جستجوی در تمامی مقاصد

    اقامتگاه بوم گردی های نیریز برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره نیریز - استان فارس

    نیریز یکی از شهرهای استان فارس است و در فاصله ی 216 کیلومتری شهر شیراز قرار دارد، این شهر از شمال به استان یزد، از شمال شرقی به شهرستان بابک، از شرق به شهرستان سیرجان در استان کرمان، از جنوب شرقی به شهرستان حاجی آباد در استان هرمزگان، از جنوب به شهرستان داراب و از غرب به شهرستان بختگان محدود می شود و محل تلاقی استان های فارس، کرمان، یزد و هرمزگان است. در لوح های گلی تخت جمشید از این شهر با عنوان نای زی، به معنی کارگاه اسلحه سازی یاد شده است که نشان از قدمت نیریز دارد.

    آداب و رسوم کهن

    مردم نیریز در کنار تمام آئین و سنت های ویژه رسیدن بهار و نو شدن سال، تلاش کرده اند با برگزاری بازی های بومی و محلی سهمی در حفظ فرهنگ اصیل ایرانی داشته باشند. آی خوش می چرونم گله را، چوغ کیلیلو، هسته گلو، خاگ بازی، گل میشک و عمو یادگار از مشهورترین و محبوب ترین بازی های محلی هستند.

    خاگ بازی: بزرگان تخم مرغ های آب پز سفره هفت سین را به بچه هایی که به دیدن آن ها می روند، هدیه می کنند. بچه ها می بایست تخم مرغ ها را جوری در دست بگیرند که تنها سر آن ها دیده شود، سپس به نوبت با تخم مرغ خود به تخم مرغ دیگران ضربه می زنند و هر کس که بتواند تخم مرغ خود را سالم نگه دارد، برنده نهایی بازی خواهد بود.

    سوغات و صنایع دستی

    زنان نیریزی مهارت زیادی در بافتن اویی، خوس، بوریا، پلاس، توکو، جاجیم، گلیم و لوده دارند. بادام سوخته، حاج بادام، حلوای کاسه، رنگینک و مسقطی نیز بخشی از شیرینی های خوشمزه این شهر هستند.

    اویی بافی: پارچه ای دستباف سنتی با الیاف پشمی، بصورت دولایه و دورو با انواع طرح های هندسی، حیوانی، گیاهی و انتزاعی، اویی نام دارد که بیشتر توسط زنان هنرمند عشایر بافته می شود و مصرف محلی دارد.

    بوریا بافی: بافتن نی بصورت تار و پود برای کاربردهایی مانند زیرانداز، پوشش بام خانه هایی روستایی و چادرهای عشایری، بوریا بافی نام دارد که در بعضی مناطق با برگ های درخت نخل نیز بافته می شود.

    جاذبه های تاریخی و طبیعی نی ریز

    دریاچه بختگان، طبیعت زیبای دره پلنگان، باغ بیشه، چشمه برنجزار، دشت لاله های واژگون مشکان و بید بخون برخی از جاذبه های طبیعی نیریز و آسیاب شادابخش، آسیاب خبار و مسجد جامع کبیر، بخشی از جاذبه های تاریخی این شهر هستند.

    مسجد جامع کبیر: این بنا در سده های نخستین اسلام بنا شده است و برخی منابع، این مسجد را آتشکده ای مربوط به دوره ساسانیان می دانند. در دوره های مختلف تاریخ این مسجد مورد بازسازی قرار گرفته است، کتیبه ای دور محراب با گچ بری های زیبا، مزین با آیات قرآن با خط کوفی مشاهده می شود که مربوط به تعمیرات در دوره ی شاه طهماسب صفوی است.

    بیدبخون: شهرت این مکان که در پنج کیلومتری نی ریز قرار دارد، به علت وجود سه درخت چنار قدیمی و چشمه ی یاقوتی است، انواع درختان انجیر، ارژن، بادام و بادام کوهی نیز در این منطقه دیده می شوند. وزش باد به سمت درختان و صدایی که تولید می شده است، علت نام گذاری این محل بوده است.

    دشت لاله های واژگون: فصل رویش این گونه نادر گل، اواخر فروردین تا اواسط اردیبهشت است، عمر این گیاه زیاد است و تا پاییز و شروع باران ها پابرجاست. فاصله ی نی ریز تا این دشت زیبا تنها 63 کیلومتر است و اقامت در بوم گردی ها و خانه های بومی این منطقه می تواند لذت سفر را دوچندان کند.

    دره پلنگان: دره ای بسیار سرسبز و زیبا، که تنها 21 کیلومتر تا نیریز فاصله دارد و در محاصره رشته کوه های زاگرس است. در بازدید از دره پلنگان، زیبایی محسورکننده انواع درختان بلند انجیر، سرو، بادام کوهی و بیدهای کهن در کنار گل های بهاری مانند شقایق کوهی چشمان شما را خیره می کند.

    بهترین فصل سفر

    نیریز آب و هوای معتدلی دارد اما به نسبت شهرهای مجاور خود هوای نسبتاَ گرم تری دارد، اگر قصد سفر به این شهر را دارید بهتر است در فصل بهار از طریق سایت یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی اقدام کنید. یواسپیس با ارائه فهرست کامل بوم گردی های نی ریز، برای رزرو بوم گردی ها و خانه های محلی همراه شماست.