جستجوی در تمامی مقاصد

    • روستاهای جرقویه (گرکویه) - استان اصفهان

    اقامتگاه های بوم گردی جرقویه (گرکویه) اصفهان برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره جرقویه (گرکویه) - استان اصفهان

    جرقویه، یکی از شهرستان های قدیمی استان اصفهان است که در فاصله 120 کیلومتری شهر اصفهان (مرکز استان) قرار گرفته است. شهرستان جرقویه از شمال به شهر ورزنه، از جنوب به شهر آباده در استان فارس، از غرب به شهرضا و از شرق به اردکان در استان یزد متصل است. درباره نامگذاری این شهرستان به جرقویه، دیدگاه ها و نظرات مختلفی وجود دارد. طبق یکی از این نظرها، جرقویه، معادل عربی شده کلمه جرکویه است که کلمه جر در زبان این مردم، به معنای پایین است و از طرفی چون بیشتر مردم خانه های خود را در دامنه کوه احداث می کردند نام این منطقه جرکوه نامیده شد و در گذر زمان به جرقویه تغییر پیدا کرد. یکی دیگر از نظرات بزرگان این منطقه این است که چون گویش مردم این منطقه گرکویه نام دارد به همین سبب نام این منطقه را گرکویه نامیدند که به معنای جایگاه ستایش است و در گذر زمان نام گرکویه به جرقویه تغییر پیدا کرد. همانطور که بیان شد، گویش مردم بومی این شهرستان گرکویه است و تمامی اهالی این شهرستان دارای مذهب شیعه هستند. به گفته باستان شناسان، این منطقه یکی از مناطق ساحلی دریای مرکزی ایران بوده که این دریا در حدود 11 هزار سال قبل خشک شده است. همچنین باستان شناسان از ابزارهایی که در غارهای این منطقه کشف شده است دریافتند که قدمت این شهرستان حکایت به دوران غارنشینی بر می گردد.

    صنایع دستی، غذای محلی و آداب و رسوم شهرستان جرقویه

    شغل اکثر مردم این شهرستان کشاورزی و دامداری بوده همچنین این شهر یکی از بزرگ ترین تولید کنندگان مرغ گوشتی است که اقتصاد این شهر را تحت تاثیر قرار داده است. همچنین این شهرستان دارای کارگاه های قالی باقی زیادی می باشد که زنان و دختران زیادی در آن مشغول به کار هستند. از صنایع دستی منطقه جرقویه می توان به خورجین بافی، قالی بافی، گیوه بافی و جاروبندی اشاره کرد. نان کپ چی، نون کوفته، گندم پلو، آش ترشی، کل جوش و اوجیره (آب زیره) از غذا های محلی این شهرستان می باشد. این شهرستان، دارای آداب و رسوم خاص و زیبایی است، طبق یکی از این مراسم مربوط به عروسی، 7 شبانه روز را به پایکوبی و شادی می گذرانند.

    جاذبه های گردشگری و صنایع دستی شهرستان جرقویه

    شهرستان جرقویه به دلیل داشتن آب و هوایی مساعد دارای طبیعتی بکر و زیبا می باشد که همه ساله گردشگران زیادی را به سوی خود می کشاند. از سری جاذبه های گردشگری نزدیک این شهرستان می توان به اقامتگاه ارگ محمدآباد، چشمه و آتشگاه دستجرد جرقویه، تپه های شنی ریگان، قلعه گلی، دژ قارنه، دژ گیوان، چشمه بزرگ دستگرد، غار شاه قنداب و چشمه آب ترش حارث آباد اشاره کرد.

    چشمه آب ترش حارث آباد: آب این چشمه به صورت عجیب و خارق العاده ای مزه ای ترش و مطبوع دارد که ترش مزه بودن آن به دلیل دارا بودن کلرو سدیم و سولفات کلسیم است. به گفته دانشمندان، ترش بودن این آب به معنی مضر بودن آن نیست، بلکه برای درمان بیماری هایی همچون بیماری گوارشی، عضلانی، پوستی، رماتیسم و درد های مفصلی بسیار مفید است. این چشمه در فاصله 138 کیلومتری شهر نیک آباد (مرکز جرقویه) قرار دارد.

    آتشگاه دستجرد جرقویه از سری آتشکده هایی است که هنوز بر روی کوهی کوچک پابرجاست. در دامنه این کوه چشمه ای وجود دارد که به چشمه دستجرد معروف است. این آتشگاه و چشمه که در فاصله 48 کیلومتری شهر نیک آباد قرار گرفته، توجه گردشگران زیادی بخصوص گردشگران خارجی را به خود جلب کرده است.

    دژ گیوان یک قلعه تاریخی و زیبا است که در شهر نصرآباد شهرستان جرقویه و در ۷ کیلومتری نیک آباد قرار دارد. به گفته باستان شناسان و کارشناسان تاریخ ایران، این قلعه توسط گیو، پسر گودرز احداث شده است. 

    تپه های شنی ریگان: تپه های شنی ریگان که در فاصله 61 کیلومتری شهر نیک آباد قرار دارد، یکی از جاذبه های گردشگری مهم شهرستان جرقویه محسوب می شود. به عنوان بزرگترین تپه شنی جهان شناخته می شود و مکان مناسبی برای شن درمانی است که در سالهای اخیر گردشگران زیادی به این منظور به این منطقه سفر کرده اند. گردشگران با کندن زمین شنی و خوابیدن در میان شنها گرمای زمین را جذب بدن خود می کنند. به گفته پزشکان، شن درمانی خواص بسیار مفیدی دارد.

    غار شاه قنداب: از جاذبه های طبیعی استان اصفهان می توان به غار شاه قنداب اشاره کرد که لذت وصف ناشدنی را به گردشگران می دهد. طول این غار 439 متر، عمق آن 12 متر و همچنین در فاصله 118 کیلومتری شهر نیک آباد قرار گرفته است. مردم محلی این منطقه احترام خاصی برای این غار قائل هستند و از نظر آنها این غار مکانی مقدس است و داستان های متفاوتی از آن بیان می کنند. بر اساس یکی از این داستان ها هر کسی یک شب را در این غار بماند و راز و نیاز کند به خواسته و آرزوی قلبی خود می رسد.

    بهترین فصل سفر به جرقویه اصفهان

    با توجه به اقلیم گرم و خشک جرقویه، برای لذت بردن از طبیعت بکر و زیبای این منطقه، بهترین فصل سفر به جرقویه در بهار و پاییز است. اگر قصد سفر به این شهرستان را دارید، یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی، با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی شهرستان جرقویه و خانه های بومی و محلی این شهر، امکان رزرو آسان مقرون به صرفه بهترین اقامتگاه بوم گردی شهرستان جرقویه اصفهان را برای شما فراهم می کند.