جستجوی در تمامی مقاصد

    • روستاهای لشت نشا - استان گیلان

    اقامتگاه بوم گردی های لشت نشا برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره لشت نشا - استان گیلان

    لشت نشا یکی از شهرهای توریستی استان گیلان است و در 25 کیلومتری شمال شرقی رشت قرار دارد، لشت به معنی زمین و خاک حاصلخیز است و نشا نیز مفهوم کشت برنج را می رساند. این شهرستان که سابقه تاریخی آن با توجه به آثار باستانی کشف شده در آن به پیش از اسلام می رسد، به بهشت گمشده گیلان شهرت دارد و از شمال به دریا، از جنوب به بخش کوچکصفهان، از شرق به آستانه اشرفیه و از غرب به بخش خشکبیجار محدود می شود. مردم مهمان نواز لشت نشا گیلک هستند و به زبان گیلکی با گویش بیه پس، سخن می گویند. روستای زیبا کنار یا همان علی آباد، روستای لیچا، روستای فخرآباد، روستای جوریاب و روستای نده، از روستاهای زیبای گردشگری لشت نشا هستند، اقامت در بوم گردی ها و خانه های بومی و محلی این منطقه در مجاورت دریا، جنگل و دشت های سرسبز می تواند سفری خاطره انگیز را برای شما رقم بزند.

    آداب و رسوم کهن لشت نشا

    بازی های سنتی و آئین های نمایشی مانند لافند بازی، کشتی گیله مردی و ورزا جنگ، سرگرمی خوبی برای گردشگرانی است که در ایام نوروز و فصل تابستان از این منطقه دیدن می کنند.

    لافندبازی: یکی از نمایش های جذاب مردم این شهرستان در ایام نوروز، اعیاد مختلف و جشن های عروسی است، پهلوانان با ذکر دعا به درگاه خداوند و بردن نام حضرت علی (ع) با چوبی که برای حفظ تعادل در دست دارند به بالای طناب می روند و با اجرای حرکات نمایشی مردم را سرگرم می کنند.

    کشتی گیله مردی: مسابقات ورزشی محبوب میان مردم مازندران و گیلان که در انتهای فصل تابستان و زمانی که کار کشاورزی تمام می شود، با رژه ی سنتی کشتی گیران آغاز می شود. در این بازی هر طرف تلاش می کند تا با استفاده از دست، مشت و پا، حریف را مجبور به لمس زمین کند، این بازی هیچ رده بندی وزنی و محدودیت زمانی نیز ندارد و در پایان به برنده یک گاو یا اسب هدیه داده می شود.

    سوغات و صنایع دستی

    کشاورزی، دامداری، ماهیگیری و تولید کرم ابریشم، کسب و کار اصلی مردمان این شهر است. ابریشم کشی، ابریشم بافی، گل دوزی روی پارچه با استفاده از الیاف ابریشمی، حصیربافی، تور بافی، شال بافی، طناب ریسی با استفاده از الیاف طبیعی مثل کنف، مسگری و آهنگری نیز از انواع صنایع دستی هستند که در کنار محصولات کشاورزی چون برنج، صیفی جات و سبزیجات، سوغاتی خوب برای کسانی است که از این منطقه دیدن می کنند و در شنبه بازار و سه شنبه بازار این شهر نیز به راحتی پیدا می شوند.

    جاذبه های طبیعی و تاریخی

    لشت نشا سرزمین شالیزارها و منطقه ای بسیار حاصلخیز است، طبیعت زیبای منطقه خصوصاً در اطراف رودخانه اشمک که از وسط شهر می گذرد، جلوه خاصی به آن داده است. بازار قدیمی و حمام تاریخی علی آباد، کاخ قطبی، هتل بزرگ صدا و سیما، مسجد جامع جورشر، ساحل زیبای سفیدرود، بقعه آقا سید عبدالله بن موسی کاظم، عمارت بلوک باشی و بازار قدیمی لشت نشا برخی از جاذبه های این شهرستان هستند.

    زیبا کنار: این منطقه که از معروف ترین و در عین حال، زیباترین دیدنی های لشت نشا محسوب می شود، در دوران پهلوی مورد توجه دربار قرار گرفت و بناهایی مانند هتل زیبا کنار و کاخ قطبی (متعلق به رئیس تلویزیون ملی ایران) با معماری مدرن و گران قیمت ترین مصالح در آن ساخته شد.

    عمارت بلوک باشی: ساختمانی دو طبقه، ساخته شده از چوب و آجر مربوط به دوره قاجار که در کنار رود زیبای توشاجوب فضایی بسیار زیبا و دلنشین دارد. این عمارت دارای تالار نسبتاً بزرگی است که در دهه شصت بازسازی شده است و در گذشته، بزرگان در این مکان برای مردم سخنرانی می کردند.

    بهترین فصل سفر

    این شهرستان دارای آب و هوای گرم و معتدل است، هوای معتدل ساحلی سبب می شود تا در اغلب ماه های سال شاهد بارندگی باشیم و در زمستان برف کمتری ببارد. بهترین فصل سفر به لشت نشا، بهار و تابستان است که می توانید برای رزرو بوم گردی و خانه های بومی این منطقه زیبا، از طریق سایت یواسپیس، پلتفرم جامع خدمات بوم گردی اقدام کنید. یواسپیس، با ارائه فهرست جامعی از اقامتگاه های بوم گردی این شهرستان، به شما کمک خواهد کرد تا بهترین انتخاب را داشته باشید.