جستجوی در تمامی مقاصد

    رزرو اقامتگاه بوم گردی، هتل و کلبه های ملایر - استان همدان

    • روستاهای ملایر - استان همدان

    اقامتگاه بوم گردی های ملایر برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره ملایر - استان همدان

    ملایر یکی از شهرستان های استان همدان می باشد. شهرستان ملایر از شمال به شهرهای همدان و تویسرکان، از غرب به شهر نهاوند، از شرق به شهر اراک در استان مرکزی و از جنوب به شهر بروجرد در استان لرستان متصل می شود. ملایر دارای طبیعت معتدل کوهستانی با زمستان های سرد و برفی و تابستان های معتدل است. در ادامه با معرفی این شهر زیبا با ما همراه شوید و چنانچه قصد سفر به ملایر دارید، یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی به شما کمک می کند تا با رزرو آنلاین اقامتگاه های بومی و خانه بومی های زیبا سفری متفاوت و خاطره انگیز را تجربه کنید.

    جالب ترین آداب و رسوم مردم ملایر

    فالگوش، کوسه گلین، فال کوزه چهارشنبه سوری، قاشق زنی مخصوص عید، چله زری یا شب یلدای مردم ملایر، دوختن کیسه برکت مردم شهر، روز دختر بینی تنها برخی از رسوم اصیل ایرانی این دیار به شمار می رود که در ادامه برخی از آنها را شرح می دهیم:

    فالگوش ایستادن: در شب چهارشنبه سوری، دختران دم بخت یا زنان در آرزوی فرزند سر چهارراهی می روند و پس از نیت، فالگوش می ایستند و سپس گفت و گوی اولین رهگذر را پاسخ نیت خود می دانند.

    کوسه گلین: از سنت های دیرین مردم ملایر در عید نوروز، آئین نمایشی کوسه گلین یا کوسه برنشین است. در این آئین، چند روز مانده به نوروز یک نفر با سر و صورت سیاه شده، پوستین وارونه برتن، کلاه بوقی بر سر و زنگوله به پا در نقش کوسه که نماد عدم زایش است به همراه یک نفر دیگر که لباسی زنانه و دامن نمدی رنگارنگ به تن کرده در نقش همسر کوسه یا همان گلین با ساز و دهل وارد روستا می شوند و با آواز و موسیقی به روستاییان نوید بهار را می دهند. 

    دوختن کیسه: زنان روزه دار ملایری در روزهای آخر ماه رمضان به مسجد رفته و کیسه ای را به نیت برکت در زندگی با نخ و سوزن و پارچه بین نماز ظهر و عصر می دوختند و در آن پول می گذاشتند تا در ماه های دیگر سال نیز مال آنها پربرکت باشد.

    دیدنی ترین جاذبه های گردشگری ملایر

    پارک سیفیه، آتشکده نوشیجان، تالاب کرد خورد، قلعه پری، مقبره سیف الدوله، موزه لطفیان، قلعه پری ملایر تنها برخی از زیبایی های ملایر به شمار می رود که در ادامه به برخی از آنها می پردازیم:

    پارک سیفیه ملایر: پارک سیفیه یکی از قدیمی ترین پارک های ایران است که در دامنه کوه گرمه قرار گرفته است. طراحی این پارک به شکل صلیب برعهده ایتالیایی ها بوده و معماری بناهای داخل پارک ایرانی است. پارک سیفیه به دلیل داشتن درختان چنار کهن سال، آب و هوای مساعد و فضاهایی برای استراحت و تفریح، یکی از جاذبه های اصلی گردشگری ملایر محسوب می شود.

    آتشکده نوشیجان: این آتشکده در بالای تپه ای قدیمی قرار گرفته است. در ایران باستان، آتشکده ها محل عبادت مردم بوده است. این تپه از سه طبقه تشکیل شده است. طبقه اول متعلق به دوره اشکانیان بوده است، طبقه دوم مربوط به هخامنشیان و طبقه سوم به دوره مادها برمی گردد.

    تالاب کرد خورد: این تالاب در روستایی با همین نام قرار دارد که یکی از بهترین زیستگاه های پرندگان است. در فصل بهار و تابستان که پرندگان به این منطقه کوچ می کنند، منظره جالبی برای گردشگران فراهم می کنند. اردک بلوطی، فلامینگو، خوتکا، حواصیل زرد، پرستوی دریایی و کاکایی سرسیاه برخی از پرندگان این تالاب هستند.

    محبوب ترین صنایع دستی و سوغات ملایر

    قلم زنی روی مس، سفالگری، مینا کاری، نقاشی روی سفال، سازه های سنتی، چرم، سرمه دوزی، گیوه بافی، حکاکی روی سنگ، تراش سنگهای قدیمی، پیکر تراشی و منبت کاری از صنایع دستی معروف در ملایر به شمار می آید که مورد استقبال علاقمندان این حوزه قرار گرفته است. در شهر ملایر، محصولات کشاورزی مهمی چون انگور، شیره انگور، کشمش و همچنین صنایع دستی همچون فرش، گیوه و مبلمان به عنوان سوغات به حساب می آید.

    خوش طعم ترین غذاهای محلی

    غذاهای لذیذی چون آش ترخینه، آش ورکواز، آش جو و گندم، آش بادمجان، کوفته، آبگوشت کشک، آش ترش، آش رشته، آش دوغ و انواع دلمه در این شهر طبخ می شوند که مورد استقبال گردشگران قرار گرفته است.

    بهترین فصل سفر

    ما به شما پیشنهاد می کنیم، در فصل بهار و تابستان که آب و هوای ملایر بسیار معتدل و لذت بخش است با رزرو اقامتگاه های بوم گردی سفری خاطره انگیز را تجربه کنید.