شرق به بوانات، از غرب به اقلید و از جنوب به مرودشت و پاسارگاد متصل است. این شهرستان در فاصله 180 کیلومتری شیراز (مرکز استان) واقع شده است. مرکز شهرستان خرم بید، صفاشهر می باشد که به بام فارس نیز شهرت دارد. خرم بید از شهرهای باستانی استان فارس است و قدمت آن به 3000 سال قبل برمی گردد. این شهر به علت وجود معادن بسیار به عنوان پایتخت سنگ های تزئینی ایران نیز شناخته می شود. خرم بید از سرچشمه های منابع مهم آب استان نیز محسوب می شود، از این رو جنگل های بنه و بادام کوهی در این منطقه مشاهده می شود. یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی خرم بید به شما این امکان را می دهد تا با رزرو آنلاین بوم گردی ها، خانه های بومی و یا هتل های سنتی اقامتی بسیار دلچسب در خرم بید داشته باشید.

    رسوم اصیل بومیان خرم بید

    از مراسم سنتی خرم بید که امروزه نیز همچنان پابرجاست، می توان به کاسه گردون و آئین بنی اسد اشاره کرد که در ادامه به معرفی آنها می پردازیم.

    مراسم کاسه گردون: در سال های خشکسالی، گروهی از مردم به منظور طلب باران در محل مشخصی جمع می شدند و چهره یکی از افراد را سیاه و لباس کهنه ای بر تن او کرده و زنگوله ای بر گردن او می اندازند. آنگاه بصورت دست جمعی به در خانه اهالی رفته و آواز می خوانند. صاحبخانه در حد وسع خود برای آنها آرد، مواد خوراکی و گاهی هیزم می آورد. در انتها، مردم به جایگاه اول می روند و آتشی بر پا می کنند و نانهایی به نام کوللو می پزند و بین افراد به نیت نذری تقسیم می کنند.

    آئین سنتی بنی اسد: یکی از رسوم بسیار قدیمی مردم خرم بید در شب سیزدهم ماه محرم، آئین سنتی بنی اسد است که در آن، عده ای از مردم، لباس هایی شبیه قوم بنی اسد می پوشند و بصورت نمادین اجساد شهدای کربلا را در خیابان ها بر دوش خود حرکت می دهند و سپس بر آنها نماز می خوانند.

    جاذبه های مهم خرم بید

    روستای قصر یعقوب، کاروانسرای شاه عباسی، قصر سرخ بهرام گور، سد باستانی خرم بید، کاروانسرای قاجاریه، امام زاده شهدا، روستای خورجان، روستای شهید آباد، سرآسیاب قادر آباد، چهار طاقی ها، منطقه شکار ممنوع دره باغ و سنگ دهبید از زیبایی های خرم بید به شمار می آیند که در ادامه به معرفی مشهورترین آنها می پردازیم.

    روستای قصر یعقوب: در 7 کیلومتری خرم بید و 14 کیلومتری جاده بین المللی شیراز به اصفهان واقع شده که با توجه به توانمندی های ارزشمند آن به عنوان یکی از روستاهای هدف گردشگری کشور به ثبت رسیده است. در این روستا، آثار تاریخی متعددی از دوران ساسانیان و هخامنشیان و همچنین قصر یعقوب لیث صفاری در سده های اولیه هجری مشاهده می گردد و به همین دلیل به قصر یعقوب شهرت یافته است. از جاذبه های طبیعی روستا می توان به چشمه بند، چشمه مراد، استخر طبیعی و آسیاب های تاریخی اشاره کرد که مناسب علاقمندان گردشگری می باشد.

    کاروانسرای شاه عباسی: از کاروانسراهای ایران در زمان صفویه محسوب می شود و دارای حجره ها، انبارها و حیات مرکزی می باشد که معماری بسیار زیبایی دارد. در مجاورت این کاروانسرا، یکی از پل های باستانی بر رود پلوار واقع شده که جهت عبور و مرور کاروانیان احداث شده است.

    قصر سرخ بهرام گور: از آثار مشهور دوره ساسانیان می باشد که مردم محلی به عنوان یکی از قصرهای هفت گانه بهرام گور می دانند. این قصر بر روی تپه و با مصالحی چون خشت و گل بنا شده است.
    سد باستانی خرم بید: سد خرم بید از منحصربفردترین سدهای دوره هخامنشیان می باشد که در مجاورت تنگ حنا بنا شده است. این سد باستانی بصورت بی نظیری ساخته شده است و امروزه نیز همچنان کارکرد مفیدی دارد.

    صنایع دستی و سوغات زنان هنرمند

    گلیم بافی، جاجیم بافی، گبه بافی، فرش بافی، معرق سنگ و رودوزی های سنتی هنر دست زنان خوش سلیقه خرم بید است که گردشگران به عنوان سوغات به شهر و دیار خود می برند.

    تجربه ای خوشمزه در خرم بید

    قورمه، نان محلی، آش شولی و آش محلی گیاهی از لذیذترین غذاهای سنتی خرم بید است که توصیه می شود طعم خوش آنها را اقامتگاه های بوم گردی و یا خانه بومی ها امتحان کنید.

    بهترین فصل سفر

    خرم بید در منطقه ای کوهستانی قرار گرفته که آب و هوای آن در تابستان معتدل و در زمستان بسیار سرد است، از این رو پیشنهاد می کنیم در فصل بهار و تابستان به این شهر سفر کنید و از طبیعت گردی در خرم بید لذت ببرید.