جستجوی در تمامی مقاصد

    • روستاهای دهاقان - استان اصفهان

    اقامتگاه بوم گردی های دهاقان برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره دهاقان - استان اصفهان

    دهاقان شهری زیبا در استان اصفهان می باشد که از شمال با شهر مبارکه، از شرق با شهرضا و اصفهان، از غرب با بروجن در استان چهارمحال و بختیاری و از جنوب با سمیرم و استان فارس همسایه است. این شهر در فاصله 96 کیلومتری اصفهان (مرکز استان) و در دامنه رشته کوه های زاگرس واقع شده است. دهاقان از واژه عربی دهاق به معنی بسیار و پر گرفته شده که اشاره به منطقه پر آب و غنی از منابع طبیعی شهرستان دهاقان دارد. چنانچه تمایل دارید به دهاقان سفر کنید و به دنبالی مکانی زیبا برای اقامت خود هستید، یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی به شما کمک می کند تا با رزرو آنلاین بهترین خانه بومی ها و اقامتگاه های سنتی اوقات خوشی را در کنار خانواده و دوستان خود سپری کنید.

    از قاشق زنی تا هدیه دندان درد  

    هدیه دندان رنج و قاشق زنی از سنت های دیرینه مردم دهاقان است که در ادامه به معرفی آنها می پردازیم.

    هدیه دندان درد: سه روز بعد از عروسی، داماد به همراه خانواده اش به خانه پدر عروس می رفتند. زمانی که سفره پهن می شد، همه غذا می خوردند جز داماد که به بهانه دندان درد از سفره کناره می گرفت. پدر عروس برای آن که دندان درد داماد برطرف شود، هدیه ای مثل سکه و یا یک گوسفند را پیشکش می کرد و داماد نیز از غذا مصرف می کرد.

    قاشق زنی: کودکان و نوجوانان در مراسم شادی با زدن قاشق به یک ظرف فلزی، به در خانه همسایه ها می رفتند. اهالی محل نیز ظرف کودکان را پر از شکلات، شیرینی و تنقلات می کردند و شادی را به کودکان هدیه می دادند و این رسم را گرامی می داشتند.

    جاذبه های گردشگری معروف دهاقان

    آسیاب محمد رحیم بیگ، برج های کبوتر خانه، مقبره سلطان محمد، چاه قلعه عطا آباد، مقیره بابا شیخ حسین و بی بی خاتون، مسجد جامع پوده، خانه پدری حکیم جهانگیر خان قشقایی، چشمه زینعلی، چشمه سروردی و مناظر طبیعی چشمه علی از جاذبه های گردشگری دهاقان به شمار می آیند. در ادامه به معرفی مهم ترین آنها می پردازیم.

    آسیاب محمد رحیم بیگ: در انتهای بازار قدیمی شهر و در کنار رودخانه فصلی شور، آسیاب آبی محمد رحیم بیگ واقع شده است که به آسیاب برآفتاب نیز معروف است و هنوز سالم و پابرجاست. قدمت آسیاب محمد رحیم بیگ به 200 سال قبل برمی گردد که در گذشته این آسیاب به کمک آب قنات های نویی و جونجه به گردش در می آمد اما امروزه زیاد مورد استفاده قرار نمی گیرد.

    برج های کبوتر خانه: دهاقان دارای برج ها و دژهای فراوانی بوده است که برخی از آنها از بین رفته اند. برج های کبوتر خانه در مزرعه برآفتاب قرار دارند که تعدادی از آنها در روستاهای اطراف نیز مشاهده می شوند. از این برج ها برای غذا دادن به پرندگان و حیوانات استفاده می شد که بخاطر شکل آن و پرورش کبوترها به برج های کبوتر خانه معروف هستند.

    مقبره سلطان محمد: از معلمان قرآن معروف دهاقان، سلطان محمد و همسرش بوده اند که در سال 670 هجری قمری دار فانی را وداع گفتند. این دو استاد ارجمند در خانه شخصی شان در محله پشت گنبد واقع در خیابان صدرالعلمای جدید دفن شده اند. امروزه این مکان برای مردم دهاقان بسیار محترم شمرده می شود و مراسم پخت نذری در پایان هر هفته در آن برگزار می شود.

    هنر دست استادکاران و سوغات مشهور

    قالی یلمه، تخت کشی، گیوه دوزی، قفل سازی، پارچه بافی، نخ ریسی، گلیم بافی و رنگرزی از صنایع دستی معروف دهاقان به شمار می آیند که قالی یلمه روستای علی آباد جمبزه نزد گردشگران بسیار پرطرفدار است و به عنوان سوغات به دیار خود می برند. از دیگر سوغاتی های خوشمزه دهاقان می توان باقلوا، سوهان عسلی و بیسکوییت شکری را نام برد که بسیار پر آوازه هستند.

    غذاهای محلی دهاقان

    کوفته برنجی، آش دوغ، آش سبزی، آش سماق، ماش و قمری، شله بریان، گوشت لوبیا از غذاهای سنتی دهاقان هستند که می توان طعم بی نظیر و متفاوت آنها را در اقامتگاه های بوم گردی و یا خانه بومی های این شهر امتحان کرد.

    بهترین فصل سفر

    دهاقان دارای آب و هوایی کوهستانی می باشد که زمستان هایی سرد و تابستان هایی معتدل دارد. ما به شما پیشنهاد می کنیم در فصل بهار و تابستان به این شهر سفر کنید و از طبیعت آن نهایت لذت را ببرید.