جستجوی در تمامی مقاصد

    مرتب سازی:

    نتایج جستجو 1 اقامتگاه

    اقامتگاه بوم گردی های جهرم برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره جهرم - استان فارس

    جهرم یکی از شهرهای بزرگ و تاریخی استان فارس است که در فاصله 182 کیلومتری از شهر شیراز (مرکز استان) قرار دارد. شهرستان جهرم از شمال به شیراز و سروستان، از شرق به فسا و داراب و از جنوب به لار و کارزین محدود می شود. اردشیر یکم پسر خشایارشاه، پنجمین پادشاه هخامنشی، سازنده اصلی این شهر عنوان شده‌ است. شهر جَهرم (jahrom) به بزرگترین باغ شهر ایران شهرت دارد و دارای لقب هایی همچون چترسبز، دارالمومنین، شهر طلای ترش و دیار نخل و نارنج است. مهم ترین محصولات کشاورزی این شهر، خرما و مرکبات می باشد و اقتصاد این شهر بر پایه کشاورزی و صنعت بنا شده است. اکثر مردم این شهر فارسی زبان با لهجه جهرمی و عده ای نیز اعراب (خمسه) هستند. اگر به طبیعت گردی علاقه مند هستید و از اقامت در هتل ها خسته شده اید، پیشنهاد می کنیم با سایت یواسپیس همراه باشید. یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی، امکان رزرو متفاوت ترین و زیباترین بوم گردی ها و خانه بومی های جهرم را با بهترین قیمت برای شما فراهم می کند.

    دیدنی ترین جاذبه های گردشگری شهر جهرم

    جهرم شهری با جاذبه های تاریخی و گردشگری فراوان است که دیدن آن خالی از لطف نیست. آتشکده جهرم، بازار جهرم، مسجد جامع جهرم، مدرسه خان و غار سنگتراشان از شناخته ترین آثار باستانی این شهر است.

    غار سنگتراشان، بازار جهرم، مسجد و مدرسه خان، آتشکده چهار طاقی قطب آباد، مقبره شاهزاده فضل بن موسی، قدمگاه جهرم، آب انبار حاج آقا رضا، کاروانسرای محک، چهار طاقی سیمکان، آب انبار مخک، تل قلعه جهرم، چهار طاقی زاغ جهرم، پل گچی اسفل، ویشو و تاودان، چشمه آب چک چک، غارهای طبیعی بونیز و آبشار تنگاب از شاخص ترین آثار تاریخی این شهر محسوب می شود.

    آتشکده جهرم: در دامنه شمالی کوه البرز، بر روی تپه ای کوچک، آتشکده جهرم قرار دارد که به آن قدمتگاه نیز می گویند. این بنا بصورت ساختمانی سنگی است که دارای طاق هایی رو به شمال است و مشابه مساجد ایرانی ساخته شده است.  

    غار سنگتراشان: این غار که در زیر تپه های کوه البرز قرار دارد، بیش از چند صد سال قبل به دست سنگ شکنان جهرمی ساخته شده است. غار سنگ تراشان با دارا بودن صد ستون سنگی و دوازده دهانه به یکی از جاذبه های تاریخی و گردشگری جهرم تبدیل شده است.

    آبشار مروارید خفر: این آبشار در شهر خفر قرار دارد که در فصل زمستان، آب این چشمه گرم است. باغ هایی که در مسیر رسیدن به این آبشار وجود دارد پوشیده از درختان سیب، به، انار، گردو و خرما می باشد که طبیعتی چشم گیر و بی نظیر برای مخاطب فراهم کرده است.

    آداب و رسوم سنتی مردمان جهرم

    محرم: اگر در محرم به این شهر سفر کنید شاهد دسته های عزاداری با شترهایی که آراسته شده اند و کودکانی که بر آن سوار هستند، می باشید. طبق سنت در روز سیزدهم محرم با پوشیدن کفن و به همراه بیل و کلنگ در یک اقدام نمادین به خاکسپاری شهدای کربلا می پردازند.

    آش بی‌ بی‌ حور و بی‌ بی نور: همه ساله در آخرین سه شنبه ماه شعبان، زنان جهرمی برای حاجت روایی، آشی به نام آش بی‌بی‌حور و بی‌بی نور می پزند. سفره افطار مردم جهرم با خرمای شاهانی و لیموی جهرم، حلوای خرما، نون پی پخ و نان میوه روغنی تزیین می شود.

    رمضونیه: اول ماه رمضان جوانانی که اخیرا نامزد کرده اند، برای خانواده نامزد خود مواد غذایی می برند و خانواده دختر نیز برای پسر، لباس، آش ماست و هفت تخم می برند. این رسم در گذشته بسیار مرسوم بوده و امروزه هنوز عده ای این آداب و رسوم را به جا می آورند.

    معروف ترین سوغات و صنایع دستی

    لیمو شیرازی: یکی از معروفترین محصولات این شهر لیمو ترش است که به لیمو شیرازی معروف است. بادمجان و خرما از دیگر محصولات مرغوب این شهر می باشند.

    تارونه: جهرمی ها در فصل بهار، تارونه (غلاف خوشه ‌ی نخل) را می چینند و قسمت بالایی آن را جدا می‌کنند و به صورت خشک و تازه به عنوان اسانس چای استفاده می کنند.

    گلیم بافی، نمدمالی و آینه کاری از صنایع دستی بسیار پرطرفدار این شهر به حساب می آید. آش الوک، کوفته سبزی جهرمی، آش ماست، قیمه جهرمی، کلم پلو و کوفته ‌ریزه جهرمی نیز از غذاهای بسیار لذیذ این شهر محسوب می شود.

    بهترین فصل سفر

    شهر تاریخی و زیبای جهرم، دارای اقلیمی نیمه خشک و گرم است. چنانچه این شهر را برای مقصد گردشگری خود انتخاب کرده اید، ما به شما پیشنهاد می کنیم فصل بهار را برای سفر انتخاب کنید تا ضمن لذت بردن از این طبیعت بکر، سفر خاطره انگیزی را تجربه کنید.