جستجوی در تمامی مقاصد

    • روستاهای کوه چنار - استان فارس

    اقامتگاه های بوم گردی کوه چنار برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره کوه چنار - استان فارس

    کوه چنار یکی از شهرستان های زیبا استان فارس است که در دو کیلومتری ارسنجان و  130 کیلومتری شهر شیراز (مرکز استان) جای دارد. این شهر از شمال به سعادت شهر و پاسارگاد، از شرق به خوانسار در استان اصفهان، از جنوب به ارسنجان و از غرب به مرودشت و تخت جمشید محدود می شود. براساس آخرین سرشماری انجام شده کوه چنار 54.876 نفر جمعیت دارد و بیستمین شهرستان پرجمعیت استان فارس به شمار می آید. این شهرستان از لحاظ جغرافیایی بسیار استراتژیک بوده و در نقطه تلاقی شهرهای شیراز، بوشهر، یاسوج، اهواز و کازرون قرار دارد.  اهالی کوه چنار به زبان های فارسی، لری، قشقایی و کوهمره ای سخن می گویند و اکثر آنها از طریق کشاورزی و دامداری امرار معاش می کنند. غلات، تنباکو، خرما، حبوبات، پنبه، انوع مرکبات و صیفی جات مرغوب، زیتون و انجیر، مهم ترین محصولات زراعی کوه چنار هستندکه به کشورهای اطراف نیز صادر می شوند. دامداری و تولیدات دامی نیز به علت حضور ایلات و عشایر در این منطقه از رونق چشم گیری برخوردار است.

    مراسم سنتی ازدواج در کوه چنار

    در آئین سنتی دلالگی یا همان خواستگاری مادر و خواهر داماد و نزدیکان او برای خواستگاری به خانه دختر می روند. خانواده دختر اگر موافق این ازدواج باشند علاوه بر چایی با شربت نیز از مهمانان پذیرایی می کند، در غیر این صورت برای پذیرایی فقط به چای اکتفا می کنند. خانواده عروس بعد از موافقت اولیه، درباره داماد و خانواده اش پرس و جو کرده و یک روز هم سرزده به منزل داماد می روند. بزرگان دو خانواده برای برگزاری مراسم بله برون در خانه عروس جمع شده تا درباره مهریه، پول حمام، لباس و سایر مسائل ضروری صحبت کنند. یک نفر هم تمام مسائل مطرح شده را بر روی کاغذ یادداشت می کند و در اصطلاح گفته می شود که رُقعه اش نوشته شد. در یک روز از پیش تعیین شده گروهی به همراه عروس به بازار وکیل رفته و پارچه های مورد نیاز را خریداری می کنند. در مراسم رخت برون، دوستان عروس و داماد نیز شرکت دارند که به آنها سوری می گویند. سوری های داماد یک خیاط را به همراه می آورند تا اندازه عروس را بگیرد و پارچه هایی که خریده اند را با خود ببرد. مراسم عقد و عروسی با اجرای موسیقی و رقص های سنتی برگزار می شود.

    جاذبه های گردشگری و دیدنی 

    طبیعت بسیار زیبا و بکر منطقه، مدرسه ساسانی بیشابور، کاخ سنگی والرین ساخته شده با سنگ های یکدست و نقش دار، پارک جنگلی امام زاده حسین، آبشار حکیم باشی با 25 متر ارتفاع، سرآب اردشیر، آثار نقش برجسته تنگ قندیل، جنگل بناب ارسنجان با کوه های سر به فلک کشیده و چشمه های جاری، مدرسه علمیه سعدیه متعلق به زمان صفوی، مروارید سبز ارسنجان (تک درختی که برروی تخته سنگ بزرگی روییده است) و روستای تنگ براق تنها بخشی از جاذبه های طبیعی و تاریخی کوه چنار و اطراف آن هستند.

    مدرسه ساسانی بیشاپور در محوطه ارگ شاهی و به سبک مدارس دوره اسلامی بنا شده است اما به احتمال زیاد متعلق به دوره ساسانی بوده و در دوره اسلامی تغییر کاربری پیدا کرده است. در صحن مرکزی این مدرسه ستون هایی منقوش به خط کوفی قرار دارد که نقش بسیار مهمی در تاریخ گذاری این بنا داشته اند.

    تنگ قندیل در روستایی به همین نام در غرب شهر قائمیه قرار دارد که توسط شاهپور اول ساسانی ساخته شده و تصویری از ازدواج او با ملکه آذر آناهیتا را نشان می دهد. این اثر تنها نقش برجسته از حضور زن در آن زمان است و از این رو از اهمیت بالایی برخوردار است. اشیا و سکه های قدیمی کشف شده از این منطقه، نقش برجسته تنگ چوگان و آثار باستانی شهر بیشاپور نشان از قدمت این سرزمین دارد.

    بهترین فصل سفر به کوه چنار

    این منطقه از نظر آب و هوایی دارای تابستان های گرم و زمستان هایی سرد و خشک است، از این رو اواخر زمستان و اوایل بهار بهترین زمان برای سفر به کوه چنار است. شما می توانید ضمن مشاهده فهرست اقامتگاه های بوم گردی کوه چنار و خانه های بومی و محلی ان شهر در یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی، برای رزرو آسان و مقرون به صرفه اقامتگاه بوم گردی در کوه چنار  اقدام کنید.