جستجوی در تمامی مقاصد

    • روستاهای بردسیر - استان کرمان

    اقامتگاه بوم گردی های بردسیر برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره بردسیر - استان کرمان

    شهر بردسیر مرکز شهرستان بردسیر و یکی از شهرهای استان کرمان است. بردسیر از شمال با شهرستان های کرمان و رفسنجان، از جنوب با شهرهای بافت و سیرجان، از شرق با  کرمان و جیرفت و از غرب با شهرستان سیرجان رفسنجان همجوار می باشد. چنانچه قصد سفر به بردسیر را دارید و به دنبال مکانی متفاوت برای اقامت خود می گردید،  سایت یواسپیس با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی، بی نظیرترین بوم گردی ها را با مناسب ترین قیمت به شما معرفی کرده است تا با انتخابی درست از تجربه ای متفاوت در اقامتگاه های بوم گردی بهره مند شوید.

    آیین های خاص دیار بردسیر

    مردمان شهر بردسیر همچون شهرهای دیگر ایران از آداب و رسوم خاصی برخوردار می باشند که از گذشتگانشان به یادگار مانده است. در ادامه به معرفی و شرح مختصر برخی از این سنت ها می پردازیم:

    ماه رمضان: در آستانه ماه مبارک رمضان اهالی محل به غبار روبی مساجد و حسینه ها می پردازند و از یک روحانی برای مراسماتی که در مساجد برگزار می شود دعوت به عمل می آورند. یکی دیگر از رسومات این ماه پختن آش روزه است که بین نمازگزاران و اهالی محل پخش می کنند.

    ماه محرم:  با نزدیک شدن ماه محرم شهر حال و هوای دیگری دارد. مردمان شهر بر سر در مغازه ها، مساجد و تیکه ها پرچم های عزا را برافراشته و مراسم سینه زنی، زنجیر زنی و نوحه سرایی در مساجد، حسینیه ها و خانه ها بر گزار کرده و معمولا در پایان مراسم از عزاداران با نان و پنیر و سبزی و آبگوشت (معروف به آبگوشت امام حسینی) پذیرایی می کنند. 

    غذاهایی با طعم و عطری متفاوت

    آش روزه (مخصوص ماه مبارک رمضان)، آبگوشت زیره، آبگوشت کشک و بادمجان، کله جوش و زیره پلو از غذاهای خوش عطر و طعم بردسیر است که در میان گردشگران از محبوبیت خاصی برخوردار می باشد.

    جذاب ترین دیدنی های شهر

    شهر بردسیر همانند سایر شهرهای استان از جاذبه های طبیعی و تاریخی متعددی برخوردار است و به همین سبب در طول سال پذیرای گردشگران و تاریخ دوستان بسیاری می باشد. از جمله این زیبایی ها می توان ارگ بردسیر، مسجد جامع، خانه تاریخی بهادر الملک، قلعه دیو، منطقه حفاظت شده ببدوئیه، آبشار هجین، رودخانه چاری، دریاچه سد ترشاب، دشت شقایق باغبزم، کوه چهل تن، روستاهای بکر باغبزم، حاج کاکا و لاله زار را نام برد. در ادامه به شرح مختصر برخی از این دیدنی های زیبا می پردازیم:   

    ارگ بردسیر: یکی از آثار قدیمی شهر که بیش از 300 سال قدمت دارد و در مرکز شهر واقع شده و در عصر صفویه و قاجاریه به عنوان یک قلعه نظامی مورد استفاده قرار گرفته است.

    خانه تاریخی بهادر الملک:  خانه ای تاریخی متعلق به عصر قاجار که توسط عبدالمظفرخان سرتیپ ساخته شده است. از جمله بخش های جالب و دیدنی این بنا وجود تالار بزرگ، انبار طبقه فوقانی و برج خشتی بنا می باشد.

    قلعه دیو: قلعه ای سنگی که متعلق به عصر هخامنشیان است و به گفته بومیان منطقه به سبب اینکه نمای دور قلعه با کوه کنارش شکل خاصی را ایجاد می کند به قلعه دیو شهرت  پیدا کرده است.  

    دریاچه ترشاب: دریاچه ای فصلی که در روستای ترشاب و فاصله تقریبا 13 کیلومتری جنوب شهر بردسیر قرار دارد. در اطرف دریاچه بیشتر گیاه نی، سازو و لویی به چشم می خورد که زیبایی آن را دو چندان کرده است.

    روستای باغبزم: یکی از روستاهای زیبای بردسیر که به سبب کوهستانی بودن و بهره مندی از تنوع آب و هوایی، محصولات کشاورزی و دارویی از محبوبیت بسیار بالایی بر خوردار می باشد. 

    هنر دست هنرمندان بردسیری و سوغات لذیذ این دیار

    مردان و زنان هنرمند بردسیری آثار رنگارنگ و چشم نوازی چون پته دوزی، گلیم بافی، حصیر بافی و شیرکی پیچ (نوعی گلیم با رنگ های پخته و متمایل به تیره که در برخی از مناطق بافته می شود) را به زیبایی هر چه تمام تر می آفرینند که چشم هر ببیننده ای را مجذوب خود می کند. سوغات خاص و ویژه این دیار گلاب است که شهرت جهانی دارد.  

    بهترین فصل سفر

    شهر بردسیر تابستان هایی خنک و زمستان هایی سرد و برفی دارد به همین سبب یواسپیس به شما پیشنهاد می کند چنانچه قصد سفر به این دیار را دارید فصل بهار و تابستان بهترین زمان سفر است تا از زیبایی های منطقه بهترین بهره را ببرید و اوقات خوشی را در کنار عزیزانتان تجربه کنید.