جستجوی در تمامی مقاصد

    رزرو اقامتگاه بوم گردی، هتل و کلبه های ثمرین - اردبیل

    اقامتگاه های بوم گردی ثمرین برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره ثمرین - اردبیل

    ثمرین یکی از شهرهای تابعه شهرستان اردبیل در استان اردبیل است که در فاصله 22 کیلومتری مرکز استان (شهر اردبیل)، 33 کیلومتری نمین و 93 کیلومتری مشگین شهر جای دارد. این شهر که در مسیر ترانزیت اردبیل به باکو قرار دارد، از شمال و غرب به مشگین شهر، از شرق به نمین و از جنوب به اردبیل محدود می شود. ثمرین در زمان های گذشته به صورت سومرین نوشته می شده که یک کلمه ترکی و باستانی منسوب به سومریان با تمدنی به قدمت هشت هزار سال می باشد. مردم خونگرم و مهمان نواز این شهر به زبان ترکی سخن می گویند و بیشتر آنها از طریق کشاورزی و دامداری امرار معاش می کنند.

    آداب و رسوم اهالی ثمرین

    تشریفات جشن های نوروز در این منطقه به صورت مفصل و کامل برگزار می شود. تَکَم شیطانکی به شکل حیوان از جنس چوب است که با پارچه های رنگین و تکه های آینه تزئین شده و توسط تکمچی (صاحب تکم) به حرکت در می آید. تکمچی از حدود یک ماه مانده به عید به در خانه ها رفته و با خواندن اشعاری فرا رسیدن بهار را مژده می دهد. در مراسم بایرام پائی (به معنی سهم و حصه عید) خانواده هایی که دختر تازه ازدواج کرده ای دارند، شام شب عید را در سینی های بزرگ مسی می چینند. بر روی این سینی ها پارچه های مخمل یا ترمه های بسیار زیبا قرار داشته و برای خانواده های نزدیک فرستاده می شوند.

    مردم ثمرین به برگزاری آئین های مذهبی نیز توجه ویژه ای دارند، یک ماه پیش از فرا رسیدن ماه محرم دسته های عزاداری حسینی در محلی به نام شاخسه برای هماهنگی های لازم دور هم جمع می شوند. در 10 روز اول ماه محرم، با دستور رئیس شاه حسینی ها در حالیکه عزاداران یک چوب دستی مانند شمشیر را در دست راست گرفته و دست چپ را بر کمر نفر سمت راست قرار می دهند، در صف های دایره ای شکلی قرار می گیرند و نوحه های رئیس دسته تکرار می کنند. 

    جاذبه های گردشگری و دیدنی

    بقعه سلطان خواجه (از نوادگان امام موسی کاظم)، سه درخت کهنسال چنار و گردو با قدمت بیش از هزار سال و ثبت شده در فهرست آثار ملی کشور، غار باستانی مربوط به دوره پارینه سنگی، گورستان های باستانی با سنگ قبرهای تراشیده و دارای علائم و خطوط خاص، مجسمه های سنگی بزرگ و دامنه های سرسبز قله سبلان با ارتفاع 4820 متر (در فاصله 18 کیلومتری ثمرین) همراه با چشمه های جوشان و پرآب تنها بخشی از جاذبه های تاریخی و طبیعی ثمین هستند که در ادامه به معرفی برخی از آنها می پردازیم.

    غار باستانی ثمرین: به اوج اتاق لی (سه اتاق) معروف است و براساس شواهد تاریخی توسط انسان های اولیه در دل کوه کنده شده است. در داخل این غار سه اتاق با طاقچه هایی برای قرار دادن اشیا قرار دارد که به یکدیگر راه داشته و جای تیشه ها بر روی دیوارها به وضوح معلوم است. بخشی از فضای داخلی غار برای نگهبانی و در زیر غار نیز مکانی برای نگهداری احشام در نظر گرفته شده است.

    سوغات و غذاهای محلی

    آش میوه پخته شده با انواع میوه های خشک و بدون سبزی که اغلب در مراسمی مانند چهارشنبه سوری و افطاری پخته می شود، آش دوغ، آش یارما (آش بلغور) و انواع خورش های لذیذ محلی مانند پیچاق قیمه، ترشی قورمه، خورش هویج و قیمه اردبیلی از غذاهای سنتی و محبوب این شهر هستند که شما می توانید طعم لذیذ آنها را در اقامتگاه های بوم گردی ثمرین تجربه کنید. عسل سبلان، سرشیر و کره محلی، تخمه آفتاب گردان، حلواهای متنوع، باقلوا، شکلات رسته و قند چوریی در کنار صنایع دستی چون گلیم، جاجیم، پلاس و محصولات چرمی بهترین سوغاتی شما از شهر زیبای ثمرین خواهند بود.

    بهترین فصل سفر به ثمرین

    در تابستان که بیشتر شهرهای ایران دارای آب و هوای گرم و آزار دهنده ای هستند، اهالی ثمرین آب و هوای مطبوع و خنکی را تجربه می کنند و بهترین زمان برای سفر به ثمرین و لذت بردن از زیبایی های طبیعی آن است. شما می توانید ضمن مشاهده فهرست اقامتگاه های بوم گردی ثمرین و خانه های بومی و محلی این شهر در یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی، برای رزرو آسان و مقرون به صرفه اقامتگاه بوم گردی مورد نظر خود اقدام کنید.