جستجوی در تمامی مقاصد

    مرتب سازی:

    نتایج جستجو 1 اقامتگاه

    اقامتگاه بوم گردی های اوز برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره اوز - استان فارس

    اوز در 340 کیلومتری جنوب شرق شیراز، 36 کیلومتری غرب شهرستان لار و در دشتی میان رشته کوه های زاگرس قرار گرفته است. واژه اوز ریشه ای عربی دارد و به معنای بط یا مرغابی است. اوز از شمال به لارستان، از جنوب به شهرستان های لامرد و گراش، از مغرب به شهرستان خنج و از سمت مشرق به شهرستان گراش محدود می ­شود. اوز سابقه ی فرهنگی بالایی نیز دارد و در سال 95 بعد از بوشهر دومین شهر کتاب خوان ایران لقب گرفت. بسیاری از ساختمان ها و امکانات این شهر با مشارکت مردم ساخته شده است. شهرستان اوز از نظر آب و هوا، کشاورزی و صنعت، شهرستان فقیری است و مردم از گذشته به فکر تجارت بوده اند. هندوستان، بحرین و کشورهای حاشیه خلیج فارس مهم ترین مقاصد تجارتی مردم هستند. حفر دو خندق عمیق در اطراف شهر که نگهبانانی هوشیار و قوی از آن محافظت می کردند و همچنین خونگرمی و مهمان نوازی مردم، اوز را به مکانی امن و مورد توجه تجار لار تبدیل کرده بود.

    رسوم کهن و فرهنگی اوز

    مردم اوز مانند سایر مناطق کشور، آداب و رسوم خاص خود را دارند که بیشتر در مناسبت ها و مراسم خاص شاهد هستیم. مولودخوانی یکی از رسوم کهن اوز است که مورد توجه مسافران نیز قرار گرفته است. بازی های فراموش شده چوب بازی (داربازی)، کشتی محلی خاص این شهر (یلختر) و لباس یا رخت گشاد اوز در کشور کم نظیر هستند.

    رخت گشاد اوز: لباس محلی و سنتی مردم اوز است که سابقه ی آن به 100 سال قبل بر می­ گردد و در فهرست میراث معنوی کشور ثبت شده است. فراوانی زینت آلات و طلا، وجه تمایز این لباس با سایر پوشش های منطقه است. این لباس، پوشش عادی مردم در گذشته بوده است، اما امروزه تنها در عروسی ها و جشن ها استفاده می ­شود.

    سوغات و صنایع دستی

    شاید کمتر کسی در مورد غذاهای شهر اوز شنیده باشد. غذاهایی که امتحان کردن آنها مثل اسامی غذاها بایستی جذاب باشد. مزه گیر، سه چنه، گوده میگه، رشته پلو با گوشت یغنی و کلم سنگ، آکف نده گیاهی، سمبوسه، برنج و ماشک، کپه میگه و بلالوط از غذاهای سنتی اوز هستند. شیره پزی به ویژه شیره خرما در شهرستان اوز طرفداران زیادی دارد و می توان آن را جزو سوغات این شهر به حساب آورد. از طرفی جاجیم، گلیم، سفال، سرامیک و گلابتون دوزی، هنر دست زنان اوز هستند که می توانند در سبد سوغات گردشگران جا پیدا کنند.

    برترین جاذبه های دیدنی اوز

    وجود بناهای تاریخی بین اوز و شهر کوره قدمت این شهر را تا دوره ساسانی به عقب بر می گرداند. علاوه بر آن وجود بنای قلعه پرویز در 3 کیلومتری اوز و شباهت معماری آن به دوره ساسانی، نظریه وجود این شهر پیش از اسلام را تقویت می ­کند. خانه های خشتی قدیمی با بادگیرهای بلند و زیبا، موزه شهر، مسجد جامع (ثبت شده به عنوان اثر ملی)، دریاچه هیرم و آب انبار سلفی از مکان های معروف دیدنی اوز هستند.

    موزه شهر اوز: خانه ی سابق تاجر بزرگ، محمد سعید سوادگر به موزه تبدیل شده است و تمام اشیای آن، اهدایی خود مردم است. این موزه به عنوان برترین موزه خصوصی ایران در سال 97 انتخاب شده است.

    دریاچه هیرم: در 45 کیلومتری شمال اوز قرار دارد و جزو دریاچه های دائمی و آب شور استان فارس است. این دریاچه هر سال میزبان 4000 پرنده از کشورهای همسایه است. در فصل تابستان، افراد زیادی برای درمان بیماری های پوستی در این دریاچه تنی به آب می زنند.

    آب انبار سلفی اوز: شهر اوز همواره با مشکل آب شرب روبرو بوده است و خشکسالی و زمین های شور نیز به این مسئله دامن زده است. در مناطق خشک چون اوز، برای مدیریت بهتر منابع آبی معمولاً از آب انبار کمک می گیرند. آب انبار سلفی که در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است، مربوط به دوره تیموران می باشد و قدمت 750 ساله دارد. 

    بهترین فصل سفر

    اوز از مناطق گرمسیری استان فارس به حساب می آید و بهترین فصل برای سفر به این منطقه، اواخر زمستان و ماه های اول فصل بهار است. اگر تمایل دارید سفری متفاوت با حضور در خانه های بومی و اقامتگاه های بوم گردی اوز را تجربه کنید، سایت یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی سراسر کشور، امکان رزرو بهترین و مناسب ترین بوم گردی را برای شما فراهم می کند.