جستجوی در تمامی مقاصد

    • روستاهای آستارا - استان گیلان

    اقامتگاه بوم گردی های آستارا برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره آستارا - استان گیلان

    شهر آستارا مرکز شهرستان آستارا و ششمین شهر بزرگ استان گیلان است که در مرز ایران و آذربایجان قرار دارد. آستارا از شمال با شهر آستارای جمهوی آذربایجان، از جنوب با شهرستان تالش، از شرق با دریای خزر و از غرب با استان اردبیل همجوار می باشد. اگر قصد سفر به خطه سرسبز و زیبای آستارا را دارید و به دنبال مکانی متفاوت برای اقامت خود می گردید، سایت یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی، با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی و هتل های سنتی آستارا، بی نظیرترین بوم گردی ها را با مناسب ترین قیمت به شما معرفی کرده است تا با انتخابی درست از تجربه ای متفاوت در اقامتگاه های بوم گردی بهرمند شوید.

    معماری خانه های بومی

    در گذشته تولید سفال سقف در منطقه بسیار رایج بوده و به همین سبب شهر آستارا به شهر بام های سفالین شهرت پیدا کرده است. در بافت خانه های بومی از سفال که عایق خوبی در برابر گرما و وزش بادهای شدید است استفاده می کردند.  

    آیین های سنتی بومیان محلی

    بومیان محلی آستارا همچون سایر شهرهای استان، سنت های رنگارنگی دارند که نشان از فرهنگ غنی منطقه است و سهم بسیاری در جلب توجه گردشگران به سوی خود دارد. در ادامه به معرفی و شرح مختصر برخی از این آداب می پردازیم.

    مراسم قره بایرام: در نخستین روز از عید نوروز یا عید فطر، بومیان محلی به دیدن افرادی که نزدیکان خود را از دست داده اند می روند. به این سنت قدیمی قره بایرام یا عید سیاه می گویند.

    دستمال انداختن: یکی دیگر از رسومات سنتی اهالی آستارا در روز چهارشنبه سوری، انداختن شال به خانه همسایگان و دوستان و طلب عیدی از آنها می باشد. این سنت عموما توسط جوانان انجام می گیرد.

    آیین صید ماهی سفید: پس از عبور از فصل سرما که به چله کوچک شهرت دارد صیادان در مناطق ساحلی تورهای دستباف و شناور خود را ترمیم و برای صید آماده می کنند. 

    غذاهای خوش رنگ و لعاب آستارا

     لونگی مرغ و ماهی، باسیترمای مرغابی، خوراک مسما، چیغیرتما، بورانی پلو، آش دوغ و نذیر چورک از جمله غذاهای خوش رنگ و لعاب منطقه می باشد که در میان گردشگران از محبوبیت خوبی برخوردار است و طعمی ماندگار در ذهنشان حک می کند.

    زیبایی های منحصر به فرد و مدهوش کننده آستارا

    منطقه گردشگری حیران، چشمه آبگرم کوته کومه، تالاب استیل، پناهگاه حیات وحش لوندویل، آبشار لاتون، پارک جنگلی بی بی یانلو، باغ چای عباس آباد، بهشت کاکاتوس ها، سورتمه حیران و قلعه شیندان تنها بخشی از زیبایی های بکر و چشم نواز آستارا است که طرفداران بسیاری دارد. در ادامه به شرح مختصر برخی از این زیبایی های مدهوش کننده می پردازیم.

    چشمه آبگرم کوته کومه: یکی از جاذبه های طبیعی منطقه که به سبب موقعیت مکانی و چشمه آبگرم هر ساله در اوایل بهار و یا اواخر زمستان پذیرای گردشگران متعددی می باشد. 

    تالاب بین المللی استیل: تالابی زیبا در جنوب شهر آستارا که به سبب داشتن چشم اندازهایی از کوهستان، جنگل در کنار مزارع کشاورزی در میان گردشگران از محبوبیت خاصی برخوردار می باشد.

    آبشار لاتون: آبشاری به ارتفاع تقریبی 105 متر که در روستای بکر کوته کومه جای گرفته است و به لحاظ بلندی، جزء مرتفع ترین آبشارهای ایران به شمار می رود. این آبشار چشم نواز از دامنه های شرق کوه اسپیناس سرچشمه گرفته و به رودخانه لوندیول سرازیر می شود.

    هنردست مردان و زنان خوش ذوق آستارا و سوغات لذیذ منطقه

     کاشی معرق، حصیر بافی، سبد بافی، سفالگری، کوزه گری، نمد مالی، زیلو بافی، جاجیم بافی، قالی بافی و گلیم بافی هنردست مردان و زنان خوش ذوق آستارا است که چشمان گردشگران هنردوست بسیاری را مجذوب خود می کند. شیرینی شور چرگی، عسل، رب ازگیل، به، انار، آلوچه محلی، دوشاب محلی و ماهی از سوغات منطقه است که در بین گردشگرانی که به این دیار سفر می کنند زبان زد می باشد. 

    بهترین فصل سفر

    با توجه به نزدیکی آستارا به دره حیران و اقلیم کوهستانی از آب و هوای مرطوب و معتدل برخودار می باشد. به همین سبب یواسپیس شما پیشنهاد می کند چناچه قصد سفر به این منطقه را دارید، فصل بهار و تابستان بهترین زمان سفر به منطقه است تا از آب و هوای گرم تابستان در امان باشید و اوقات خوش و خاطره انگیزی را در کنار عزیزانتان تجربه کنید.