جستجوی در تمامی مقاصد

    مرتب سازی:

    نتایج جستجو 1 اقامتگاه

    اقامتگاه های بوم گردی چترود برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره چترود - کرمان

    چترود یکی از شهرهای استان کرمان است که در فاصله ی 40 کیلومتری شهرستان کرمان (مرکز استان) و در مسیر کرمان – زرند قرار دارد. چترود از طریق راه اصلی راور – کرمان به شهرستان های بیرجند، فردوس و طبس در استان خراسان جنوبی نیز متصل می شود. این شهر در شمال غرب شهرستان کرمان واقع شده است و از شمال به شهرستان راور، از شمال غرب به زرند، از غرب به رفسنجان و از جنوب و جنوب شرقی به کرمان محدود می شود. اهالی این شهر به زراعت، مکاری، پیله وری و قالی بافی مشغول هستند.

    عزاداری های محرم در چترود

    مردم شهر چترود با پیشینه مذهبی خود تلاش می کنند تا عزاداری های امام حسین (ع) به ویژه در روزهای تاسوعا و عاشورا را با شکوه هرچه بیشتر برگزار کنند. برخی از مردم در عصر تاسوعا با پای برهنه به امام زاده ها و زیارتگاه های مختلف می روند و به امید رفع حاجت در این مکان های مقدس شمع روشن می کنند، این مراسم در میان مردم به چهل منبرو معروف است. شبیه گردانی از دیگر آئین مهم این منطقه است، گروهی از جوانان با پوشیدن لباس هایی مشابه به لباس خاندان اهل بیت (ع) و سپاه دشمن و تدارک وسایلی از قبیل خیمه، خرگاه، اسب سپاه و گهواره تلاش می کنند تا در روز عاشورا افکار مردم را متوجه آن ایام سخت و دشوار کنند. حرکت نمادین کاروان اسرا در میان ناراحتی و اندوه مردم صورت می گیرد و قبل از غروب آفتاب خیمه های افراشته شده آتش زده می شوند. پس از غروب روز عاشورا و در تاریکی شب اهالی با حمل فانوس و شمع های روشن به سینه زنی و عزاداری مشغول می شوند.

    مرغوب ترین انار ایران در چترود

    پسته و انار مهم ترین محصولات کشاورزی چترود می باشند که امروزه به نقاط مختلف ایران نیز صادر می شوند. ارتفاع مناسب از سطح دریا و وجود ارتفاعات در این منطقه سبب شده است که کاشت و پروش گیاهان دارویی در میان مردم بسیار پرطرفدار باشد. علاوه بر گیاهان دارویی معمول مانند آویشن، گل گاوزبان و زیره در برخی نقاط پرورش گیاه آنغوزه، گیاهی که صمغ آن پس از برداشت کاملا صادر شده و به مصارف دارویی می رسد، ارز فراوانی را نصیب مردم چترود کرده است.

    قلم زنی: یکی از شاخه های فلزکاری است که در چترود به علت وجود منابع غنی مس، هنر ظریف مس تزئینی و یا قلم زنی بر روی مس سابقه ای طولانی دارد. بشقاب، سینی، ساعت دیواری، جلد آینه و آباژورهای طراحی شده با مس تنها بخشی از مصنوعات دستی هستند که مورد توجه گردشگران قرار دارند.

    جاذبه های تاریخی و گردشگری

    امامزاده سلطان سید احمد، حمام قدیمی چترود، روستای گیسک، رودخانه چترود و امامزاده بی بی حیات تنها بخشی از جاذبه های گردشگری و تاریخی چترود هستند که مسافران در سفر به این منطقه حتما از آن ها دیدن می کنند. گفتنی است در طول تاریخ این شهر در جریان حملات غزها، بلوچ ها و رخ دادن زلزله آسیب های فراوانی دیده است.  در ادامه به معرفی برخی از این جاذبه ها می پردازیم.

    حمام قدیمی: این بنا با معماری شبیه به حمام گنج علی خان و با قدمتی به بلندای بیش از نیم قرن توسط خیرین شهر احداث شده است و از قسمت های کوره، حوض، رخت کن، خزینه و اتاق های خصوصی شست و شو تشکیل شده است. سوخت این حمام در ابتدا بوته های درختی به نام دورمون بوده که بعدها چراغ هایی با سوخت زغال سنگ به نام فریموس جایگزین آن شده است.

    رودخانه چترود: این رودخانه از کوه های ستکو، هنگر و تاک سفید در 17 کیلومتری این شهر سرچشمه می گیرد و به دره ها و دشت های اطراف می ریزد. اقامتگاه های بوم گردی در اطراف دره های سرسبز این رود مکانی ییلاقی و مناسب برای فرار از گرمای تابستان هستند.

    بهترین فصل سفر به چترود

    به طور کلی این شهر دارای آب و هوای بری (قاره ای)، نیمه خشک، معتدل تا خنک است. بهار و تابستان بهترین زمان برای سفر به چترود هستند، چنانچه قصد سفر به این شهر را دارید می توانید فهرست کامل اقامتگاه های بوم گردی و خانه های بومی و محلی چتررود را در یواسیس، پلتفرم خدمات بوم گردی، مشاهده کرده و برای رزرو آسان و مقرون به صرفه اقدام کنید.