جستجوی در تمامی مقاصد

    رزرو اقامتگاه بوم گردی، هتل و کلبه های حسن آباد - جرقویه

    شهرهای جرقویه

    بوم گردی های شهرهای اطراف

    • روستاهای حسن آباد - جرقویه

    اقامتگاه بوم گردی های حسن آباد برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره حسن آباد - جرقویه

    حسن آباد جرقویه، مرکز بخش جرقویه علیا یکی از شهرهای شهرستان جرقویه، استان اصفهان که در فاصله ی 120 کیلومتری مرکز استان (شهر اصفهان) و 35 کیلومتری شهرستان ورزنه قرار دارد. این شهر از سمت غرب به جرقویه سفلی، ازسمت شرق به باتلاق گاوخونی، از جنوب به استان فارس و از شمال به شهر اصفهان محدود می شود. باستان شناسان با حفاری قبرستان های قدیمی حسن آباد سکه ها و دانه های تسبیحی مربوط به دوران پیش از اسلام کشف کرده اند که نشان از قدمت این سرزمین دارد. وجود بناها و آتشکده های فراوان در اطراف شهر نیز این فرضیه را به وجود می آورد که مردم این منطقه در گذشته پیرو آئین زرتشت بوده اند. زبان و گویش مردم شبیه به گویش نائینی است، البته لغات و واژگان آن شباهت زیادی به گویش یهودیان اصفهان دارد. خود اهالی اعتقاد دارند که گویش آنها نزدیکی فراوانی به گویش فارسی دری دارد و آن را گویش ولایتی می نامند.

    مراسم جل جلانی مردم حسن آباد اصفهان

    مردم حسن آباد برای حفظ آئین های سنتی و قدیمی خود از قبیل مراسم آتش افروزی و جل جلانی تلاش های زیادی کرده اند. در شب های هفدهم، هجدهم و نوزدهم دی ماه کودکان در گروه های مختلف دور هم جمع می شوند و بوته های خار و هیزمی که از قبل بر روی بلندی ها و تپه های روستا جمع کرده اند را آتش می زنند. شعله ی آتش به گونه ای است که تمام شهر را روشن می کند و افراد مسن اعتقاد دارند اگر روشنایی به درخت ها برسد آن سال محصول بیشتر خواهد شد و آفات نیز از بین می روند.

    سوغات و صنایع دستی

    به علت عدم وجود آب کافی محصولات زراعی این شهر تنها شامل گندم، جو، پنبه، چغندر و نباتات علوفه ای می باشد. صنایع دستی حسن آباد بیشتر شامل بافتن قالی، زیلو، گلیم و خورجین است. هنر قالی بافی در این شهر نسل به نسل منتقل شده است، تا جایی که دختران و زنان در اکثر خانه ها به بافت قالی مشغول هستند.

    تپه های ماسه ای، خاص ترین جاذبه گردشگری حسن آباد

    از جاذبه های تاریخی و گردشگری این شهر می توان به دژ کوه، برج ها و قلعه کبوتر، قنات های مربوط به دوران صفویه، حمام های خزینه ای، چشمه آب حسن آباد، معدن نمک، خانه های تاریخی تودوش و تپه های ماسه ای اشاره کرد. چشمه آب این شهر که بر روی بلندی های اطراف آتشکده قرار دارد، با قرارگیری در دل کویر گرم و خشک با کمترین میزان باران به طور شگفت انگیزی سال هاست که می جوشد و آب کشاورزی چند روستا را تامین می کند.

    دژ کوه (دیزی کوه): در کوه های اطراف حسن آباد و در روستای دستجرد قلعه ای کوچک، ساخته شده با خشت های بزرگ مربوط به دوران ساسانی با چهار برج و کاملا مشرف بر دشت های اطراف قرار دارد. بنا بر مستندات تاریخی از این دژ در زمان جنگ به عنوان پناهگاهی برای مردم استفاده می شده است و معمولاً درون آن آذوقه برای چندین ماه زندگی موجود بوده است.

    تپه های ماسه ای: یکی از اماکن گردشگری حسن آباد که سالانه گردشگران داخلی و خارجی زیادی را در فصل های مختلف سال به سمت خود جلب می کند، تپه های ماسه ای، بکر و خاص این شهر می باشد. اقامتگاه های بوم گردی و کویری این منطقه در فصل بهار و تابستان، میزبان طبیعت دوستانی هستند که برای لذت بردن از شب کویر و مشاهده شکوه و زیبایی آسمان در کنار خواص درمانی این تپه ها به حسن آباد سفر می کنند. متاسفانه در سال های اخیر خشکی زاینده رود و در نتیجه آن خشکی باتلاق گاوخونی نگرانی زیادی  بابت از بین رفتن رطوبت ماسه ها و حرکت به سمت مناطق مسکونی و کشاورزی را برای مردم ایجاد کرده است.

    بهترین فصل سفر به حسن آباد جرقویه

    حسن آباد به علت قرارگیری در مجاورت تالاب گاوخونی دارای تابستان های گرم و سوزان و زمستان های سرد و خشک است. اوایل اسفند تا اواخر فروردین بهترین فصل برای سفر به این شهر است، شما می توانید از طریق یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی، برای رزرو آنلاین بوم گردی های حسن آباد اصفهان اقدام کنید. یواسپیس با ارائه فهرست کامل اقامتگاه های بوم گردی و کویری این شهر امکان رزرو آسان و مقرون به صرفه ای را برای شما فراهم می کند.